Hrvatski Fokus

Bošnjački masoni provode teror nad masonima Hrvatima i Srbima

Dugogodišnje međuetničke napetosti u Velikoj masonskoj loži BiH eskalirale su u otvoreni fizički sukob i masovnu tučnjavu u masonskoj zgradi u naselju Radava. Incident se dogodio pored Nahorevske ulice u Sarajevu, a potom se prenio i na prostor oko zgrade u kojoj se masoni sastaju, saznaje Srna, a prenosi Sputnjik. Izvor Srne blizak masonskom bratstvu u BiH ispričao je da se sukob dogodio na godišnjoj Skupštini Velike masonske lože BiH, a da je rezultat svega nekoliko ozlijeđene „braće“, toljagama i kamenjem razbijeni skupocjeni automobili i definitivni raspad masonskog bratstva u BiH koje je na taj način, umjesto tolerancije i kozmopolitizma, demonstriralo da je BiH „nemoguća i nenormalna država“.
Prema riječima izvora, glavni akteri tučnjave su bili profesor doktor Izet Rađo, član Olimpijskog komiteta BiH, profesor doktor Edib Delić i doktor Adi Rifatbegović iz Kliničkog centra Tuzla, visoki dužnosnici SDA, s jedne strane, a s druge strane je bila grupa Srba i Hrvata, u čiju zaštitu je stao profesor doktor Edvin Dervišević sa Sveučilišta u Ljubljani, koji je na kraju izvukao najdeblji kraj.
„Tko zna kako bi se sve završilo da se nakon nekoliko minuta nije pojavilo osiguranje iz susjedne vile Larsa Gunara Vigemarka, šefa Delegacije EU-a u BiH, gdje je upravo bio veliki prijam za strane diplomate u BiH“, kaže izvor Srne. On napominje da su od osnivanja masonskog društva u BiH, prije 16 godina, sve ključne pozicije u Velikoj loži BiH svih ovih godina obavljali Bošnjaci. Pet loža se nalazi u Federaciji BiH — „Ivo Andrić“, „Luks Bosnie“, „Veritas“, „Svjetlost Balkana“ i „Tuzla Europa“, dok se u Republici srpskoj nalazi samo jedna loža — u Banjoj Luci, u kojoj više „od polovine njenih članova čine Bošnjaci iz Bihaća, Cazina, Kladuše i Sanskog Mosta.
„Na taj način se čak i u Republici srpskoj željelo Srbe i Hrvate držati pod bošnjačkom kontrolom. Hrvati su u potpunosti marginalizirani, u masonsko bratstvo su mogli ući samo oni poput Željka Komšića, koji su se stavili u službu ostvarivanja bošnjačkih interesa, a od 160 članova masonskog bratstva u ovom trenutku je samo 12 Hrvata, 27 Srba, a ostalo su Bošnjaci“, kaže izvor.
Kada se ima u vidu ogroman utjecaj koji masoni imaju na sva značajnija kretanja u svijetu biznisa i politike, ističe izvor Srne, jasno je da je Velika loža BiH postala moćno oružje za ostvarivanje političkih, ekonomskih i propagandnih ciljeva bošnjačke politike.
„To se, između ostalog, ogledalo i u stvaranju najbližih i najsnažnijih veza sa masonima iz Turske, te bratimljenjem loža iz BiH sa ložama iz Turske“, navodi on. Prema njegovim riječima, prvi nagovještaji međuetničkih podjela i nepomirljivih razlika su počeli prije šest godina, kada su čelni ljudi Velike lože BiH iz Sarajeva spriječili namjeru banjalučkih masona da novoformiranoj loži u Banjoj Luci daju ime Nikole Tesle. Ma koliko su doktor Aleksandar Lazarević i profesor doktor Nenad Babić iz Banja Luke bili uporni da loži u Banjoj Luci daju ime po najvećem svjetskom znanstveniku Nikoli Tesli, bošnjački masoni su ih nadglasali i loža u Banjoj Luci je dobila bezlično ime „Feniks“, ispričao je izvor Srne. On dodaje da se problem otvoren tom prilikom vremenom povećavao, Hrvati su u masonskom bratstvu, također, počeli tražiti svoja prava, na što je masonsko rukovodstvo u Sarajevu, sastavljeno od Bošnjaka i nekoliko njihovih poslušnika iz redova Srba i Hrvata, kaznama i eliminacijom uklonilo doktora Lazarevića i profesora Babića, pod prijetnjom isključenja iz masonskog bratstva.
„Na isti način je eliminiran prijetnjama i ucjenama jedan od najuglednijih masona u BiH doktor Nedeljko Đukić, koji je umjesto da prije tri godine bude izabran za Velikog majstora masona BiH, naprasno izbačen iz bratstva, zbog, po mišljenju masona iz Sarajeva, navodno previše bliske znanstvene suradnje s akademicima u Srbiji“, ističe izvor Srne. On navodi da su se problemi samo gomilali, a kada su nakon 16 godina Srbi i Hrvati smogli snage i hrabrosti da zatraže ravnopravnost u bratstvu, dobili su „jasnu poruku toljagama i šakama od ’svoje braće‘ iz Sarajeva u obliku batina“.
„Ovo je kraj masonskog eksperimenta u BiH koji je pokazao da ni zvučne titule članova, ni skupa odijela i automobili ne mogu promijeniti nekulturu i zapuštenost društva u BiH, a najmanje mogu promijeniti međuetničke i međureligijske podjele, koje su više nego prisutne i među onima koji se zaklinju sa ’brat je mio koje god vjere bio‘“, zaključio je izvor Srne. Srna saznaje da su o svemu obaviještene i masonske lože u Srbiji i Hrvatskoj, ali i u Austriji i Sloveniji, pa se može očekivati internacionalizacija problema.

https://hercegbosna.org/forum/politika/masoni-u-bih-t14299.html

Povezane objave

Bošnjački spomen turskog vakta u okupiranoj fratarskoj Bosni

hrvatski-fokus

Zelena transverzala Alije Izetbegovića

HF

“Zašto bi Bošnjaci u Turskoj sada trebali podržati Erdoĝana”

HF

Arapi napastuju žene po Sarajevu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više