Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

TRENUTAK ISTINE – Najlošija Vlada u našoj povijesti uvodi i euro i time uništava i zadnje ostatke suverenosti

Bilo bi pametno da predsjednik Vučić posjeti Sajmište i Banjicu, srbijanske koncentracijske logore

 

Ovo je vrlo neugodan trenutak za Hrvatsku, EU, Crkvu i cijeli svijet; trenutak u kojem u praksi treba definirati ekonomske, političke, međuljudske odnose i vrijednosti nakon 80 godina kvaziliberalne dogme, bolje reći laži. U politici Njemačke koja teži ovladati JI Europom kao mosto(brano)m prema Aziji Hrvati loše kotiraju, dijelom i zato jer u svojoj prozapadnoj politici nemaju alternative,  dijelom i radi sluganstva naše elite.

Srbija je u vrlo neugodnom položaju u kojem ne može više glumiti nesvrstanost između Rusije i Zapada, ali može nastaviti sa starom politikom nabijanja Hrvatima ustašije i NDH na nos, tj. nesretnoga Jasenovca koji postaje više mitološki nego znanstveni fenomen.

Stjepan Lozo je izvrsno elaborirao kao je propaganda SPC-a (Valerijanov memorandum) prihvaćena od strane Talijana (Talijani kao “branitelji” srpstva), Nijemaca (trajno zavaditi Hrvate i Srbe), partizana (nametnuti Hrvatima kompleks krivnje) i time postala službena povijesna “istina”.

I naravno u ime “mira u kući” Hrvatska ne samo da ne odgovara adekvatno na ružne provokacije srbijanske strane (a postoje dobri radovi Stjepana Loza, Vladimira Geigera, Romana Leljaka i dr.), već (vjerojatno na pritisak EU-a) ima krajnje neugodnoga dr. Pupovca kao dio nekakve neformalne Hrvatsko-srpske koalicije koja vlada Hrvatskom. Nemam problem s tim da bi neki hrvatski Srbin bio predsjednik Vlade, države ili gradonačelnik – ali imam problem s političkim, moralnim i intelektualnim profilom dr. Pupovca.

Vratimo se na Srbiju, državu koja je ubojstvom Franje Ferdinanda pomogla zapadnim krugovima da isprovociraju Prvi svjetski rat, koja je prethodno vodila krvave i imperijalističke Balkanske ratove, koja je ožujskim demonstracijama 1941. uvukla Jugoslaviju u Drugi svjetski rat, koja je za vrijeme Drugoga svjetskoga rata imala kao i druge države Europe kvislinški režim Milana Nedića pod kojim su djelovali logori veličine Jasenovca – Sajmište (kod Beograda, ne vukovarsko, op.,T.T) i Banjica), Srbija koja rehabilitira četnički pokret, Srbija u kojoj je demokratski izabran predsjednik nacionalsocijalist(a) Slobodan Milošević pokrenuo zločinačke akcije protiv Albanaca Hrvata i Bošnjaka – takva država nama nema što docirati.

A Hrvatska se u ime realnosti i u ime mira odrekla svojih povijesnih prostora , danas bošnjačkoga Bihaća i danas srpske banjolučke regije; odrekla bi se i podrške zapadnoj Hercegovini i gravitirajućim im područjima, ali su BiH Hrvati dovoljno žilavi da se sami izbore za svoja ustavna prava zajamčena daytonskim sporazumom.

Hrvatska je danas država koja živi od iseljeništva, stranih kredita i Zimmer freija; država koja demografski nestaje, koja je sve rasprodala za sitniš i koja nije više subjekt svoje politike (kako kaže dr. Slavko Kulić) već mora očekivati ishod podmuklog sukoba velesila. Država u kojoj caruju nepotizam, korupcija i kleptokracija. Najlošija Vlada u našoj povijesti uvodi i euro i time uništava i zadnje ostatke suverenosti. Opasan je resentiman bilo prema titoizmu bilo prema neoustaštvu, i to je dio specijalnoga rata protiv Hrvatske. Koronakriza je učinila svoje, male države i slabiji socijalni slojevi su uništeni. Jedina svjetla točka u ovom trenutku je Matica hrvatska koja je izabrala književnika Miru Gavrana za svojega čelnika, uspješnoga, nadarenoga i normalnoga čovjeka.

P.S. Dakle, bilo bi pametno da predsjednik Vučić posjeti Sajmište i Banjicu, gdje umjesto povijesne memorije imamo zgrade i robne kuće, dobro ne i javne kuće. Komotnije je govoriti o Jasenovcu nego o 59.000 Srba koje su pobili partizanski “oslobodioci” – jer tu su Srbi ubijali Srbe!

Teo Trostmann

Povezane objave

Neizlazak na izbore glas je za Ivu Josipovića

HF

U Sloveniji i Srbiji Hrvati bez manjinskih prava

HF

Jedni nemaju za kruh, drugi ga bacaju

HF

Naknadna pamet Borislava Škegre

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više