Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Letunich Building

Ugao Main i East Beach ulice

 

The Lettunich Building Marker – Nekada prozvan najelegantnijim hotelom južno od San Francisca, Mansion House u Watsonville, građen 1871., to je bio sve do 1910. godine. Vlasnici Mateo i M. N. Lettunich, voćari koji su u  Pájaro Valley imali najveći pogon za pakiranje voća, miču hotel 1914. i unajmljuju Jamesa Pattersona iz  San Joséa da izgradi novi hotel poznat kao Lettunich Building.
Tada je zvan kao neboder (“skyscraper”), sa željeznom konstrukcijom, 27 ureda na tri kata i električnim dizalom. Izgrađen je u rekordnih 6 mjeseci Lettunich Building hvalio se electricitetom,  grijanjem na paru, toplinom i vodom  kao i proslavljeni Cutter Patent Mail Chute. Vanjski dio zgrade od emajlirane terakote imao je istaknut ornamenat na ulazu koji prikazuje voće sa plantaže Pájaro Valley.
Bankarstvo je otpočelo sa Fruit Growers National Bank 1919. godine. Fruit Growers prodan je Liberty Bank 1927. i postalo Bank of Italy koja je kasnije pridružena Bank of America. Bank of America je tu ostala do 1969. kada je premještena na Main Fifth Streets (Petu Ulicu). Lettunich Building ostala je središnji dio kvarta Watsonville. (h.f.)

Povezane objave

Započeo dosad najveći uvoz radne snage

HF

Prilog hrvatskomu emigrantskomu žrtvoslovlju

hrvatski-fokus

Hrvatski nazivi u obitelji

hrvatski-fokus

Majčina smrt

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više