Hrvatski Fokus
Znanost

Šokantno: Cijepljena djeca imaju do 500 posto više bolesti od necijepljene djece

Sve te studije su pokazale da cijepljena djeca imaju dva do pet puta više dječjih bolesti i alergija od necijepljene djece

 

Posljednja velika studija potvrđuje spoznaje drugih nezavisnih studijskih istraživanja koja su uspoređivala zdravlje kod cijepljene i ne cijepljene djece.

Naime, sve te studije su pokazale da cijepljena djeca imaju dva do pet puta više dječjih bolesti i alergija od necijepljene djece. Ovo veliko istraživanje pokrenuo je istraživač Andrea Bachmair te je ono još uvijek u tijeku. U istraživanje je uključio 11.000 ispitanika, uglavnom iz SAD-a, dok su sve druge studije provodile anketiranje manjih skupina obitelji. Fokus za sve studije bio je uglavnom na dječjim bolestima.

Ipak, rezultati su bili slični. Naravno, niti jedno od istraživanja nisu objavili mediji, niti su ona financirana od strane Svjetske zdravstvene organizacije ili bilo koje nacionalne ili međunarodne agencije zdravstvene ili medicinske struke. Oni se ne usuđuju objektivno usporediti zdravlje necijepljene i cijepljene djece, piše Natural news.

Dramatične posljedice koje cjepivo može izazvati nikada nisu bile u središtu pozornosti jer jako malo ljudi prijavljuje takve probleme. Zapostavljanje tog problema najčešće se događa  zbog toga što je to složen sustav koji treba stručne liječnike, zbog toga što većina roditelja ne zna gotovo ništa o tome, ali i zbog toga što se samo reakcije nastale odmah nakon cijepljenja uzimaju u obzir, odnosno pripisuju cjepivu. Prema tome, čak većina strašnih nuspojava se prešuti, a dugoročne negativne zdravstvene posljedice koje proizlaze iz cjepiva uopće se ne smatraju relevantnima.

Dječje bolesti na kojima je bio naglasak u dosadašnjim istraživanjima su uključivale astmu, kronični bronhitis, alergije, upale uha, dijabetis, poremećaje spavanja, disleksiju, migrene, hiperaktivnost, epilepsiju, depresiju i sporiji razvoj govora i motorike.

Godine 1992., skupina istraživača s Novog Zelanda anketirala je 245 obitelji s ukupno 495 djece. Djeca su podijeljena na 226 onih koji su bili cijepljeni i 269 onih koji nisu bili cijepljeni s tim da je 81 obitelj imala i cijepljenu i necijepljenu djecu. Razlike su bile dramatične. Naime, kod necijepljene djece uočena je daleko manja učestalost dječjih bolesti , nego što je to bio slučaj kod cijepljene djece.

Zanimljiv je i rezultat drugog istraživanja provedenog na Novom Zelandu među djecom rođenom tijekom ili nakon 1977. Naime, nitko od necijepljene djece nije imao astmu, dok je gotovo 25 % cijepljene djece do 10 godina imalo astmu.

Imunologinja, dr. Tetyana Obukhanych je napisala zanimljivu knjigu ‘Iluzije cijepljenja’ koja se tiče ove tematike. Ona je objasnila kako se imunitet protiv bolesti ne stvara cijepljenjem te da o tome hoćemo li od nečega oboljeti ili ne ćemo odlučuje izloženost bolesti.

S. V. , 21. lipnja. 2012., Nova TV, https://dnevnik.hr/vijesti/zdravlje/sokantno-cijepljena-djeca-imaju-do-500-vise-bolesti-od-necijepljene-djece.html

Povezane objave

Potreban dinamičan obrazovni sustav

HF

Povijest našega mora

HF

Moramo štedjeti prirodne izvore (9)

HF

Osveta gubitnika u globalizaciji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više