Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Nije slučajno splitski MKC izveo predstavu “Tvoja zemlja ne postoji”

Ovo je samo ogledalo velike urote protiv Hrvata i Hrvatske

 

Dok je cijeli svijet ustao protiv Rusa, protiv ruske agresije na Ukrajinu, u Splitu Multimedijalni Kulturni Centar (MKC) izvodi predstavu Tvoja zemlja ne postoji, o čemu piše Marijan Majstorović na portalu Hrvatski fokus. Pa ima li to kakve veze sa ruskom agresijom na Ukrajinu? Ja kažem da ima. Bez obzira na vrijeme izvođenja te predstave, ona ima svoj kontekst, aluziju i političku težinu. O čemu govori sastav gostiju: Renato Baretić, Emir Imamović Pirke, Gordan Nuhanović, Boris Dežulović, Ivica Ivanišević, Ante Tomić, Momčilo Golub… predstava „Tvoja zemlja ne postoji“ im je kruna dosadašnjeg rada. Znamo zašto, kaže Majstorović.

A znamo zašto. Znamo da je to napad na Vicu Vukova. Na njegovu pjesmu Tu je tvoja zemlja. Samo to? Je li to napad samo na pjesmu ili napad na zemlju i kako? Iz priloženog možemo naslutiti kakav je njihov odnos (stav) prema ruskoj agresiji na Ukrajinu. I što je ključno pitanje predstave Tvoja zemlja ne postoji, kakav je njihov odnos (stav) prema, istoj takvoj agresiji Srbije na Hrvatsku od 1991. do 1995. godine? Odgovor znamo. Odgovor je u naslovu predstave Tvoja zemlja ne postoji. Što je tu najgore, ovo je samo ogledalo velike urote protiv Hrvata.

Zbog iste stvari, sasvim drugi (drukčiji) odnos (stav) prema dva subjekta. Za samo tri dana vojne agresije jedne zemlje na drugu, cijeli svijet ustaje protiv agresora, Rusije na Ukrajinu. Dok istu takvu agresiju druge države (Srbije) na drugu državu (Hrvatsku) koja je trajala više godina, taj isti svijet tolerira!? Samo tolerira? Uz obvezno naglašavanje (danas) „najbrutalniji rat u Europi poslije Drugog svjetskog rata“. Što se nije govorilo, kada je razaran Vukovar, cijeli mjesec! Još kad George Soros kaže kako je Sarajevo doživjelo sudbinu Kijeva. Tu, ne samo da se negira, nego, opravdava razaranje Vukovara? U tom kontekstu, i ova predstava MKC-a u Splitu Tvoja zemlja ne postoji? Dnevnik Diane Budisavljević, drama Obitelj Zec, „15 minuta do dvora na Uni“, Okupacija u 26 slika, Brešanovi svjedoci, „komedija“ Kako je počeo rat na mome otoku, „dokumentarni film“ Oluja nad Krajinom, film Dara iz Jasenovca, te film o izmišljenoj bitki u Medačkom džepu kojega snimaju Kanađani?

Što reći na sve ovo nego, velika urota i „psi rata“! „Psi rata“ protiv Hrvata. „Psi rata“ u službi novog Srpskog sveta! Posljednjih 30 godina, „psi rata“ na lancu (plaći) Georga Sorosa. I u Hrvatskoj.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Velika nacionalna sramota i ignorancija predsjednika Vlade

hrvatski-fokus

Srbijanski komentari i izraelska čestitka

HF

John Swinton o pokvarenosti novinara

hrvatski-fokus

Veljko Kajtazi i velikoromske laži

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više