Hrvatski Fokus
Znanost

Međunarodna studija pokazala da mandati za ubod COVID-a čine više štete nego koristi

Postoji zabrinutost da u magli krize politiku cjepiva pokreću proizvođači cjepiva, a ne neovisna znanstvena i regulatorna revizija

 

Vladini mandati koje građani podvrgavaju cjepivima protiv COVID-19 negativno su utjecali na osobne slobode i dobrobit, povjerenje u javne ustanove i općenito povjerenje u cjepiva, pokazalo je novo istraživanje koje je provela skupina istraživača iz prestižnih medicinskih ustanova širom svijeta.

Objavljen u BMJ (British Medical Journal) Global Health, rad “Neželjene posljedice politike cjepiva protiv COVID-19: zašto mandati, putovnice i ograničenja mogu uzrokovati više štete nego koristi” napisali su znanstvenici sa Sveučilišta Johns Hopkins, Oxforda, Harvarda, Sveučilišta Washington, Londonske škole higijene i tropske medicine, Sveučilišta u Torontu i Sveučilišta Dalhousie u Halifaxu.

Postavlja “sveobuhvatan skup hipoteza zašto ove politike u konačnici mogu biti kontraproduktivne i štetne” prema “četiri domene: (1) psihologija ponašanja, (2) politika i pravo, (3) socioekonomija i (4) integritet znanosti i javnog zdravlja.” Unatoč dokazima koji govore suprotno, autori tretiraju kao dano da su snimke “izgleda imale značajan utjecaj na smanjenje pobola i tereta smrtnosti povezanih s COVID-19”, ali tvrde da su politike kojima se od pojedinaca zahtijeva da ih uzmu “znanstveno upitne i vjerojatno će uzrokovati više društvene štete nego koristi”.

Čak i iz perspektive za cjepivo protiv COVID-a, tvrde autori, mandati ne uzimaju u obzir na odgovarajući način “značajno slabljenje učinkovitosti protiv infekcije (i prijenosa) u razdoblju od 12 do 16 tjedana”, slične stope prijenosa među cijepljenim i necijepljenim, “razliku ekstremnog rizika među populacijama” s varijablama kao što je dob i “zaštitnu ulogu prethodne infekcije” (prirodni imunitet).

Među negativnim posljedicama koje su utvrdili autori su “erozija građanskih sloboda” pojedinaca koji odbijaju injekcije, “politička polarizacija” koja proizlazi iz oštre rasprave o cjepivima i povezanim mandatima, “razjedinjenost u globalnom upravljanju zdravljem”, “sve veći nesrazmjer i nejednakost” na temelju povjerenja i pristupa cjepivima, “smanjeni kapacitet zdravstvenog sustava”‘ zbog otpuštanja necijepljenog medicinskog osoblja, “isključivanje [necijepljenog] iz poslovnog i društvenog života”, te erozija “ključnih načela javnozdravstvene etike i prava” (kao što su proporcionalnost i pravo odbijanja) i “povjerenja u regulatorni nadzor”.

“Vlade su odbile otkriti detalje ugovora s proizvođačima, uključujući dodatne doze ili cjepiva ‘sljedeće generacije'”, napominje se u studiji. “Cjepiva se obično ne odobravaju dok se ne prikupe dvogodišnji podaci o praćenju, ali s obzirom na hitnost pandemije COVID-19 i međunarodno usklađivanje novih agilnih propisa, nova cjepiva mRNK COVID-19 stavljena su u hitnu uporabu u Europi i Sjevernoj Americi krajem 2020. godine. Postoji zabrinutost da u magli krize politiku cjepiva pokreću proizvođači cjepiva, a ne neovisna znanstvena i regulatorna revizija.”

“Važno je naglasiti da se značajni udjeli stanovništva ne smatraju ‘poticajima’ ili ‘poticajima’ posebno u marginaliziranim, nedovoljno zasluženim ili niskim skupinama rizika od COVID-19”, zaključuju autori. “Uskraćivanje obrazovanja pojedincima, sredstava za život, medicinske skrbi ili društvenog života, osim ako se ne cijepe – posebno u svjetlu ograničenja s trenutnim cjepivima – nedvojbeno je u napetosti s ustavnim i bioetičkim načelima, posebno u liberalnim demokracijama. Iako je javna potpora konsolidirana iza tih politika u mnogim zemljama, trebali bismo priznati da su etički okviri osmišljeni kako bi se osiguralo poštovanje prava i sloboda čak i tijekom izvanrednih stanja u području javnog zdravlja.”

Unatoč povjerenju autora u sama cjepiva protiv COVID-a, stalno rastući broj dokaza otkriva negativne učinke koje su mnogi pacijenti vidjeli iz snimaka, koji su razvijeni i testirani u djeliću vremena koje cjepiva obično uzimaju, zahvaljujući inicijativi bivšeg predsjednika Donalda Trumpa “Operacija: Warp Speed”.

Krajem veljače, tijekom saslušanja o cjepivu protiv COVID-a koje je u Sjedinjenim Državama održao sen Ron Johnson (R-WI), odvjetnik Thomas Renz predstavio je podatke o medicinskoj naplati iz Pentagonove baze podataka o medicinskoj epidemiologiji obrane koji pokazuju da su 2021. godine zabilježeni drastični skokovi u raznim dijagnozama za ozbiljna medicinska pitanja u odnosu na prethodni petogodišnji prosjek, uključujući hipertenziju (2,181 %), neurološke poremećaje (1,048 %), multipla skleroza (680 %), Guillain-Barreov sindrom (551 %), rak dojke (487 %), ženska neplodnost (472 %), plućna embolija (468 %), migrene (452 %), disfunkcija jajnika (437 %), rak testisa (369 %) i tahikardija (302 %).

Glasnogovornik Odjela za nadzor oružanih snaga Obrambene zdravstvene agencije Peter Graves potvrdio je postojanje zapisa, ali je ustvrdio da je zbog povoljno tempirane greške u “korupciji podataka” brojke prije 2021. izgledale daleko niže od stvarnog broja slučajeva za te godine, što je tvrdnja da su mediji uglavnom nezainteresirani za daljnje istraživanje.

Ovog ožujka utvrđeno je da je 11.289 slučajeva perikarditisa /miokarditisa nakon cijepljenja protiv COVID-a prijavljeno saveznoj bazi podataka Sustava za izvješćivanje o štetnim događajima cjepiva (VAERS) između 1. siječnja i 25. veljače ove godine, što je već 47% od 24.177 izvješća za isto podneseno u cijeloj 2021. godini. Branitelji cjepiva pogođeni COVID-om tvrde da VAERS nudi pretjerani pogled na potencijalne rizike cjepiva, jer svatko može podnijeti izvješće bez provjere, ali istraživači američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti priznali su “visoku stopu provjere izvješća o miokarditisu VAERS-u nakon cijepljenja protiv COVID-19 temeljenog na MRNK”, što je dovelo do zaključka da je “nedovoljno prijavljivanje vjerojatnije” od pretjeranog prijavljivanja.

U travnju je recenzirana studija provedena na više od 23 milijuna ljudi u nordijskim zemljama Danske, Finske, Norveške i Švedske objavljena u časopisu Journal of American Medical Association također otkrila da cjepiva protiv COVID-19 sa sjedištem u MRNK-u koja proizvode Pfizer i Moderna dolaze s većom vjerojatnošću miokarditisa.

Calvin Freiburger, https://www.lifesitenews.com/news/international-study-finds-covid-jab-mandates-do-more-harm-than-good/?utm_source=featured&utm_campaign=usa 

Povezane objave

Nove studije donose oštre presude o naredbama za maske i cjepiva za američke gradove (2)

hrvatski-fokus

Veća stope zaraze među trostruko cijepljenim

hrvatski-fokus

Depopulacijske tehnologije: planiranje obitelji (4)

HF

Kao da javna rasprava nije ni postojala…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više