Hrvatski Fokus
Uvodnik

Aktualna vlast koja brani trgovce djecom tjera Hrvate da jedu crve i kukce

Marijana Petir ne smeta lijevim medijima jer je štedljiva, nego zato što nosi križ oko vrata

 

  • Ovako glasi izvješće Europske unije: »Provedbena Uredba Komisije (EU) 2023/58 оd 5. siječnja 2023. o odobravanju stavljanja na tržište ličinki Alphitobius diaperinus (manji brašnar), smrznutih, sušenih, u obliku paste i praha, kao nove hrane i o izmjeni Provedbene uredbe (EU) 2017/2470 (Tekst značajan za EGP) EUROP – Imate prava na dokument samo ako imate korisnički račun« (https://www.iusinfo.hr/EU-zakonodavstvo/pretraga?p=nY9PC4JAEMW%2FyxxDpA5dvIV%2FSJCQ1jwkIks7yMLqyroeSvzurSREKkQdZ97vzXvTA0nAgQhL3gqquawL%2FwIWkDiNwMl6OBmVSKUDjoIZITVzSgVnRFOlParRLH1wtOpwsN68xxXexnuTx%2FOJuyRjWuIE7NZVwh8Tsd8ugM%2FahWvalFLdD4wpbNuXLas7ISwIw%2BPZjpVseMttcjVP5t%2FOhVUjsMJaIxv%2FDJSspq6bZdeZ18ObCZL1z8ZZaCL%2Fily15cMT). Kako ne želim „imati korisnički račun“, moram iz ove suhoparne uredbe donijeti zaključak. Interesira me što je to Alphitobius diaperinus? A to je »vrsta kornjaša iz porodice Tenebrionidae, tamnih kornjaša. Općenito je poznat kao mali brašnar i steljarica. Ima kozmopolitsku rasprostranjenost, javlja se gotovo u cijelom svijetu. Nadaleko je poznat kao štetni kukac uskladištenih prehrambenih žitarica kao što je brašno i objekata za uzgoj peradi te je vektor mnogih vrsta životinjskih patogena«, piše na vikipediji (https://en.wikipedia.org/wiki/Alphitobius_diaperinus). A piše i ovo: »U obliku ličinke, odobrena je nova hrana u Europskoj uniji,[1] a također se koristi kao hrana za životinje«. Dakle, EU je odobrio ovoga kornjaša za hranu i za ljude i za životinje. Može za oboje! U Hrvatskoj enciklopediji još ne piše da je to hrana za ljude, nego piše ovako: »crnokrilci (Tenebrionidae), por. kukaca kornjaša crnosmeđeg ili smeđeg tijela dugog 12 do 18 mm, često zakržljalih stražnjih krila. Hrane se brašnom, tjesteninom i suhim otpatcima. Žive u ptičjim gnijezdima u krošnjama drveća, žitnicama, mlinovima i drugim zatvorenim prostorima. Aktivni su noću. Brašneni mlinar (Tenebrio molitor) polaže jaja u brašno, u kojem se razvijaju ličinke – crvi brašnari. Hrana su pticama, gmazovima i kućnim ljubimcima« (https://enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=12805). Što dodati? Ne znam! Na svakome od čitatelja je da donese vlastiti sud.

Ljevičarski napadi na Marijanu Petir

  • Posljednjih dana mediji su nas zasuli primitivnim napadima na Marijanu Petir. Optužuju ju da je kupila stan u Zagrebu, kao da je to zabranjeno. Pa Marijana Petir je već gotovo tri desetljeća u politici. Poznata je svima kao čelnica HSS-a iz vremena dok je to bila prava seljačka politička stranka. Bilo je to vrijeme kojega se sa sjetom prisjetimo, jer je stranku uzurpirao i uništio komunist Krešo Beljak. Petir nije sklona incidentima. Ona svoj privatni i politički život živi bez skandala. Ne srami se reći da je seljanka iz Ludine u prelijepoj Moslavini. Ne srami se reći da je vjernica i posvuda na lančiću nosi križ kao hrvatski i katolički simbol. I na tomu joj treba čestitati. Nije križ skrivala ni u masonskom Bruxellesu u kojem je punih šest godina bila eurozastupnica. Vratimo se napadima da je bogata, da je kupila stan usred Zagreba i da ima ušteđevinu. Pa to je jako dobro. To znači da je štedljiva, da ne troši uzalud i da zna kako se s novcima radi. I nakon svega potražio sam tko je pokrenuo svu tu lavinu laži i napada na političarku i ženu Petir. To je morbidni portal Index i njegov besprizorni novinar Ilko Čimić koji je poslije rata stigao u Zagreb, a bolje da i nije. Piše Ilko: »Stan površine 77,56 kvadrata s garažom od 23 kvadrata kupila je u kolovozu prošle godine, ali on još uvijek nije upisan u njenu imovinsku karticu niti ga je jučer spominjala u emisiji HTV-a Nedjeljom u dva« (https://www.index.hr/vijesti/clanak/otkrivamo-petir-iskesirala-gotovo-3-milijuna-kuna-za-luksuzni-stan-u-centru-zagreba/2431714.aspx). Uz ove laži u tekstu grafičkim manipulacijama izružili su inače prelijepu Moslavku, što je još jedan dokaz s kakvim se sve stvarima bave protuhrvatski mediji čiji je glavni cilj braniti i veličati najvećega komunistu i globalistu u Hrvata – Andreja Plenkovića. Piše Ilko, i njemu slični, o Marijani Petir, samo da se ne piše o brojnim aferama i krivim potezima Velikoga Vođe Plen Ki-moona. To je stara dobro oprobana praksa specijalnoga rata putem pokvarenih medija. A i njihova priča da je bogata i da ima veliku ušteđevinu nema pokrića. Pa žena je šest godina dobivala plaću eurozastupnice. To su 72 mjeseca plaće koje se kreću i od 13.000 do 20.000 eura. Uzmimo da joj je plaća iznosila 15.000 eura – 15 x 72 = 1.080.000,00 eura. Pomnožimo li 1.080.000,00 x 7,5345 = 8.137.260,00 kuna. Budući Marijana ne puši, ne pije i ne kocka po Las Vegasu i Monte Carlu, te je zarađene novce uložila gdje je htjela i stavila na štednju kao i svaka obzirna osoba svaki prigovor je izlišan. I zato svi ovi napadi na nju nemaju pokriće. I još nešto, nisu ju htjeli napasti što je na prošlim izborima sklopila pakt s Plenkovićem i kao nezavisna zastupnica bila 2020. na listi HDZ-a u VI. izbornoj jedinici. To je ono što meni kod Marijane jedino smeta. Sve ostalo su laži.

Tomaševićevo čišćenje Čistoće

  • Ne pišu Index i Ilko Čimić o Marijani Petir kako bi trebalo, a ne pišu kako bi trebalo i o trgovini djecom osmeročlane ekipe u Zambiji za koju se ne zna kojega su spola i koje su vjere. Umjesto da pošteno priznaju da je na djelu klasičan oblik trgovine djecom za što se ide u zatvor čak i u anglosaksonskim državama u kojima je gender ideologija i na djelu i u praksi, oni lažu hrvatske čitatelje da je to ništa, da je „plemenito“ ako homoseksualci nabave ispod cijene tuđe dijete i slično. Sve te medijske i političke neargumentirane obrane, od besprizornoga Gordana Grlića Radmana, preko izbirokratizirane Andreje Metelko-Zgombić, pa do izravno uključenoga u ovu trgovinu djecom zagrebačkoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića, jadan su pokušaj opravdavanja najgorega kriminala što je potvrda da smo kriminalna država u kojoj su zaštićeni kriminalci, a ne pošteni radnici. Prije svega mislim na radnike zagrebačke Čistoće koje je kapo osmeročlane ekipe neodređenoga spola u Zambiji, gradonačelnik Tomašević, poslao da preko noći, po mraku, po kiši i snijegu odvoze smeće i za „nagradu“ im drastično smanjio plaće. Kao što Index brani i zaštićuje sve Plenkovićeve kriminalne radnje, isto tako brani i Tomaševića kojega više nitko ne može obraniti. A ne može ga obraniti ni hrvatski konzul u Pretoriji u Južnoafričkoj Republici, Dario Klasić, kojega jedino brine kako je osmorici kriminalaca u zambijskom zatvoru. Klasić kaže: “Stanje u zatvoru je ispod bilo kakvog standarda koji mi u Europi možemo zamisliti. Zambija nema posebni infrastrukturni objekt za prihvat stranaca. Hrvatski državljani bili su smješteni u pritvornoj jedinici. Muškarci su od početka bili odvojeni od žena, ali tijekom dana mogli su se nakratko susresti, ograničeno na 15 do 20-ak minuta. Oni nisu u ćelijama. Zatvori su prenapučeni i ima više zatvorenika nego što objekt ima kapaciteta. Nije uobičajeno da su pritvorenici, tj. oni koji čekaju suđenje, zajedno s osuđenicima”. Meni je posebno zazvonilo ono kada konzul brine da su muškarci od početka bili odvojeni od žena. Pa kod ove osmorice kriminalaca ne zna se tko je muško, a tko žensko i zato nije jasno zašto se on buni. Također mi je nejasno na koji su način Zambijci odvajali muške od ženskih. Prije svega me interesira u koju je skupinu zatvorenika upala/upao Dalija Pintarić, a u koju Noah Kraljević! Bilo bi zanimljivo znati taj podatak.

Dalekovidni Aralica

  • Već na samom početku Plenkovićeve vladavine slavni hrvatski književnik Ivan Aralica odmah ga je „pročitao“ i tom prilikom izjavio: »Plenkovića treba natjerati da se povuče jer je naglavačke izvrnuo Tuđmanovu politiku. On je komunist i ljevičar na privremenom radu u HDZ-u. Ne želim imati nikakva posla ni kontakta s tim čovjekom«. Na žalost, Aralica je bio u pravu. Od onda stanje se višestruko promijenilo i to – na gore! U međuvremenu Plenković je uništio hrvatsko gospodarstvo, u državi uveo diktaturu, prihvatio nasilno cijepljenje od strane globalizacijskih fašista, protjerao pola milijuna Hrvata u Irsku, Austriju, Njemačku, Kanadu, Australiju, Švedsku, Češku, Francusku, Italiju…, prouzročio i preko 100 posto inflaciju nakon tri desetljeća, Rusima predao u ruke Agrokor i INA-u, Hrvatima nametnuo globalizacijske Istanbulsku konvenciju i Marakeški sporazum, ukinuo hrvatski novac kunu i uveo masonsko-globalizacijski euro… Kod uvedbe eura treći puta u zadnjih 125 godina opelješio je Hrvate; prvi i drugi puta to su učinili Srbi(janci), 1918. i 1945. (1918. obezvrijedili su daleko jače austrijske krune u odnosu na bezvrijedne srbijanske dinare 1:4, a 1945. hrvatske kune nisu ni uspoređivali sa svojim srbijanskim dinarom). A Plenković je treći puta ponizio i osiromašio hrvatski novac tako što je precijenio euro na odnos 1 euro = 7,5345 kune. Da je imao i malo poštenja i da je slijedio stanje tečajnih lista do 31. prosinca 2022., za jedan euro trebao je makar odrediti najviši paritet od 7 kuna (1:7), čime bi u startu pomogao svojim osiromašenim podanicima da lakše podnesu ovu nepravdu kod uništenja hrvatskoga novca.

Pobjeda Bulja nad sustavom

  • Koliko god imali novaca za plaćanje kupljenih medija i pokvarenoga sudstva da lažu u korist cijepljenja zdravih Hrvata, ipak se stanje popravlja. Neki su mediji počeli mijenjati priču i prestali lagati, a i neki su suci napuštenu Božicu Pravde ponovno počeli slijediti. Primjer poštenoga suđenja je oslobađanje optužbe u slučaju sinjskoga gradonačelnika Mire Bulja da je puštao glazbu na proslavi sinjske alke dok su na snazi bile totalitarističke mjere zabrana. To je ponukalo lucidnoga Vlaja Bulja da poruči i priprijetio Plenkoviću i njegovim pokvarenim suradnicima: »Nemojte zaboraviti što su nam radili, nemojte zaboraviti ni tko je zagovarao zdrav razum i racionalan odgovor na epidemiju. Koronaši dižu kaznene prijave, doći će i oni na red!«

Poraz koronaša

  • A da je Bulj neopravedno optužen na dan velikoga slavlja na obljetnicu pobjede nad Turcima davne 1715. godine potvrđuju i ovi komentari na portalu Index (https://www.index.hr/vijesti/clanak/bulj-oslobodjen-sam-optuzbe-da-sam-pustao-glazbu-dok-su-na-snazi-bile-sulude-mjere/2431308.aspx) koji još uvijek, zajedno s Jutarnjim listom, slijepo podržava Plenkovićeve propale korona mjere: »Hvala Bogu da su korona mjere, diskriminacija ljudi i suludi narativ iza nas. Tolikih razmjera kršenja ljudskih prava i sloboda nikad nisu viđena. Toliko posrnuće zdravog razuma također neviđeno do korone. Suluda pozivanja medicinskih djelatnika da se djeca cijepe… Miro Bulj i njegovi kolege u Saboru su bili optuženi da parizitiraju na smrti, a evo sad sve dolazi na svoje. Netko je odgovoran za svu tu paniku. Tako se teško moglo čuti drugo i drugačije mišljenje. Novinari, u koroni ste potpuno podbacili« (Stipe Zg): »Čestitke gospodinu i branitelju Bulju koji je ispao mudriji od hrpe tzv. “Stručljaka” i od talasemičnog dezertera kojeg je Soroš postavio na čelo ove “države”« (Globalistički Stručljak); »Nije Bulj neka eminencija, ali imao je pravo, i rekao je istinu, uvođenje onakvih mjera je bilo ravno ekonomskom samoubojstvu, ali ne političara nego građana. Problem je bio što je stado sve prihvaćalo i uvijek, čak i proaktivno progonilo sve realiste koji su proklamirali vlastiti razum u odlučivanju o svom društvenom ponašanju i zaštiti, a napose o cijepljenju« (Matko Žitnjak); »Tuže nekog zbog nečega što su i sami priznali da nije imalo učinka i da je naštetilo jako ekonomiji i gospodarstvu. Svi koji su nas ugnjetavali, zatvarali, testirali i ucjenjivali, njih treba kaznit, a za ovce uvest da plaćaju ovu inflaciju« (Jarić Pušikarić); »Lako je za mjere i presude…, tko će ljudima vratiti zdravlje uništeno šajzerom. Ubijenima živote nitko, ali oni su i tako mrtvi, a razboljeli cjepiše nikad više zdravih. S druge strane, sami se bacili pod iglu. 2 ili 3 puta« (Drago Šutalo); »Deseci tisuća mrtvih zbog ovakvih primitivnih, neobrazovanih, neodgovornih i samoživih gadova – koji nisu u stanju vidjeti dalje od svojeg džepa i svoje udobnosti -fuuuuuuuuuuuuuuj!« (Božena Kamenski); »Ljevičarima smeta kad netko krši fašistički nametnute mjere od strane paraustavnog tijela, a ne smeta im kad netko krši zakone suverenih država DR Konga i Zambije« (Ubungo Nkuku von Zambiiki).

Kaić je progledao…

  • Bez obzira na izjavu Bernarda Kaića, voditelja Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), da je »zatvaranje tijekom korona ludila trajno oštetilo fizičku maloprodaju, ugostiteljstvo i javni prijevoz, da se je potjerala radna snaga, gospodarstvo se utamničilo u stagflacijsku kolotečinu«, što je dovelo do toga da je »danas sasvim jasno da je lockdown bio besmislen!« Plenković i njegovi smušeni i dobro plaćeni trabanti, poput Beroša, Božinovića, Markotićke, Capaka, Jandrokovića…, mudro šute i ponašaju se kao da se ništa nije dogodilo. Pa čak je i jedan Jutarnji list, koji je i prije Plenkovića na svim poljima razarao preostalo zdravo hrvatsko tkivo, ovih dana napisao: »Isti koji su jučer krvarili u međugrađanskoj makljaži kako bi dokazali da su temelji lockdowna građeni na principima ultimativnog humanizma, koji su zagovarali upumpavanje milijuna fantomskog novca u zapečaćene barove, restorane, šoping centre, trgovine, svi ti čuvari javne higijene danas se snebivaju nad razornim nasljeđem vlastite retorike. Od krize u javnim financijama, dvoznamenkaste inflacije, rastućih kamata, rastuće nestabilnosti i stabilne disolucije svijeta kakvog smo poznavali« (https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sef-epidemioloske-sluzbe-u-naletu-iskrenosti-rekao-je-pravu-istinu-o-lockdownu-i-sto-sada-tko-ce-to-platiti-15294814). Svi su se osvijestili samo Plenković ne!

Inoslave, može i ‘papa Pranjo’!

Marijan Majstorović

Povezane objave

Pa što?

HF

Ni na nebu ni na zemlji

HF

Treba li Zorana Šprajca procesuirati?

HF

Objedinjeno protiv – Hrvatske!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više