Hrvatski Fokus
Kolumne

Vladino izvješće o statusu države i nacije je sramota i potpuni fijasko

Izvršena je nejednaka raspodjela vlasničkih udjela

 

Andrej Plenković je u srijedu podnio godišnje izvješće o radu svoje vlade u Saboru Republike Hrvatske. Između ostalog, iznio je LAŽI vezane uz Agrokor, od kojih ću izdvojiti najvrjedniju činjenicu: „Zašto je danas vlasnik netko tko je prvenstveno banka ili neki drugi dioničari, a ne hrvatska država? Zahtijeva malo znanja, tko će biti nego vlasnik netko tko je jednoj tvrtki dao toliko novca da je prešla od vjerovnika do vjerovnika? Što onda treba razumjeti veliku filozofiju i matematiku? Ne pitajući Vladu, ni našu ni bilo koju drugu, TO TREBA REĆI, to je nasljeđe.

A takvo rješavanje kriza praktički za 3 mjeseca. naša prva Vlada i takva situacija u kojoj smo je uspjeli tako dobro i učinkovito prebroditi, to je plus kao naslijeđe i ako je u Švicarskoj dobro“.

Na to ću ovako odgovoriti: Poštovani pratitelji, iz Plenkovićeva izlaganja uočite dva detalja: 1) Zahtijeva malo znanja, tko će biti nego vlasnik 2; 2) ŠTO TREBA REĆI, TO JE LEGASI. Dakle, Plenković iznosi svoju LAŽNU verziju, omalovažavajući i vrijeđajući kako bi se ostali usredotočili na njegovu navodno logičnu priču, a onda kaže da pokucamo – TAKO ĆE REĆI, TO JE LEGAS. Evo istine o tomi što su i kako Plenković i BORG grupa izveli pljačku hrvatskih investitora: Nagodba se donosi 4. 7. 2018. g., cijeli proces vodio je A) Privremeno vijeće vjerovnika (PVV) koje je samostalno izabrao izvanredni povjerenik Ante Ramljak (u sukobu interesa). Cijela konstrukcija vođena je na način da je Ramljak u početku dao strancima punu kontrolu nad procesom na način da su imali većinu glasova u:

1) PVV-u, a kasnije u

2) skupštini vjerovnika – STRANCI (ruske banke i vulture fund Knighthead), oteli su i izvlastili privatnu tvrtku Agrokor. Neviđeni sukob interesa je Plenkovićev LEGASI jer je podmetnuo zakon koji je izvanrednom povjereniku dao faraonske ovlasti, Hrvatskom saboru.

Kao završni čin u nagodbi, kapital tvrtke je kazneno podijeljen.

POZICIJE PROROKA BILO JE: Imatelji obveznica – u tablici “OBVEZNICI” – morali su osporiti svoje potraživanje po Zakonu o trgovačkim društvima jer su imali ograničeno jamstvo, niti su imali odluku skupština Agrokorovih tvrtki kojima je jamčio Agrokorov dug. Veliki vjerovnici poput Sberbanke također su morali osporiti svoje potraživanje s obrazloženjem da su imali ograničeno jamstvo, a također nisu imali odluku skupština Agrokorovih tvrtki koje su jamčile Agrokorov dug. / SBERBANK + OBVEZNICE, UKUPNO = 13,532 milijarde kn.

“Domaći dobavljači i vjerovnici” kao i “Ostale domaće banke” UKUPNI dug iznosio je = 14,072 milijarde kuna. Hrvatski – Domaći INVESTITORI u velikoj većini su imali urednu dokumentaciju za priznavanje potraživanja, odnosno bili su vjerovnici prve naplate cestarine.Zbog protupravnih radnji i nepoštivanja zakona (prema planu Plenkovića i BORG grupe) izvršena je nejednaka raspodjela vlasničkih udjela.Ova nejednaka raspodjela vlasničkih udjela oštetila je hrvatske investitore za više od deset milijardi kuna.

Ivica Todorić

Povezane objave

Predstoji nam razdoblje nove velike bitke za Domovinski rat!

hrvatski-fokus

U Sarajevu nagrađen redatelj za laž

HF

EKSPLOZIJA U HDZ-u – Božinović i Anušić Plenkoviću rekli – NE!

hrvatski-fokus

Športska sjećanja na šezdesete u Zagrebu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više