Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Izlet na Krk

Turistička zajednica Kvarnera organizirala je za predstavnike medija jednodnevni studijski izlet

 

Turistička zajednica Kvarnera organizirala je za predstavnike medija jednodnevni studijski izlet u nedjelju, 16. listopada 2022., na otok Krk, a u nedjelju, 23. listopada 2022., organizirat će izlet u Gorski kotar.

Cilj izleta je da iznajmljivači bolje upoznaju prirodne ljepote i kulturne znamenitosti, te lokalne proizvode i specijalitete OPG-ova, a sve u svrhu kako bi svojim gostima mogli preporučiti i upoznati ih s turističkom ponudom i na taj način da zajedno doprinosimo turističkom razvoju cijele Primorsko-goranske županije.

Iznajmljivači su uživali na studijskom izletu. Jedan od ciljeva projekta je i stalna edukacija domaćina i agenata i upravo je zato Turistička zajednica Kvarnera pristupila organizaciji studijskog izleta iznajmljivača, kako bi još bolje upoznali Kvarner, Krk, a i područje Gorskog kotara. 

Glavna ideja bila je pokazati iznajmljivačima što sve nude Krk i Gorski kotar.

Ovako je protekao izlet u Krk. Polazak je bio iz Opatije (Slatina), onda se išlo do Rijeke(Jelačić trg), a na Krku razgledavali su se: antički ostaci Fulminum u Omišlju, posjet interpretacijskom centru Duboak u Malinskoj, posjet masliniku Ulika u Puntu (prezentacija i razgled, degustacija maslinovog ulja (uz male ”zalogaje” s otoka Krka)), razgledavanje Frankopanskog kaštela u Krku, posjet pršutarni Toljanić i povratak u Rijeku i Opatiju.

Program za izlet u Gorski kotar

GORSKI KOTAR -23.10.2022

Polazak: 07:30 Opatija – Slatina

             08:00 Rijeka – Jelačić trg

  • Platak – prezentacija Goranskog-sportskog saveza, razgled i kratka šetnja, kava i kolač
  • Crni Lug – posjet centru “Skriveno blago Risnjaka”, prezentacija tradicije zvončara “Pesnika”
  • Nacionalni park Risnjak – prezentacija NP, razgled i kratka šetnja, ručak

Povratak: 18:00 Rijeka

               18:30 Opatija

Anđelka Felja

Povezane objave

Hrvati i dalje žive od iseljenika

HF

U Europi se traže moguće alternative

HF

Zaustaviti Hrvatske vode!

HF

Otići ili ostati u Hrvatskoj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više