Hrvatski Fokus
Gledišta

Žigmanov nije za suradnju s Hrvatima

Ljubomorno čuva svoju baštinu

 

Demokratska zajednica Hrvata (DZH) uputila je javni poziv Demokratskom savezu Hrvata u Vojvodini (DSHV) za suradnju u predizbornoj kampanji u Republici Srbiji, što je objavljeno 15. veljače 2022. godine na portalima „Hrvatskih novina“ iz Subotice  i „Subotica.info“ (a moguće i u još nekim medijima): Budući da su obje stranke iz Subotice, u kojoj se sve zna i prije službenih objava, predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmnov je, u beskrajnoj mržnji prema svima koji imalo ugrožavaju njegovo mesijanstvo, na svom twitter nalogu 14. veljače 2022. godine preduhitrio ovu inicijativu da od toga ne će biti ništa. Još je dodao da identitet DSHV-a nije na prodaju.

Diskreditacija ovdašnjih lidera hrvatskih stranaka i udruga od strane Tomislava Žigmanova je apsolutno u suprotnosti interesa i jedinstva svih Hrvata u Srbiji, a bazirana na osobnoj sujeti i osjećaju ugroze njegovog liderstva, pokazatelj je ljudske mizerije ovog čovjeka, ali i njegove fingirane brige za Hrvate u Republici Srbiji!

Način na koji to Žigmanov izvodi (ne prvi put, „prozivajući“ i hrvatskog ambasadora u Srbiji) je čisti politički delikt koji mora rezultirati njegovim isključenjem iz stranke DSHV-a, ali i iz javnog života Hrvata u Republici Srbiji! Na potezu je Predsjedništvo DSHV-a u kojem se svaki pojedinac mora javno očitovati (pred 57.900 Hrvata u Srbiji i svim drugim Hrvatima u cijelom svijetu) da li stoji iza stavova Tomislava Žigmanova!!!

Problem u DSHV-u je nesrazmjeran odnos u rukovodstvu stanke između Hrvata iz cijele Vojvodine i onih iz Subotice i okolice (uglavnom „bunjevačkih Hrvata“)! U Predsjedništvu DSHV-a od 17 članova 9 je iz Subotice i okolice, a u Vijeću DSHV-a od 38 članova 23 je iz Subotice i okolice, a i ostali su odabrani po privrženosti Tomislavu Žigmanovu! 

Tako su „posložene“ i sve druge krovne hrvatske institucije u Srbiji i taj odnos je još drastičniji u Hrvatskom nacionalnom vijeću, jer su u pitanju svi Hrvati u Srbiji, ne samo u Vojvodini u koju ne spada i veliki dio pod teritorijom Beograda! A nikog od svih tih rukovodećih ljudi nisu izabrali ovdašnji Hrvati! Sve je to, za petnaestak godina sistematske eliminacije svojih neistomišljenika, učinio Tomislav Žigmnaov i praktično uništio hrvatsku nacionalnu zajednicu u Republici Srbiji! Tako danas imamo da su sve četiri ovdašnje krovne hrvatske institucije u rukama troje međusobno bliskih „bunjevačkih Hrvata“ iz Subotice i Tavankuta: Tomislava Žigmanova, Jasne Vojnić i Ladislava Suknovića, supruga Žigmanovljeve rođene sestre, te pravi teror male skupine „bunjevačkih Hrata“ nad ovdašnjim Hrvatima! 

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Umjesto Stierove nastavlja se Šeksova paradigma

HF

Jugokomunističke razvaline

HF

Podnesi ostavku na sve dužnosti!

HF

Dok su Hrvati “srljali u maglu”, “braća s onu stranu Drine” pila su šljivovicu i zlurado se smiješila

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više