Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Da nije bilo turske najezde na hrvatske zemlje, ne bi danas trebalo graditi Pelješki most

Sve zlo po Hrvate i kršćansku Europu počelo je s najezdom posljednjih barbara s istoka

 

„Nikako se ne može zaobići i Pelješki most koji je čudom izgrađen. Antropogeni objekt Pelješki most, koji je izgrađen na dijelu koji očito i nama pripada iz prostog razloga što 12 nautičkih milja, nije most udaljen od naših teritorijalnih voda. I taj Pelješki most ne može biti zaobiđen kada se bude ratificirala granica na Jadranskom moru“, kaže Muriz Spahić bošnjački akademik o Neumu i „Hiljadugodišnjem bošnjačkom moru“, piše Hayat, a prenosi Hrvatski fokus. A kaže li to zbog toga što je jedan kruzer (pod zapovjedništvom Hrvata Joze Glavića) prošao ispod Pelješkog mosta? Vjerojatno da. Ako je to rekao nakon tog prolaza tog kruzera ispod Pelješkog mosta. Pa sad „Bošnjački akademik“ ne može govoriti kako je visina mosta problem. Sad traži 12 nautičkih milja teritorijalnih „bošnjačkih“ voda na Jadranu.

Već sam neke „bošnjačke“ političare, profesore, pa i vjerske poglavare prozvao na ovom portalu. Njih nešto pitao, od njih nešto tražio, optuživao za nešto, te im nešto nudio. Vidjet ćemo u sljedećem što, kako i zašto što ponavljam, ovaj put na adresu akademika Muriza Spahića. Pa ga pitam, ima li Muriza i Džafera u Hercegovini? Ako nema, zašto nema, gospodine akademiče? Odriče li se „bošnjački akademik“ Aje Sofije kao džamije, što je simbol „bošnjačkog nacionalnog identiteta“? Neka opera? Opera Nikola Šubić Zrinski? „Bošnjački povijesni arhivi“? U samostanu Visovac i u Zavodu svetoga Jeronima u Rimu? Koja je razlika između Bošnjaka i Bosanca? Kako razlikovati hrvatsko prezime Bošnjak od nove nacionalnosti Bošnjak te kako, zašto i od kada je Neum postao „bošnjački“?

Vrlo problematično, nehumano i opasno! Kada genocidna politika (država) ima svoja sveučilišta na prostoru genocida, odnosno, okupiranom prostoru koji je genocidni narod osvojio. Unatoč poznatoj činjenici da Muriza i Šefika u Hercegovini nema. A nema ih samo zato, što je Hrvat, samo u nepristupačnim hercegovačkim brdima uspio sačuvati svoje ime, svoju kulturu i svoju vjeru, gospodine akademiče. Unatoč poznatoj činjenici da su franjevci od Izeta i Osmana bježali iz Bosne, pobjegli na otočić Visovac. Te sa sobom donijeli, što su mogli donijeti, od dokumenata i simbola Hrvata, što je još tamo. Unatoč poznatoj činjenici da je Dubrovačka Republika, zbog turske agresije na BIH, i zbog Mlečana, u XVIII. stoljeću morala Neum dati Turcima; te unatoč poznatoj činjenici da su „Bošnjaci“ do onog Alije Izetbegovića 1991. na Kupresu „To nije naš rat“ bili Hrvati muslimanske vjeroispovijesti; „bošnjački“ akademik o „Hiljadugodišnjem bošnjačkom moru“.

U kontekstu toga, možemo nagađati što „bošnjački“ akademik koristi, na što aludira iz ovog zadnjeg rata i poraća. Sigurno misli na „Agresiju Hrvatske na BiH“ (UZP), na zločin u Ahmićima, Srebrenicu i na onu „muslimani jedina žrtva“. Međutim, „bošnjački“ političar i intelektualac, nikad ne spominje onu „muslimani jedina žrtva“. Zbog toga, da ne ugroze novu nacionalnost Bošnjak, koju sada koriste u svom unitarizmu i fundamentalizmu u BiH. I za pravo na „bošnjačko teritorijalno more na Jadranu“. Također, češće spominju UZP („Agresija Hrvatske na BiH“), nego Srebrenicu. Zašto? Postoje mišljenja da je Alija Izrtbegović žrtvovao Srebrenicu, radi amaneta (ostavljanja) BiH Turskoj, čemu je prethodila ona Alijina „To nije naš rat“. Dakle, „To nije naš rat“ pa amanet – ostavljanje BiH Turskoj.

Stoga se upitajmo: Što bi bilo, kada su Srbi ravnali hrvatsko selo Ravno u BiH, i kada su goloruki Hrvati na Kupresu stali pred tenkove JNA, da Alija Izetbegović nije rekao „To nije naš rat“, da nije izdao, tada saveznika Franju Tuđmana? Sigurno se ne bi dogodio genocid u Srebrenici, niti zločin u Ahmičima (pod nadzorom UNPROFOR-a- Engleza!). Sigurno ne bi bilo ni granatiranja Zadra i Gospića ni zločina u Škabrnji, niti „Agresije Hrvatske na BiH“, niti problema s Pelješkim mostom. Pa možemo reći kako je, i problem s Pelješkim mostom posljedica one Alijine „To nije naš rat“, gospodine akademiče. Unatoč poznatoj činjenici da do XV. stoljeća u Bosni nije bilo Bakira, Izeta, Šefika ni džamija; i unatoč poznatoj činjenici da su Turci i poturice poslije XV. stoljeća katoličke crkve u Bosni pretvarali u džamije; „bošnjački“ akademik o „bošnjačkim teritorijalnim vodama na Jadranu“.

Kada to sve skupa zbrojimo, kada tomu dodamo što Turci rade Kurdima, pretvaranje Aje Sofije u džamiju, miniranje Buda, svojatanje Rodosa, te pretvaranje atenske Akropole u džamiju, pokušajmo stvoriti mentalni i moralni profil „bošnjačkog intelektualca“. Kada on zna da je sve muslimansko izvan Turske, nekome oteto, uz veliki zločin i genocid. Kada on zna da je Neum Hrvatima otet, da je Dubrovnik bio meta višestoljetnog turskog osvajanja, te da Hrvatska ima pravo teritorijalno spojiti Dubrovnik sa ostatkom Hrvatske. Unatoč tomu, „bošnjački“ se intelektualac tomu protivi. Protivi se teritorijalnom povezivanju Dubrovnika sa katoličkom maticom. Zašto? Jedini pravi razlog je to, što je „bošnjačkom“ intelektualcu Dubrovnik „trn u oku“. Odnosno, što je Dubrovnik bio meta višestoljetnog turskog osvajanja. A u tom periodu, postao svjetska kulturna baština. Unatoč islamu. Stoga je ovo nastojanje izoliranja Dubrovnika, sasvim logično. Da se Dubrovnik uništi, kao hrvatska kulturna baština i kao hrvatski simbol. A pravno ometanje gradnje, te korištenja Pelješkog mosta treba gledati kao nastavak turske agresije na Hrvatsku. I iz porobljene Hrvatske

(Bosne). Baš kao rat i amanet Alije Izetbegovića. I za „bošnjačke teritorijalne vode na Jadranu“. Nema sumnje da je „bošnjačkom“ akademiku problem, što se na Dubrovačkim ljetnim igrama, kao u Bosni kada u Bosnu dođe predsjednik Turske, ne viju turske zastave i što e igre ne otvara predsjednik Turske. Pa traži „ratifikaciju granica na Jadranu“. Za što ima saveznika, i u SAD-u (petro-dolar), pa i u Njemačkoj. Ipak, Unatoč tomu, nadajmo se da će netko u UN-u od Turske tražiti da se Turska odrekne Aje Sofije kao džamije i da će Grčka od Turske tražiti ispriku zbog pretvaranja atenske Akropole u džamiju, te razaranja iste, zbog turskog dinamita u Akropoli. Što je po mom mišljenju, jedini način da se zaštiti Hrvate u BiH, te spriječi izručenje Kurda Turskoj, koje Turska traži od Švedske i Finske.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Muslimani izmišljaju ugroženost i prijetnju iz Hrvatske kako bi mogli vladati nad Hrvatima

hrvatski-fokus

Izdajnici vlastitoga naroda

hrvatski-fokus

Bosanskohercegovačka unija triju regija

HF

Muslimanska ofenziva i napadi na međunarodne dužnosnike

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više