Hrvatski Fokus
Gledišta

Kulminacija izbornih manipulacija s Hrvatima

Članovi Vijeća DSHV-a nisu bili upoznati s namjerom Žigmanova da će stranka prikupljati potpise od pristalica Nenada Čanka

 

Jedan od četiri blagdana hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, blagdan sv. Josipa, proslavljen je 18. ožujka 2022. godine “Središnjom svečanom akademijom u Velikoj čitaonici Gradske knjižnice u Subotici” (o čemu sam 19. ožujka 2022. godine pisao u kolumni pod naslovom Igrokaz loših, ali dobro plaćenih glumaca). Žigmanova je posjetila Zdravka Bušić iz Zagreba.

Ovo je kulminacija najveće manipulacije ovdašnjim Hrvatima od strane Bunjevaca, bolje reći takozvanih „bunjevačkih Hrvata“, poslije 1918. godine, koju već nekoliko tjedana provodi Tomislav Žigmanov lažući sve Hrvate svijeta (i sve ostale ljude) da je cilj njegove predizborne kampanje ponovno dobijanje parlamentarnog zastupnika Hrvata u Narodnoj skupštini Republike Srbije! Ovog puta Žigmanov i njegovi poltroni lažu i izaslanicu Hrvatskog sabora, gospođu Zdenku Bušić!!! No, opet fotografije, koje Žigmanov sam postavlja na svoj portal, otkrivaju istinu! Prije svega, da vrh rukovodstva „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“ (koja skoro ni nema članstava) čine samo tri Bunjevca, pri čemu su na slici lijevi i desni od Žigmanova samo ponavljači njegovih laži.

Vrh „jedine relevantne političke stranke 57.900 Hrvata u Srbiji“ – tri Bunjevca (Starež, Grabež i Mladež) lažu u oči (vidi im se u očima) predsjednicu Odbora za Hrvate izvan Republike Hratske, gospođu Zdenku Bušić. Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske sumnja u Grabežove riječi (vidi joj se u očima), ali će morati izvjestiti (slagati) Hrvatski sabor točno tako kako je Grabež napisao na svom portalu „DSHV-Facebook“ te tako ova trojka definitivno odlučuje o sudbini 57.900 Hrvata u Republici Srbiji.

A povijesna manipulacija s 57.900 Hrvata u Srbiji je zbir prijevara, obmana i laži:

Prvo, Žigmanov je Vijeće DSHV-a sazvao tek kada je bio siguran da će njegov glas odlučiti da ovako slaba stranka uopće izađe na izbore! Naime, za izlazak na izbore glasovalo je samo 8 od 17 članova Vijeća (Mladen Petreš, Mirko Ostrogonac (Starež), Zoran Čota, Renata Kuruc, Ankica Jukić Mandić, Goran Krnčević, Grgo Horvatski i Vladislav Horvatski) te Žigmanov kao predsjednik Vijeća!

Drugo, članovi Vijeća DSHV-a nisu bili upoznati s namjerom Žigmanova da će stranka prikupljati potpise od pristalica Čankove LSV i drugih “vojvođanskih autonomaških” opcija!

Treće, samo nekoliko dana poslije odluke Vijeća DSHV-a o izlasku na izbore osnovana je nova izmišljena politička stranka nacionalne manjine Rusina (!) s kojom DSHV ulazi u koaliciju i tako samo dvije nacionalne stranke formiraju manjinsku koaliciju za koju je prag za izlazak na izbore upola niži (5.000 potpisa)!

Četvrto, sve ovo Žigmanov pokriva prozirnom laži da je cilj ove velike manipulacije da Hrvati u Srbiji (opet) dobiju zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, jer se radi se o tome da se Žigmanov osobno ugura u ovu instituciju, a po mogućnosti i još netko tko, kao i Žigmanov, ne bi tada zastupao interese bilo koje nacionalne manjine već ideju o autonomiji Vojvodine s ciljem da ona “uđe u EU i NATO” (izjava Žigmanova u medijima)!

Peto, na prvom predstavljanju fantomske koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“  10. ožujka 2022. godine u kulturnoj udruzi s lažnim hrvatskim predznakom, “Bunjevačko kolo” iz Subatice, nije bilo niti jedno hrvatsko obilježje!

Žigmanov pokušava i dalje manipulacijama i lažima sprovesti svoju namjeru da se dokopa zastupničkog mjesta u srbijanskoj skupštini, ne birajući sredstava i ne obazirući se na posljedice.

Svi su prevareni, a najveće posljedice već ima ovdašnja hrvatska manjinska zajednica, kojoj je, uz najomraženiju zajednicu u Srbiji, sada pripisano i autonomaštvo!

Da tragedija ovdašnjih Hrvata bude još veća, očito je da o njihovoj sudbini već dugi niz godina odlučuje mali broj ljudi, prije svega takozvanih “bunjevačkih Hrvata” iz donjotavankutskog trokuta (Subatica i okolica), i to tako da pojedinci jedino gledaju svoju osobnu korist!

A “bunjevački Hrvat” Tomislav Žigmanov (kao i “bunjevački Hrvat” Petar Kuntić) su već ranije godinama “zastupali interese Hrvata” u srbijanskoj skupštini i to tako da tamo nisu niti jednom spomenuli bilo koji problem Hrvata u Srbiji!

Hrvatice i Hrvati, nemojte dozvoliti realizaciju ove do sada druge najveće povijesne podvale Bunjevaca (takozvanih “bunjevačkih Hrvata”) nad nama!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Prisega Tomislava Žigmanova na očuvanju ‘Kosova i Metohije’ unutar Republike Srbije

hrvatski-fokus

Predani u lijevo-liberalne ruke HNS-a!?

HF

Žigmanovljevi trabanti u doba corone

HF

Zakazali ustavni stručnjaci i politolozi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više