Hrvatski Fokus
Povijest

Zemunski klubovi ogorčeni su radom Beogradskoga loptačkog saveza

BIZARNOSTI – “Srbija” se žalila, što nije izgubila s 5:1, već samo s 3:1, i BLP poništava utakmicu

 

ZEMUNSKI KLUBOVI PROTIV BEOGRADSKOG LOPTAČKOG PODSAVEZA Nemo, “Športski list”, Zagreb, broj 117, 19. srpnja 1930.

Zemunski klubovi ogorčeni su radom BLP-a (Beogradski loptački savez), koji u posljednje vrijeme poništava skoro svaku prvenstvenu utakmicu koju zemunski klub dobije protiv beogradskog i to uvijek protupravilno. Razlozi ili ne postoje ili su toliko smiješni, da ne možemo da shvatimo kakve mudre glave to rješavaju. Na pr. ovaj slučaj: “Srbija” se žali BLP-u da poništi utakmicu sa “Vitezom”, pošto sudac nije priznao “Vitezu” još 2 goala, koja su bila regularna (rezultat je bio 3:1 za “Vitez”). I zamislite: BLP nalazi, da je ovaj razlog opravdan, jer se “Srbija” žali, što nije izgubila s 5:1, već samo s 3:1, i poništava utakmicu. Pa nije li to tragikomično i gdje u svijetu se događaju ovakove stvari.

Drugi slučaj bio je rješavan na prošloj sjednici BLP-a, a taj je bio da su poništene 3 već verificirane utakmice iz jesenje sezone S. K. Željezničara zato, što je nastupio sa igračem, koji nije imao pravo igranja, i to tako da se te tri utakmice imaju ponovno igrati, a jedna je sa zemunskim “Vitezom”, a razumije se, da su zbog ove jedne poništene sve tri, kako ne bi izgledalo, da se radi direktno protiv “Viteza”.

A što je tendenca BLP-a, vidi se iz svega, da se najozbiljniji kandidat za I. mjesto u drugom razredu zemunski “Vitez” smakne, a da se progura “Sloga”, koju BLP na svakom koraku favorizira.

Tu smo naveli samo ova dva slučaja, koji se odnose na “Vitez”, a ima ih i drugih, koji su oštetili sve ostale zemunske klubove, zbog čega su ne samo klubovi već i svi zemunski klubovi ogorčeni na rad BLP-a.

Zbog toga se spremaju uprave svih klubova, da oštro istupe na skorašnjoj glavnoj skupštini BLP-a protiv uprave i ovakovog neobjektivnog rada, koji priječi napredak zemunskog športa.

Zemunski klubovi su 10 godina šutke podnosili ovakve nepravedne postupke BLP-a i uvijek ispravno izvršivali svoje obveze, ali sad napokon uskipilo je svima i spremni su i na najteže posljedice.

U idućem broju donijet ćemo izjavu jednog uglednog zemunskog športaša o radu BLP-a.

“Športski list”, Zagreb, broj 117., 19. srpnja 1930. (Tomislav Dragun)

Povezane objave

Mavro Vetranović-Čavčić u pjesmi Remeta

hrvatski-fokus

Hrabri poljski maršal

HF

Srednjovjekovne utvrde na Krki i Čikoli

HF

Ivan Kukuljević Sakcinski u Dubrovniku

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više