Hrvatski Fokus
Uvodnik

OBRAT U SLUČAJU AGROKOR – Pada tužba DORH-a protiv Ivice Todorića

Klimatski kartel protiv energije radi protiv prosperiteta i nadzire političke procese u okviru politike Green New Deala

 

  • Veliki obrat u slučaju Agrokor. Visoki kazneni sud donio je odluku da je vještačenje bilo protupravno čime u predmetu Agrokor protiv bivšeg vlasnika Ivice Todorića i još 14 okrivljenih osoba, koje se tereti za zloporabe teške stotine milijuna kuna. To znači da optužnica Državnog odvjetništva nije potvrđena, nego je postalo upitno je li ključni dokaz uopće zakonit. To je još jedna potvrda da je Andrej Plenković protuzakonito izvršio politički i pravosudni pritisak na Ivicu Todorića kako bi se dokopao Agrokora. Nadalje, to je potvrda da je osnivanje fantomske grupe Borg, koju je predsjednik Vlade ovlastio da izvrši egzekuciju Agrokora i preda ju Rusima, u rangu „zločinačke organizacije“, kako opravdano cijelo vrijeme javno govori vlasnik Agrokora Todorić. Kada bi u Hrvatskoj postojala tzv. vladavina prava u sudstvu i politici bi nakon ove odluke Visokog kaznenog suda odmah letjele pravosudne i političke glave. Da javna radio televizija nije Yutel, kako ju opravdano titulira hrvatski predsjednik Zoran Milanović, u studio na Prisavlju bio bi ekspresno pozvan oštećeni i progonjeni Todorić i iznio bi svoju stranu priče. Nu, to se nije dogodilo. I zato je dobro što je u Hrvatsku došla N1 TV, podružnica neke američke nama nepoznate televizije, koja je, unatoč svekolikoj blokadi aktualne vlasti, ugostila vlasnika Agrokora Todorića (https://hr.n1info.com/vijesti/uskoro-uzivo-pratite-gostovanje-ivice-todorica-u-novom-danu/). U razgovoru s Tihomirom Ladišićem Todorić je ponovio ono što godinama govori i piše da je za sve kriv Plenković kao osnivač grupe Borg, i to sve radi „osobnih interesa“ i da su se „organizirali u kriminalnu organizaciju“. Za revizorsku kuću KPMG iz Poljske rekao je da se je organizirala da „radi čisti kriminal“. »U izvještaju vještačenja KPMG-a stvari su lažirane kako bi me se prikazalo kriminalcem. Nisu točne stvari koje su naveli, s druge strane ja sam imao dramatično drugo potraživanje«, pojasnio je Todorić i istaknuo: »Sto posto sam siguran da će mi vratiti Agrokor. Napravit ću pet puta veći toranj od Ciboninog«. A zašto to Todorić tako otvoreno govori? Zato što se uskoro očekuje presuda Međunarodnog arbitražnoga suda u Washingtonu na kojem je tužio Republiku Hrvatsku i gdje potražuje 10 milijardi dolara odštete za otetu kompaniju.
  • Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica govorila je neki dan o istragama DORH-a protiv Ivice Todorića i pritom kazala kako njihov rezultat nije poraz DORH-a. »Ni u kojem slučaju to nije poraz DORH-a. Obrana ima pravo braniti se na način koji smatra najpovoljnijim. Pitanje o nepotvrđivanju optužnice, to je pitanje koje morate postaviti sudu«. Ustvrdila  je da je DORH napravio ono što je smatrao da treba napraviti i podijelio vještačenje onom za koga je mislio da je kompetentan. »Pitanje tako složenog vještačenja u Hrvatskoj, mi nismo imali domaću tvrtku. KPMG i sve ostale međunarodne tvrtke su te koje mogu provoditi ovu vrstu vještačenja. Ne mislim da nas  je KPMG prevario«, rekla je čelnica DORH-a.
  • Energetska kriza ljulja svijet. Ovo nismo vidjeli još od 1970. godine. Prema Jasonu Isaacu izThe Epoch Timesa za ovo stanje kriv je “klimatski kartel protiv energije”, koji radi protiv prosperiteta i kontrolira političke procese u okviru politike Green New Deala. U Britaniji bi se zalihe električne energije mogle smanjiti na čak 4 posto potražnje, a nestanci električne energije ove zime gotovo su neizbježni, a benzinske postaje i dalje prazne. Indijska “neviđena” nestašica ugljena upozorava dužnosnike  na predstojeće prekide struje jer elektrane na ugljen koje inače nose rezerve od 15 do 30 dana – i struju u većini zemlje – sada imaju dovoljno goriva za dva dana ili manje. Čak je i Kina, energetska i gospodarska sila, prisiljena zaustaviti proizvodnju svega, od aluminija do soje, što dodatno pogoršava pitanja globalnog lanca opskrbe i potencijalno ugrožava svjetsku opskrbu hranom. Ova kriza nije ograničena samo na zemlje koje aktivno prihvaćaju fosilna goriva. Čak i Njemačka, desetljećima nakon neuspješnog prijelaza Energiewendea na obnovljive izvore energije i navodno svjetskog lidera u zelenoj energiji, osjeća krizu. Jedna njemačka elektrana potpuno je ostala bez ugljena. Sva ta jaja u obnovljivoj košarici još uvijek nisu bila dovoljna za izolaciju Njemačke od nestašice energije i vrtoglavih cijena koja, unatoč bombastičnoj predanosti vjetru i suncu, i dalje većinu energije dobiva iz fosilnih goriva. Nijemci već plaćaju najviše cijene električne energije u Europskoj uniji, a stanovnici se sada upozoravaju da očekuju i povećanje računa za plin. Posljedice ovih nestašica energije nisu tako jednostavne kao samo plaćanje malo više energije. Kad bi barem bilo tako jednostavno. Britanija upozorava svoje podanike da očekuju ne samo nestanke struje, već i povećanje cijene energije za čak 30 posto. Ovo je veliki trošak čak i za dobrostojeće obitelji, a kamoli za kućanstva s niskim i fiksnim prihodima u zemlji koja je već pogođena energetskim siromaštvom. Smrzavajući smrtni porast u porastu je u Engleskoj, gdje više od 3.000 ljudi bespotrebno umire svake godine jer si ne mogu priuštiti da svoje domove drže na sigurnoj temperaturi zimi. Studije potvrđuju izravnu povezanost između rasta cijena prirodnog plina i smrtnosti zimi. Britanci nažalost iz prve ruke uče slabo poznatu klimatsku činjenicu da je hladnoća daleko, daleko smrtonosnija od vrućine. I ne će biti posljednja zemlja koja je stekla ovu lekciju ako se ova energetska kriza ne zaustavi.
  • Ova kriza nije teško pogodila Sjedinjene Države, ali samo je pitanje vremena. Iako su cijene plina visoke, cijene su i za sve ostalo, a nesigurna priroda energetske neovisnosti naše zemlje mnogima je još uvijek nepoznata. No, ako naša nacija popusti pred pritiskom klimatskih alarmanata da ubiju američku energetsku industriju, krenut će istim putom kao Europa i Azija, kaže Issac. Prijetnja ne dolazi samo od političkih lidera, iako je nastavak kampanje predsjednika Joea Bidena protiv odgovornih američkih proizvođača energije veliki izazov. Porast diskriminatornih ulaganja u okoliš, društvo i upravljanje (ESG) – u kojima tvrtke s Wall Streeta donose odluke o ulaganjima i zajmovima na temelju političkih motiva – znači da mnoge velike banke više ne financiraju istraživanje nafte i plina čak i ako bi ulaganje bilo unosno. Sada radi upola manje naftnih platformi nego što ih je bilo 2018. iako je cijena po barelu gotovo jednaka, uglavnom zbog financijskog pritiska s Wall Streeta.
  • Mnoge energetske tvrtke ne mogu dobiti kapital koji im je potreban za nastavak poslovanja. To ne znači da u SAD-u ne prestaju koristiti fosilna goriva; to jednostavno znači da su prisiljeni uvoziti više iz inozemnih tvrtki koje ne dijele američke obveze vezane za okoliš ili ljudska prava. Ironično, rastuća kampanja protiv fosilnih goriva znači da ćemo svi mi imati više onečišćenja i više emisija stakleničkih plinova ali manje prosperiteta za naše nacije. “Što više naše društvo kažnjava američke proizvođače energije, to će budućnost naše zemlje biti izazovnija. Imamo moć dati Americi prosperitetnu budućnost, ako prihvatimo goriva koja su pomogla našoj naciji da postane svjetionik nade u svijetu”, ističe Jason Issac. https://noqreport.com/2021/10/14/europes-energy-crisis-is-a-warning-sign-for-america/
  • Nezavisni zastupnik Mislav Kolakušić na sjednicama Europskog parlamenta govori ono što bi većina nas, koji razumijemo politiku, političke odnose i političku borbu, htjela čuti. Kolakušić se je od šarlatana koji je zalutao u politiku u EU-u pretvorio u jednoga od rijetkih eurozastupnika koji nije podlegao globalizacijskim fašistima. Devetnaestoga listopada s govornice prozvao je predsjednicu Europske komisije Njemicu Ursulu von der Leyen i njezinu administraciju zbog stalnih neosnovanih napada na suverene države članice EU-a: “Jedini cilj ovog vašeg kafkijanskog postupka protiv Poljske je promjena suverene vlasti u marionetsku vlast. Prestanite dijeliti lekcije ponosnom poljskom narodu bez ikakvih stvarnih argumenata” (https://www.youtube.com/watch?v=nteBkCvSbQ8). Svaka ti čast, Mislave!
  • Nekada su bizarni kraljevi i diktatori vladali Swazijem, Lesotom, Srednjoafričkom Republikom ili Ugandom kojima smo se čudom čudili. Danas se čudom čudimo vladarima iz susjedstva. Jedan od njih je austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen, bivši glasnogovornik Zelene partije, koji je pozvao Austrijance u carsku palaču Hofburg da se tamo cijepe protiv COVIDA-19. Jadno da jadnije ne može biti. Da su živi ne bi mu zavidjeli Jean Bedel Bokassa i Idi Amin Dada.
  • James Brendan Foley (Buffalo, 4. IV. 1957.), umirovljeni američki diplomat i časnik vanjske službe napisao je ovih dana kako američkoga predsjednika Joea Bidena podržava 38 posto ispitanika, a 56 posto ne, što je treći najniži rejting u prvoj godini mandata od 1945. A koji su razlozi pada popularnosti miljenika globalizacijskih fašista? Pojačavanje gospodarskih problema, gdje su se svjetski lanci opskrbe već “zamrznuli”. Nestašice robe dovele su pak do zabrinjavajuće inflacije cijena. A postoji i dublji, psihološki razlog za Bidenov strmoglavi pad u anketama, a to je percepcija da administracija nije na razini izazova s kojima se suočava, uključujući i nacionalnu sigurnost. Ovdje su se dva događaja pokazala odlučujućima – prvo, katastrofalno povlačenje iz Afganistana, za koje je većina Amerikanaca smatrala da je nacionalno poniženje. Drugo, nastavak priljeva migranata preko južne granice SAD-a, koji bi do kraja godine trebao premašiti dva milijuna.
  • Ne tako davno, konzervativni mediji nisu bili dužni nikome. Danas je većina web stranica zaglavila na Big Tech sosu. Porast pandemijskog kazališta panike, masovna prijevara birača i druge “tabu” teme neutralizirale su većinu konzervativnih web stranica s vijestima. Primijetit ćete da su vrlo pažljivi oko tema kojima se bave. Naravno, oni će napasti Teoriju kritičnih rasa, Antifu i Biden-Harrisov režim, ali ne ćete ih vidjeti da idu s napadima na Georgea Sorosa, Billa Gatesa, Svjetski gospodarski forum ili Duboku državu. Razlog je jednostavan. Oni su dio Big Techa, a Big Tech ne dopušta da se raspravlja o određenim temama ili će vas prekinuti. Previše konzervativnih vijesti oslanja se na Google, Facebook i Twitter za većinu svog prometa. Ovise o velikim provjerama Google oglasa kako bi web stranice ostale aktivne. Nemojte im se zamjerati. Svi radimo ono što moramo učiniti da bismo preživjeli. »Nismo savršeni, ali činimo sve što možemo da nikome ništa ne dugujemo osim čitateljima. Dugujemo vam istinu. Dugujemo VAM činjenice koje drugi ne će otkriti o temama s kojima se drugi neće pozabaviti. I dugujemo Americi, ovoj velikoj zemlji koja nam omogućuje da iskoristimo te prilike. Kao što sam rekao, ne držim previše konzervativna mjesta nad njihovim izborima. Ljudima je lako pokazati prstom kad mi nismo ti koji plaćaju račune ili uzdržavaju svoje obitelji. Samo bih volio da ima više onih koji bi se odvojili. Danas se samo nekoliko drugih velikih konzervativnih vijesti odvojilo od Big Tech sisa. Naravno, potrebna nam je pomoć. Financijska”, vapi J. D. Rucker, glavni urednik The New Americana.
  • Cijepljeni pilot Delte umro usred leta, zrakoplov prisilno sletio, WLT, tvrtka s punim uslugama aktivna u utovaru opreme i opreme za zaštitu od pada je posljednjih mjeseci izvijestila o nekoliko sumnjivih padova i hitnih slučajeva zračnih prijevoznika . Izraz koji se koristi za opisivanje ovih događaja je Vaxxidents. Riječ ima za cilj opisati iznenadne masovne nesreće koje će se početi događati u društvu na temelju ljudi koji se iznenada razbole, onesvijeste, imaju jaku maglu u mozgu, zbune se ili pate od brojnih drugih bolesti kao posljedica cijepljenja protiv COVID-a. Koje je zanimanje koje ima veći rizik od pojave nuspojava uboda COVID-19? Bivši američki predsjednik Bill Clinton je nakon cijepljenja snimljen kako se iz bolnice vraća kući.Ne izgleda dobro! Vratimo se pilotima. Konkretno, krvni ugrušci i problemi sa srcem glavna su briga pilota koji primaju ove injekcije. Nije slučajno da je nedavno jedan vojni liječnik zviždač podnio izjavu pod uvjetom da prizemlji sve cijepljene pilote. Taj zviždač naveo je rizike od povećane proizvodnje proteina, mikro ugrušaka koji bi s vremenom mogli postati veći i oštećenja kardiovaskularnog sustava. Te iste zdravstvene komplikacije također bi mogle imati štetan utjecaj na pilote komercijalnih zračnih prijevoznika. Izvješća ukazuju na nekoliko slučajeva cijepljenih pilota koji su pretrpjeli komplikacije nakon injekcija. Najviše uznemiruju izvještaji o pilotu Delte koji je imao hitnu medicinsku pomoć usred leta i preminuo. Let je morao hitno sletjeti. Ovo bi trebalo podići crvene zastavice za svakog čovjeka koji se ukrca na komercijalne letove. Ako cijepljeni piloti imaju povećan rizik od hitne medicinske pomoći usred leta, to dovodi u opasnost živote milijuna ljudi.
  • Riječanin Slobodan Estrajher (76) dvaput je cijepljen. U KBC Rijeka došao je zdrav i dobiva koronu i umire. Čelnici KBC-a Rijeka bešćutno su pokušali negirati da se ne radi o njemu nego o nekom drugom pacijentu koji je također u bolnici zaražen i nakon toga umro. I ne samo da lažu nego i optužuju umrloga čovjeka tvrdeći u svome lažnom izvješću da nisu oni krivi nego da je „virus na odjel unesen putem jednog pacijenta kod kojeg je u periodu inkubacije došlo do razvoja infekcije“. Ovoga se ni Vili Beroš i Krunoslav Capak zajedno ne bi sjetili.
  • Umro je i slavni američki general, političar i diplomat Colin L. Powell, bivši državni tajnik SAD-a i predsjedavajući Združenog stožera. Preminuo je zbog komplikacija izazvanih covidom-19. Umro je iako je bio u potpunosti cijepljen protiv korone. Bio dvaput cijepljen! Kako je onda umro od posljedica Covida? Zato jer je bio cijepljen. Da nije bio cijepljen, i to dvaput, ovaj prvi crnac general bio bi i danas živ. Nakon ovoga samo od sebe nameće se logično pitanje kakvog smisla ima cijepljenje protiv Covida ako i cijepljene osobe mogu preminuti od Covida? Odgovor je jednoznačan: ne treba se cijepiti. I to nikako.
  • Muslimani-Bošnjaci u Sarajevu pripremaju se za rat. Po gradu su polijepili plakate na kojima piše “I ti si potreban za odbranu BiH”. Ovaj je plakat tijekom srpsko-crnogorske agresije na BiH koristila Teritorijalna obrana BiH, preteča kasnije zloglasne vjerske unitarne Armije BiH.

Marijan Majstorović

Povezane objave

Predsjednik Sabora i represivni aparat

HF

Vremena je malo, a puno posla čeka novu Hrvatsku vladu

HF

Bezbožnicima nije mjesto u crkvi

HF

Od spasitelja do pogrebnika vjerovnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više