Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Kad sam prvi put došao u Ameriku, dobili smo jasnu uputu da se ne smiju kršiti pravila jer se može izgubiti stipendija. Kako je moja stipendija bila 35.000 dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa i na prelazak ulice. Tako sam jednom 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše, dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svjetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas u Zagrebu, a ja sam se striktno držao pravila.

Davor Filipović, novoustoličeni Plenkovićev ministar, Jutarnji list

– Osuđujemo ustaški režim koji je činio zlo, ubijao ljude zbog njihove vjerske, nacionalne pripadnosti. Kao Sabor čvrsto osuđujemo taj režim i želimo poslati poruku mladim ljudima da je zlo postojalo, postoji i postojat će.

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora u Jasenovcu, N1 TV

– Godinama nema jedinstvene komemoracije u Jasenovca jer, s jedne strane, imate korumpirane poludbaše i Židovsku zajednicu. Prošle godine očekivao sam Habulina iz saveza šatro antifašista ali njega su kupili za tri gemišta i dva autobusa i čovjek se lani nije usudio sa mnom ići do spomenika da mu ne uskrate peneze pa se uredno vratio mojim autom iz ureda natrag. To je sve sitan kusur. Danas nema službene nikakve komemoracije, koja je službena kad sam ja, kad je Tomašević, onda je to za njega službena.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Jasenovcu, N1 TV

– Mi ćemo raditi sve što treba za hrvatske građane i gospodarstvo.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade brani se od predsjednika Z. Milanovića, HRT

– Idemo u borbu sve do kraja, nema nijednog igrača u ovoj momčadi koji nema hajdučko srce. Teoretski još postoje šanse, mi i dalje vjerujemo i s tom nadom idemo u sljedeću utakmicu.

Lovre Kalinić, vratar Hajduka, Slobodna Dalmacija

– Plenki, narod te nikad nije volio, ni oni koji su te birali ni oni koji nisu. Nisi ti taj tip političara. Uostalom, ni ti nisi neki veliki ljubitelj naroda. Nisi jedan od onih političara koji vole hodati po terenu i rukovati se, tvoje polje su kancelarije i uredi, plenarne sjednice i svečane večere. Kad god si među ljudima, vidi se da ti nije najugodnije, da bi radije bio negdje drugdje. Kad je Split zamalo stradao u požaru, poručio si nam da previše dramatiziramo. Hoću reći, izostanak simpatije je obostran.

Gordan Duhaček, novinar Indexa u čestitci A. Plenkoviću za njegov 52. rođendan

– Plenković dolazi iz stranke koja smatra da je važno da se ne kritizira SDA. Milkenjem Bakira Izetbegovića po pupi, pranjem nogu Sebiji Izetbegović, ljubljenjem nožnog palca proterorističkom članstvu te partije, HDZ RH smatra da se tako može privoliti muslimansko begovstvo iz Bosne da ispoštuje odluku Ustavnog suda BiH i makne se tuđeg prava. S prava da nameću Srbima, Manjinama i Hrvatima predstavnike u Dom naroda Federacije BiH.

Zvonimir Troskot, zastupnik Mosta u Saboru

– Predsjednik Milanović kaže 80 posto vrlo dobrih i vrlo važnih stvari koje onda uprska s 20 posto svojih gluparija. Ono što je danas rekao vrlo je dobro, a to je apsolutno istina – da je za njega u načelu za cjelokupnu situaciju kriv HDZ.

Dario Čepo, sociolog s Pravnog fakulteta u Zagrebu na N1 TV o zadnjem Aktualnom satu u Saboru i primitivizmu i totalitarizmu od strane Jandrokovića i Plenkovića

TVRDNJE

– Izborni rokovi će Hrvate u BiH skratiti za glavu. To je Plenkovićev doprinos. Nikada veća grupa probisvjeta i lopova nije vodila ovu zemlju.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, Direktno

– Dokazana je zastrašujuća istina o cjepivu. Njemački patolozi, sada su pokazali da su ovi ljudi koji su umrli nakon cjepiva, 90 posto njih, svi su imali znakove autoimunog napada u organima, sa srcem kao glavnim organom koji je napadnut.

Dr. Sucharit Bhakdi, američki mikrobiolog, Rumble, https://rumble.com/v117213-peter-breggin-md-interviews-sucharit-bhakdi-md..html?fbclid=IwAR12aV5tTdgN3IKAI2BoR9C_D0WLLRRxdWIVQVpoMcSBgnh1Ip9B4KIKIZQ

 – Pravno politička trakavica kojoj je hrvatska javnost svjedočila u slučajevima Perković i Mustač, poprima svoj epilog u svim sferama hrvatskoga društva. Da je to uistinu tako svjedoče brojni uhljebi koji su se udbaškim metodama uz asistenciju politike domogli brojnih značajnih pozicija.

Marko, Dnevno, 15. X. 2014., https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/razotkrivamo-tajnu-vezu-mustacev-necak-mutnim-poslovima-osigurava-novac-za-josipovicevu-kampanju-134920/

– Da, ali tog istog Porfirija kardinal Bozanić naziva dragi brate, čestitajući mu Vaskrs? Tom “bratu” koji je izmislio priču da posjeduje kompromitirajuća pisma bl. Alojzija Stepinca, u što je čak povjerovao i papa Franjo zbog čega je između ostalog stopirao kanonizaciju našeg blaženika sumnjajući čak i u svoju Komisiju u Vatikanu koja je ustvrdila da postoje svi dokazi o svetosti našega blaženika! Zaista neshvatljivo ponašanje vrha Katoličke Crkve u Hrvatskoj?!, prema ovoj srpskoj zločinačkoj pravoslavnoj crkvi bolje reći najvišem vodstvu te crkve?!

Jakša Zlatko Kozulić, Narod, 24. IV. 2022., https://narod.hr/kultura/zasto-patrijarh-porfirije-ne-govori-o-svecenicima-i-monasima-spc-a-u-zlocinackom-cetnickom-pokretu-1-2

– Američki narod ne će sjediti besposleno i dopustiti da našu djecu indoktrinira, odvoji i unakazi radikalna ljevica. Ulozi na ovogodišnjim izborima na polovici mandata ne mogu biti veći”, dodao je. “Mislim da nikada nismo proveli vrijeme u našoj zemlji gdje smo se osjećali tako nisko, tako deplasirano. Ono što se događa je apsolutno neprihvatljivo.

Donald Trump, bivši američki predsjednik skupu u Washington Townshipu u Michiganu

– Ministar Tomo Medved nikad ne će imati reputaciju kao Ante Gotovina. Mogao je imati ljudsku, ali izgubio ju je.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Jasenovcu, Nova TV

– Ne čudi što nemaš senzibiliteta za vojsku, s obzirom na anemiju, ali ipak nije u redu Oružanim snagama RH davati ministre koji su sami po sebi uvrjeda pameti.

Gordan Duhaček, novinar Indexa u čestitci A. Plenkoviću za njegov 52. rođendan

– Hrvati kao najmalobrojniji narod u BiH danas ne želi biti manjina. Hrvatstvo je neiskorjenjivo iz BiH.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik na obilježavanju godišnjice osnivanja HVO-a u Mostaru

– Većina Amerikanaca još uvijek slijedi skriptu cijepljenja svih. To zahtijeva čistu kognitivnu disonancu i pretjeranu potrebu za pristranošću potvrde kako bi se liječnici i znanstvenici dobrovoljno složili s programom. Ipak, evo nas i to bi vam trebalo nešto reći.

Jeff Dornik, TV voditelj iz Orange Countyja u Kaliforniji, koji se školovao na Katoličkom Sveučilištu u Arizoni, Noqreport.com

– Ne samo da je smrtnost u Njemačkoj porasla od početka kampanje cijepljenja, već djeca i adolescenti sve više pune njemačke jedinice intenzivne njege. Na Institutu Paul Ehrlich (PEI) u prva tri tjedna nakon STIKO preporuke za cijepljenje djece registrirana su tri smrtna slučaja nakon cijepljenja i veliki broj srčanih infekcija. Navodi se da su troje djece koja su umrla u prvih nekoliko tjedana nakon početka cijepljenja djece pretrpjela smrtonosne plućne embolije, krvarenje i zatajenje više organa, kao i cirkulacijski šok.

https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/njemacka-biljezi-porast-viska-smrtnosti-u-godini-cijepljenja-protiv-covid-19.html

 – Puno veći problem od Plenkovića je Gordan Jandroković. Njonjo se pokazao nedoraslim da vodi jednu vrlo važnu instituciju demokratskog sustava vlasti, a to je parlament. Konstantno smo vidjeli cijeli aktualac da premijer odbija odgovoriti na pitanja što mu je posao tijekom aktualnog prijepodneva, a kad pokušava odgovoriti da je vrlo drzak prema saborskim zastupnicima.

Dario Čepo, sociolog s Pravnog fakulteta u Zagrebu na N1 TV o Jandrokovićevu i Plenkovićevu primitivizmu i diktatorstvu na Aktualnom satu

GOVOR MRŽNJE

– Sada se osjećam spašeno. Postoji “mali hrvatski čovjek” Mrčela koji sve što radi je za dobro hrvatskog naroda. Naš pravosudni neimar koji sve čini za nas. Poput sina Božjeg on na se uzima naše grijehe. I docenturu u Osijeku i GRECO i svašta. Sve za nas. I da ne radi svoj posao!

@GotovacViktor, https://45lines.com/gotovac-necak-zdravka-mustaca-protiv-mrcele/

– Čitava priča ima svoje repove, kompleksna je i ne može završiti na ovaj način. Ne svodi se sve na ‘za dom spremni’, zabranu tog pozdrava, nego je stvar kompleksnija. Ona zadire malo dublje u hrvatsku povijest, u proteklih 30 godina kada je počeo proces revizionizma, ustašofilije i neoustaštva i posljedica toga je za dom spremni.

Ivo Goldstein, profesionalni židov na američkoj N1 TV

JUGONOSTALGIJA

– O konkretnom doprinosu mog ujaka u prve tri godine stvaranja Republike Hrvatske najbolje su znali prvi predsjednik Franjo Tuđman i predstojnik njegova ureda Hrvoje Šarinić, a od onih koji su živi najbolje zna Josip Manolić, kojima je bio najbliži suradnik. A što je napravio, znaju i oni koji su vodili hrvatsku vojsku, redarstvenici i obrambene snage.

Viktor Gotovac, sestrić udbaša Zdravka Mustača laže o velikim “doprinosima” svoga ujaka, Večernji list

– Pobjeda Saveznika je podrazumijevala i povratak Jugoslavije, to je bila jedina opcija. Jedini izbor koji je postojao bio je između toga hoće li ta Jugoslavija biti ponovno kraljevina i hoće li se vratiti uređenje uspostavljeno sporazumom Cvetković-Maček – koji je samo postojanje i ponašanje NDH kompromitiralo – ili će se stvoriti nova socijalistička federativna Jugoslavija pod vodstvom Tita i komunista. Treće opcije nije bilo.

Gordan Duhaček, novinar Indexa

BRAVO

– Pupovac ima ozbiljan problem i da ja sada budem s njim u društvu jer je izjavio da je Hrvatska vojska u Oluji počinila etničko čišćenje i sve do Hrvatskog sabora, to je Plenkovićevo društvo, moje nije. To je sve skupa jedno dno, to što se ovdje danas okuplja u 10 sati.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik u Jasenovcu, N1 TV

DEMAGOGIJA

– Mi svoj posao radimo dobro i ozbiljno u interesu hrvatskih građana.

Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade u Jasenovcu politizira, N1 TV

– Dakle, član Predsjedništva Srbin iz Sarajeva, Bošnjak iz RS-a, Židovi, pripadnici romske populacije bi u slučaju dogovora mogli biti kandidati. Hoće li to biti Željko, Dragan, Bakir, Dino mene to puno manje ili me skoro ne zanima.

Elmedin Konaković, predsjednik bošnjačke stranke Narod i pravda, Dnevnik.ba

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Zabrinutosti su neopravdane. Naši implantati namijenjeni su osobama s invaliditetom koje mogu koristiti čipove za automatsko otvaranje vrata. Imamo svakodnevne upite i proveli smo preko 500 implantata u Ujedinjenom Kraljevstvu – ali Covid je uzrokovao određeno smanjenje u tomu.

Steven Northam, viši predavač inovacija i poduzetništva na Sveučilištu Winchester i osnivač britanske tvrtke BioTeq i implantantima u tijelu ljudi, BBC, Logično

– Medicinska struka mora se u potpunosti pokoriti poticanjem više ljudi da se cijepe kako bi se uhvatili u koštac s valom Omicrona. Počinjemo vidjeti tračke nade. Žrtvovanje koje sada podnesete znači da počinjemo vidjeti znakove stabilizacije.

Christine Elliott, kanadska ministrica zdravstva i zamjenica premijera kanadske savezne države Ontario, Logično

ISLAMIZAM

– U Jasenovačkom logoru stradalo je najmanje 1.520 Bošnjaka evidentiranih po imenu i prezimenu, godini rođenja i godini stradanja. Stradali Bošnjaci rođeni su u 273 mjesta (grada i sela) u Bosni i Hercegovini, Srbiji (Sandžaku), Hrvatskoj, Crnoj Gori, Kosovu i Makedoniji. Među ubijenim je 371 Bošnjakinja (24,5 %). Od ukupnih žrtava bošnjačkog stanovništva u Drugom svjetskom ratu (103.000 stradalih) 1,47 % stradalo je u Jasenovcu.

Nihad Halilbegović, jugoslavenski komunist i kosovac, Stav, Sarajevo

IZDAJA

– Dogovorili smo se za akcijski plan za Jasenovac i druge logore. Dogovorili smo se da tražimo rješenje oko sankcija i simbola. Akcijski plan će imati precizne rokove, a što se tiče sankcija, nastavit ćemo razgovore i vjerujem da će to biti u roku koji će omogućiti brze rezultate. Očekujemo da to bude i prije komemoracije iduće godine.

Milorad Pupovac, srpski etnobiznismen u Jasenovcu o tajnim pregovorima s A. Plenkovićem o tomu kako izdati Hrvatsku i koliko dodatnih milijuna kuna dati agresorskoj srpskoj manjini

– Pozdrav ZDS treba biti zabranjen kada se koristi da bi slavi NDH. Nitko ne dovodi u pitanje da je bilo kakvo obilježje koje slavi NDH nedozvoljeno i da ga treba sankcionirati.

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora u Jasenovcu, N1 TV

KOMENTARI

– Bianca Matković, pravim imenom Ivanka Mustač, nećakinja osuđenog udbaškog ubojice Zdravka Mustača i HDZ-ova operativka. Tek toliko, kao informacija.

Necijepljeni degenerik, https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-bianca-matkovic-u-studiju-vecernjeg-komentira-novi-saziv-sabora-1419008/komentari

– Znamo mi stariji jako dobro kaj su nama Hrvatima radili udbeki i partijci, znamo, znamo… Znamo koliko je naših “pojela noć”. I sad bi još takve trebalo pomilovati? Umjesto da se konačno pokrene lustracija, jedini pravi potez.

Bokaj, https://www.vecernji.hr/vijesti/gotovac-sto-je-moj-ujak-napravio-za-rh-najbolje-je-znao-tudman-1579710

 – Škoro nikad nije bio desničar.

jambo,  https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-bianca-matkovic-u-studiju-vecernjeg-komentira-novi-saziv-sabora-1419008/komentari

– Ekstremna desnica? Gdje je vi vidite? Ekstremnu ljevicu imamo, ali o njoj se ne govori. Njoj se tepa mi la la…

prvašica,  https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-bianca-matkovic-u-studiju-vecernjeg-komentira-novi-saziv-sabora-1419008/komentari

– Po čemu je ona relevantna? Neuspješna u politici, desna ruka Sanadera, ima više intervjua u USKOKu nego što je radila nešto.

Deleted user,  https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-bianca-matkovic-u-studiju-vecernjeg-komentira-novi-saziv-sabora-1419008/komentari

– I ova komentira? Je li uopće bila u zatvoru? Ajd sanaderova “anal ritičarko” srolaj tapet i vozi!

Edgedancer, https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-bianca-matkovic-u-studiju-vecernjeg-komentira-novi-saziv-sabora-1419008/komentari

– Škoro ih jako zabrinjava, izvukli su iz naftalina Bianku točnije Ivanku Mustač, nećakinju moćnika, radi negativne ocjene Domovinskog pokreta i Škore. Kakva je ta Bianka stručnjakinja da joj večernji daje toliki prostor, a poanta je u naslovu.

misho32, https://www.vecernji.hr/vijesti/uzivo-bianca-matkovic-u-studiju-vecernjeg-komentira-novi-saziv-sabora-1419008/komentari

LAŽ

– Poznajem Miroslava Škoru, i to privatno i kroz politiku. Škoro nikad nije gajio nikakve desničarske stavove. Škoro ima manjak političkog iskustva i određenu dozu naivnosti.

Bianca Matković, sinovka udbaša Zdravka Mustača, https://panopticum.hr/necakinja-zdravka-mustaca-komentirala-najnovija-politicka-zbivanja-u-hrvatskoj/

– Ustaše su se u četiri godine vlasti pokazali kao skupina krvoločnih zločinaca, lopova i nesposobnjakovića. Zapravo nitko nije više kompromitirao ideju NDH nego Ante Pavelić i ustaše. 

Gordan Duhaček, novinar Indexa

VELIKOSRPSTVO

– Fašistička i nacistička okupacija Jugoslavije 1941. za posljedicu su imali zločin rata, a iz tog zločina rata nastali su ratni zločini ustaša protiv Srba, Židova, Cigana i antifašističkih Hrvata.

Danko Plevnik, jugoslavenski novinar za medij srpske SDK Prosvjeta, http://aktivirajkarlovac.net/2021/11/danko-plevnik-karlovac-osuden-na-dekadenciju/

 – Bivši vladika Simeon Zloković i njegov tajnik sveštenik Simo Višekruna bili su cijenjeni i poštovani među građanima Karlovca, slično kao mitropolit zagrebački Porfirije Perić prije nego što je postao srpski patrijarh.

Milan Cimeša, srpski novinar SDK “Prosvjeta” (broj 163.-164.) pita jugonovinara Danka Plevnika, http://aktivirajkarlovac.net/2021/11/danko-plevnik-karlovac-osuden-na-dekadenciju/

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više