Hrvatski Fokus
Znanost

Globalizacijski fašizam na novozelandski način

Novi Zeland traži od građana da cinkaju svoje poznanike koji imaju ‘problematične stavove’

 

Prijatelji i članovi obitelji koji dovode u pitanje mjere protiv Covid-19, uključujući obvezna cjepiva, trebaju biti prijavljeni vlastima kao potencijalni “teroristi”, kaže novozelandska vlada.

Novozelandska sigurnosno-obavještajna služba izdala je bilten u kojem navodi da je svatko s disidentskim političkim stavovima “radikaliziran” i traži od javnosti da prijavi svoje prijatelje i članove obitelji ako dovode u pitanje vladine narative.

“Dakle, to bi mogle biti mjere protiv Covida koje je vlada poduzela ili bi to mogle biti druge politike koje se tumače kao kršenje prava, a ponekad je to ono što opisujem kao ‘vruća zbrka’ ideologija i uvjerenja potaknuta ‘teorijama zavjere’,” izjavila je medijima šefica obavještajne službe Rebecca Kitteridge.

Tribun, 20. prosinca 2022., tribun.hr/novi-zeland-trazi-od-gradana-da-cinkaju-svoje-poznanike-koji-imaju-problematicne-stavove

Povezane objave

Procesi selarne regije

HF

Svijetu prijeti nedostatak vitalnih lijekova

HF

Supremacizam je svjetonazor

HF

Pandemija trostruko cijepljenih u Kanadi

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više