Hrvatski Fokus
Kultura

Ciklus Nove figuracije Mladena Žunjića

Slikar stvara svijet upita i sve što se dogodilo, dovodi u pitanje jer ništa nije kako se čini i kako mi mislimo da jest

 

U novoj seriji akrilika na platnu, 100 x 100 cm, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar iznimne energije i radoznalosti, slikar Mladen Žunjić, kontinuira kreira brojne cikluse manje po broju slika ali značajne po svom artističkom dometu, posebice kada je u pitanju koloristička izražajnost.

Nove figuracije sadrže niz akrilika na platnu, prepune nataloženih kolopleta oblika i sve prisutne energije u neprekidnom pomicanju, mijenjanju poznatoga i kontinuiranog stvaranja novoga svijeta jakih boja.

Slika li slikar stvaranje kaosa, novoga neprirodnog svijeta, svijeta, u kome staro nestaje i propada dok se istodobno rađa novo, neprepoznatljivo? Te zamršene, zapletene linije, za koje ne znamo,skrivaju li ili pak odaju, u isti se trenutak pitajući što promatraju širom otvorene oči pažljivo raspoređene po cijeloj površini slike, najavljuju li one, novo, neizbježno?

Žunjićeve slike često sadrže pitanja, dvojbe koje ističu nemogućnost pretpostavljenih odgovora, razriješenja.

Slikar stvara svijet upita i sve što se dogodilo, dovodi u pitanje jer ništa nije kako se čini i kako mi mislimo da jest. Svijet je posve nešto drugo,tajanstveno i nedosezljivo u razumijevanju.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Mrziš

hrvatski-fokus

Siguran sam da on je plakao

HF

Umro Dušan Karpatský

HF

Stolovi Mladena Žunjića

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više