Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

IEDC-Bled – »Novo vodstvo za održivu budućnost«

Predsjednički forum IEDC-a na Bledu u povodu 35. oljtenice postojanja

 

IEDC-Bled School of Management, koja ove godine slavi 35. obljetnicu postojanja, vodeća je škola za menadžment i razvoj vodstva u srednjoj i istočnoj Europi i pokretač promjena na području razvoja menadžmenta. Također je međunarodno središte izvrsnosti, važno mjesto za poslovne sastanke i kreativno okruženje koje potiče menadžere i voditelje na razvoj i kreativno razmišljanje. U razdoblju od osnutka 1986. do 2021. godine više od 94.000 sudionika iz 100 zemalja pohađalo je njegove programe. IEDC-Bled School of Management od svog osnutka vodi prof. dr. Danica Purg. Škola je značajno obilježila razvoj menadžmenta i vodstva u regiji. Dr. sc. Danica Purg predstavit će glavne prekretnice škole i njezin utjecaj na poslovnu zajednicu i društvo u cjelini.

Povodom 35. obljetnice IEDC-Bled School of Management, predsjednik Republike Slovenije, gospodin Borut Pahor i predsjednica Republike Slovačke, gospođa Zuzana Čaputová posadit će drvo Green Globe koje je simbol Slovenije, ali i Slovačke. Autohtona je slovenska vrsta i simbol našeg krajolika. Drvo će ovoj prigodi školi donirati Biotehnički centar Naklo. Ova svečanost održat će se u četvrtak, 14. listopada u 18:00 sati na lokaciji IEDC-Bled School of Management.

Glavna svečanost, Godišnji međunarodni predsjednički forum, održat će se 15. listopada u 12:00 u IEDC-Bled School of Management, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Slovenije, gospodina Boruta Pahora.Prvi dio proslave pod nazivom „Novo vodstvo za održivu budućnost“ počet će u 12:00 dodjelom titule doktora Honorisa Causa dvojici profesora koji su pridonijeli inovativnom razvoju vodstva u školi: prof. Pierreu Casseu, voditelju na IEDC -u i gospodin Haris Pašović, profesor umjetnosti i vodstva i kazališni redatelj.

Program će se nastaviti okruglim stolom IEDC Alumni na najvišim vodećim pozicijama na kojem će nastupiti: gospođa Melanie Seier Larsen, partnerica i generalna direktorica, The Boston Consulting Group, dr. Mark Pleško, izvršni direktor i suosnivač, Cosylab, Inc., gđa. Iskra Reić, izvršna potpredsjednica za Europu i Kanadu u AstraZeneci, (on-line), g. Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave, NLB dd, dr. Iztok Seljak, predsjednik, upravni odbor Hidrie, gđa Saviola Shahollari, osnivačica-menadžerica, Baits, Albanija (on-line);

G. Ivan Barać, direktor prodaje i marketinga za HT Grupu i ZND, Ericsson Nikola Tesla. Predstavit će svoja stvarna postignuća i buduće izazove te nam dati svoju viziju vodstva i razvoja vodstva. Prvi dio održat će se na licu mjesta, na IEDC-u, a završit će svečanim prijemom.

Popodnevni dio pod naslovom »Liderstvo i kapitalizam: nove perspektive za održivu budućnost« s početkom u 16,00 sati održat će se on-line, u suradnji s prestižnom Međunarodnom akademijom za upravljanje (IAM), najstarijom udrugom menadžera na svijetu, čiji su članovi ugledni su profesori menadžmenta i poslovni čelnici, uključujući nobelovce.

Imamo zvjezdanu skupinu glavnih govornika, među njima: g. Paul Polman, Influencer, poslovni lider, bivši predsjednik Unilevera i autor knjige „Net Positive: kako hrabre tvrtke napreduju dajući više nego što uzimaju“ i gospođa Sandra Boss, Global Head of Investment Stewardship, BlackRock, SAD.

Ljubazno bismo vas pozvali da nam se pridružite i s nama proslavite 35. godišnjicu. Molimo kontaktirajte me za vaše sudjelovanje ili bilo koje druge informacije.

Registracija i akreditacije medija: Iva Eibel, voditeljica korporativnih komunikacijaT: +386 4 57 92 524 ili +386 40 377 017, E: iva.eibel@iedc.si

Iva Eibel

Povezane objave

Tko će prvi

HF

Nastavlja se napad na hrvatski nogomet

HF

Nema Božića bez Boga!

HF

Pojava ospica po teoriji urote

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više