Hrvatski Fokus
Kultura

Stjepko Mamić laureat za umjetnost Francuske Societe Academique za 2022. godinu

Na svečanoj akademiji u Parizu 16. 10. 2022. dubrovački slikar primit će diplomu i medalju za doprinos u slikarstvu    

 

Visoko povjerenstvo za dodjelu nagrada Francuske Societe Academique ARTS-SCIENCES-LETTRES sa sjedištem u Parizu potvrdilo je izbor dubrovačkog slikara Stjepka Mamića za laureta iz umjetnosti za 2022. godinu. Uz diplomu bit će mu uručena i medalja Akademije za doprinos u slikarstvu na svečanoj akademiji koja će se održat u Parizu 16. listopada 2022. godine u Dvorani Opera, na adresi 2 rue Scribe – 75009 PARIS. 

Capt. Stjepko Mamić je po drugi put od 2019. godine laureat po izboru Commission supérieure des Récompenses za umjetnost iz domene slikarstva.  

Svrha akademskog društva za UMJETNOST, ZNANOST I KNJIŽEVNOST, utemeljnog u Parizu 12. studenog 1915. prema Zakonu Francuske Republike od 1. srpnja 1901. godine je prepoznavanje i promicanje žena i muškaraca koji svojim talentom i radom doprinose promicanju kulture u umjetničkom, književnom i znanstvenom području u Francuskoj i svijetu. 

Svečanosti će uz brojne ugledne osobe iz svijeta kulture, umjetnosti, znanosti i književnosti Francuske nazočiti i članovi diplomatskog kora među kojima će biti i gđa Senka Burić otpravnica poslova u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Parizu.     

Dr. sc. Dražana Martinović Mamić

Povezane objave

Niz portreta Duška Šibla

hrvatski-fokus

Zoran Šimunović izlaže u Beču

hrvatski-fokus

Tematski blok o glazbi i filmu

HF

Gole grane

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više