Hrvatski Fokus
Znanost

Nove teške optužbe protiv Pfizera

Pfizer optužen za eksperimentiranje na djeci siročadi radi testiranja njihovog cjepiva protiv Covid-19

 

Tvrdnje da Pfizer provodi eksperimente na šestomjesečnoj siročadi kako bi testirali svoje cjepivo protiv Covid-19 iznijeli su zviždači u Poljskoj, što je dovelo da skupine odvjetnika, medicinskih djelatnika i aktivista traže od članova poljskog parlamenta i Senata da organiziraju hitnu konferenciju u subotu 2. listopada.

Poljski zviždači nedavno su upozorili europski ogranak američke organizacije „Children’s Health Defense Europe“ da Pfizer provodi pokuse na djeci siročadi u dobi od 6 mjeseci kako bi testirali svoja nova cjepiva. Bebe i djeca ne umiru od Covida i rijetko prenose bolest. Ovo bi samo po sebi trebalo biti dovoljno za odbijanje bilo kakvih kliničkih ispitivanja s pokusnim cjepivima. No čini se da Pfizer djeluje izvan zakonskih okvira. Ako je to slučaj, to je jednostavno neprihvatljivo i treba odmah prestati. Potrebni su odgovori i djelovanje.

Grupa pravnika, medicinskih djelatnika i aktivista zatražila je od zastupnika poljskog parlamenta i Senata da u subotu 2. listopada organiziraju konferenciju pod nazivom: “MEDICINSKA TESTIRANJA NA DJECI I DOJENČADI – MEDICINSKA, PRAVNA I ETIČKA PITANJA.”

Konferencija je planirana u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu (Varšava) uz napomenu da je i održana navedenog dana 2. listopada 2021. Konferenciju su organizirala poljska udruženja i zaklade, poput Poljskog udruženja nezavisnih liječnika i znanstvenika, Udruženja pravnika Glas slobode, Udruge zdravstvenog informativnog centra ‘Dobrostan’ i  Zaklade ‘New Spectrum.’ Kao međunarodni predavači govorile su dr. Natalia Prego Cancelo iz Španjolske, te gošće iz SAD-a: dr. Meryl Nass i gospođa Vera Sharav – žena koja je kao malena djevojčica s majkom preživjela holokaust.

Ovo su neka od glavnih pitanja na koja je potrebno odgovoriti:

– Provodi li Pfizer pokuse na djeci bez roditelja koja su najranjivija i nemaju nikoga tko će štititi njihove interese ako stvari krenu po zlu? Ako da, zašto, i tko je na to pristao?

– Zašto je Pfizer-u dopušteno provoditi klinička ispitivanja na dojenčadi s proizvodom koji nije završio treću fazu kliničkog ispitivanja i koji je nova tehnologija?

– Zašto Pfizer odbija izborom odabranim dužnosnicima pristup njihovim dokumentima?

– Što se događa u drugim zemljama u kojima se takvi pokusi provode?

– Rade li EMA i FDA zaista svoj posao? (Europska agencija za lijekove, EMA; američka Uprava za hranu i lijekove, FDA).

I na kraju … rade li proizvođači cjepiva u potpunoj tajnosti i izvan svake pravne kontrole?

Ostali podaci o znanosti i etici kliničkih ispitivanja na djeci također su izazvali našu zabrinutost. Yaffa Shir-Raz, PhD, istraživačica komunikacija o riziku i demonstratorica sa Sveučilišta u Haifi (University of Haifa) i Interdisciplinarnog centra Herzliya (Interdisciplinary Center Herzliya) u Izraelu objavila je članak o vrlo upitnim metodama koje koristi kompanija (Pfizer, op.a.) pod nazivom:

„Ozbiljna kršenja i manipulacije protokola ispitivanja: Evo kako je Pfizer uspio od FDA-e dobiti odobrenje za primjenu cjepiva u hitnim slučajevima.“ Savjetujem i iskreno se nadam da će netko od hrvatskih medicinskih stručnjaka pročitati članak dr. Yaffe Shir-Raz i zaštititi zdravlje i živote djece u Hrvatskoj. Ovaj članak ukazuje na problematične činjenice koje dovode u pitanje namjeru Pfizera da dokaže sigurnost uporabe svojih cjepiva kod djece. Na primjer, odjednom je otkriveno da djeca koja su pretrpjela tešku depresiju imaju već postojeća psihijatrijska stanja koja su ih trebala isključiti iz kohortnog istraživanja, a čini se da su kriteriji izvještavanja osmišljeni tako da isključuju signale nuspojava.

Oni koji ‘razvijaju’ cjepiva imaju dugu priču eksperimentiranja na najugroženijima: siročadi, mentalno i tjelesno invalidnim osobama, političkim izbjeglicama i osiromašenoj populaciji. Stanley Plotkin, koji je patentirao brojna cjepiva i dobio nadimak „papa cjepiva“, jednom se branio rekavši da su osobe s invaliditetom „samo ljudskog oblika.“

Riješiti se najslabijih uvijek se prakticiralo u ime većeg dobra. ‘Sada je vrijeme da preuzmete odgovornost i prekinete ovu barbarsku praksu.’

Pismo poljskih aktivista i medicinskih udruženja o medicinskim ispitivanjima koja se provode na djeci i dojenčadi:

Poštovani svi,

»Pozivamo vas da sudjelujete na konferenciji koja će se održati 2. listopada 2021. u 12:00 sati po varšavskom vremenu u poljskom Parlamentu.

Konferencija će uključivati ​​medicinsku i pravnu raspravu o testiranju medicinskih proizvoda na djeci i vrlo malenim bebama (dojenčad, op.a.). Ova je konferencija apolitična i nereligiozna. Organiziraju ju poljska udruženja i zaklade, poput Poljskog udruženja neovisnih liječnika i znanstvenika,  Udruženja pravnika Glas slobode, Udruge zdravstvenih informativnih centara ‘Dobrostan’ i Zaklade ‘New Spectrum.’ Predstavnici parlamenta i vlade, kao i vodeći mediji, pozvani su na pasivno sudjelovanje i pomoć javnosti u razumijevanju dubine problema.

Ova je konferencija zatražena u vezi s teorijskom i praktičnom analizom kliničkih ispitivanja koja su uključivala djecu i dojenčad zbog činjenice da djeca ne mogu dati svoj pristanak na sudjelovanje u biomedicinskoj studiji, pa se stoga trebaju i moraju primijeniti dodatne zaštitne mjere kako bi se djeca zaštitila. Vjerujemo da se to trenutno ne događa.

Stoga tražimo vašu pomoć u obrani poljske djece i djece u kliničkim ispitivanjima diljem svijeta. To se sada događa u najmanje četiri zemlje zbog dezinformacija i povjerljivih sporazuma koje je nametnuo Pfizer.

Od lipnja 2021. Pfizer provodi eksperimentalna ispitivanja na poljskoj djeci s cjepivima protiv Covid-19. Prema našim saznanjima, ti se pokusi provode na zdravoj dojenčadi u dobi od 3 i 6 mjeseci pa do navršenih 11.

Ove činjenice nisu poznate poljskom javnom mnijenju jer Pfizerovi dokumenti sadrže „tajnu“ klauzulu. Čak je i zastupniku u poljskom Parlamentu koji se umiješao u ovo pitanje odbijen pristup dokumentima, što je potpuno kršenje poljskog zakona.

Poznato je da 8 centara u Poljskoj provodi gore navedena ispitivanja; međutim, radi se o malim privatnim klinikama i privatnim kliničkim istraživačkim centrima za koje se čini da nisu opremljeni za provođenje takvih studija.

Odvojeno, svjesni smo još jednog centra koji nije spomenut na mrežnoj (web) stranici Pfizera. Time se postavlja pitanje može li u 4 zemlje za koje Pfizer tvrdi da se rade ovi testovi biti još neotkrivenih centara za ispitivanja a nisu navedeni na Pfizerovoj ‘web’ stranici.

Iz neslužbenih izvješća (imamo snimke iz srpnja i kolovoza ove godine) znamo da su djeci u dobi od 6 do 11 godina već injektirali Pfizerov proizvod, a djeca u dobi od 3 do 5 godina primila su najmanje 1 dozu.

Trenutno se ‘angažiraju’ djeca u dobi od 6 mjeseci do 2 godine; međutim, Pfizer je na svojoj službenoj ‘web’ stranici objavio dokumente od 20. 9. 2021. u kojima tvrde da očekuju rezultate za najmlađu skupinu prije kraja ove godine.

To sugerira da su ispitivanja u najmlađoj skupini započela u isto vrijeme kao i u starijim skupinama jer Pfizer tvrdi da će rezultati ovih ispitivanja biti dostupni nakon 6 mjeseci. Procjenjuje se da u Poljskoj može biti oko 1.000 djece kojima se injektira cjepivo.

S obzirom na to koliko su brzo ta djeca angažirana za studiju, jako sumnjamo da dolaze iz sirotišta i domova za skrb i njegu, jer se to već dogodilo s ispitivanjima drugih cjepiva. Prema poljskom zakonodavstvu, za takve iznimne slučajeve potrebno je odobrenje suda, ali zasad nismo u mogućnosti locirati nikakva sudska ročišta koja bi dopuštala takve pokuse na djeci.

Suglasnost za ova ispitivanja na dojenčadi i maloj djeci u Poljskoj dao je Grzegorz Cessak, farmakolog i predsjednik Ureda za registraciju lijekova, medicinskih proizvoda i biocidnih proizvoda. On je također član Europske agencije za lijekove (EMA), što čini se da stvara sukob interesa.

Budući da Pfizer nije dovršio studije na životinjama niti studije na mladim životinjama (potomstvu), čini se da se poljska dojenčad i najmlađa djeca koriste kao prvi eksperimentalni „potomci.“

Ako nadležna tijela poljske države ne poduzmu mjere, nećemo moći potvrditi koliko je od te djece možda ili se već suočilo sa smrću ili ozbiljnim zdravstvenim komplikacijama. Primjena genetske eksperimentalne tehnologije potpuno je nova u medicini i definirana je kao kliničko ispitivanje faze I i II / III na dojenčadi i djeci od 6 godina i djeci do 11 godina.

U odraslih faza III nije dovršena, ali su zabilježene brojne komplikacije, uključujući vrlo teške tromboembolijske, autoimune i upalne probleme, pa čak i smrt. Podatci o sličnim komplikacijama i nesretnim smrtnim slučajevima odnose se i na djecu od 12 godina.

Posjedujemo audio zapise iz svih 8 centara koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom predmetu. Ovi snimci pokazuju da su djeci od 6 do 11 godina već injektirali cjepivo, a možda i djeci u dobi od 3 do 5 godina.

U isto vrijeme, čini se da je primjena cjepiva obustavljena u najmlađoj skupini između 6 mjeseci i 2 godine, jer je 22. srpnja o.g. održan krizni sastanak na kojem se odlučivalo „što učiniti“ (to je moglo biti uzrokovano prosvjedima ljudi iz lokalnih organizacija za slobodu u blizini ovih centara).

Nakon ove ‘epizode’, navedeno je da će se ‘angažiranje’ dojenčadi i djece do 2 godine nastaviti i ponovo početi početkom kolovoza.

Uzimajući u obzir koliko ozbiljnih komplikacija postoji nakon ovih injekcija, uključujući smrt u odraslih i adolescenata, ove injekcije predstavljaju daleko veću prijetnju životu i zdravlju ove djece nego sam Covid-19.«

U izvornom tekstu na engleskom jeziku možete saznati više informacija o ispitivanjima Pfizera kao i vidjeti cijeli popis 101 centra u 4 države (SAD, Španjolska, Finska i Poljska) gdje se provode medicinska ispitivanja na djeci pod nazivom: „Studija za procjenu sigurnosti, podnošljivosti i imunogenosti kandidata za RNK cjepivo protiv COVID-19 kod zdrave djece <12 godina“ (izvorni naslov: „Study to Evaluate the Safety, Tolerability, and Immunogenicity of an RNA Vaccine Candidate Against COVID-19 in Healthy Children <12 Years of Age“).

Izvor:

  1. Children’s Health Defense Europe: „Is Pfizer Doing Illegal Experiments on Orphan Babies in Poland, Spain, Finland and the US? Questions to the Polish senate, the world needs answers“, 30. 9. 2021.; https://childrenshealthdefense.eu
  2. Yaffa Shir-Raz: „This is how Pfizer managed to obtain the FDA’s emergency authorization for children“, 3. 6. 2021.; www.covil.co.il/en/

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

I ‘sigurna’ doza glifosata opasna po zdravlje

HF

Veliko djelo Branka Kincla

HF

Umro akademik Vladimir Bermanec

hrvatski-fokus

Europski jug mogao bi postati ‘produžetak’ Sahare

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više