Hrvatski Fokus
Znanost

Cjepiva protiv covida su “očito opasna” i masovno cijepljenje treba odmah prekinuti

Cijepljene osobe imaju tendenciju dugotrajnih ponavljajućih infekcija koje se ne povlače i ne pokazuju nema očitih simptoma

 

Slijedi javna izjava skupine od pet vrhunskih švedskih liječnika koji, u suradnji s dr. Johanom Edebom, istraživačem digitalizacije i ljudskih prava, upozoravaju na cjepiva protiv Covida, koja opisuju kao “očito opasna”. Kažu da treba “odmah zaustaviti” masovno cijepljenje dok se ne provede “temeljita istraga” o stvarnoj učestalosti i ozbiljnosti nuspojava. Prava priroda i razmjeri štete uzrokovane masovnim cijepljenjem bez presedana protiv COVID-19 tek sada postaju jasni. Vodeći znanstveni časopisi konačno počinju objavljivati ​​podatke koji potvrđuju ono što istraživačka zajednica primjećuje zadnje dvije godine, posebice u vezi sa složenim problemima supresije imuniteta.

Postoje i zaista zabrinjavajuće brojke vezane uz rođenje i umrlost. U ovom trenutku nova, navodno superzarazna varijanta Omicrona puni naslovnice. Pod-varijanta XXB, ovaj soj navodno posjeduje sposobnost imunološkog bijega upravo one vrste za koju su neki neovisni istraživači predvidjeli da će slijediti usku antigensku fiksaciju masovnih cijepljenja.

Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da u svijetu još uvijek 10.000 ljudi umire od Covida svaki dan, što je nevjerojatan broj smrtnih slučajeva i više od deset puta više od prosječne gripe. Ponavlja se hitna potreba za cijepljenjem, posebno u svjetlu ponovnog otvaranja Kine i navodno krivotvorenih podataka o smrtnosti i infekcijama.EU je čak sazvao hitni samit u svjetlu navodnog “kaosa Covida” u Kini koji “podsjeća na to kako je sve počelo u Wuhanu prije tri godine”.

U Švedskoj je ministar zdravstva i socijalne skrbi rekao da ne može isključiti nova ograničenja i naveo da svatko mora uzeti “svoja tri cjepiva”, jer je “samo” 85 posto stanovništva “potpuno cijepljeno”.Zanimljivo je da tako široka pokrivenost cjepivima nije dala bolje rezultate ni nakon gotovo dvije godine. Još više u svjetlu nekih pojedinaca koji su četiri ili više puta bili izloženi istom antigenu cjepiva i još uvijek su oboljeli od bolesti protiv koje su navodno imunizirani. U isto vrijeme, postoje zlokobniji znakovi upozorenja. Jedan takav znak upozorenja je činjenica da je prosječna stopa smrtnosti u mnogim zapadnim zemljama i dalje iznimno visoka, unatoč tome što su izravni učinci koronavirusa marginalni više od godinu dana. Podaci EuroMOMO-a ukazuju na značajan višak smrtnosti u EU-u za cijelu 2022. godinu, a njemački statistički ured javlja da je smrtnost u zemlji u listopadu bila više od 19 posto viša od prosjeka prethodnih godina.Je li to zbog Covida, kao što se čini da brojka WHO-a od “10 000 dnevno” pokazuje? Krivica je pripisana ‘Long Covidu’ kao i redovitim akutnim infekcijama, ali prema statistikama EuroMOMO-a i Our World in Data, većina prekomjernih smrtnih slučajeva u Europi tijekom 2022. zapravo nije posljedica klinički manifestiranih infekcija koronavirusom. Nadalje, ne bismo trebali vidjeti stalne prekomjerne smrti od respiratornog virusa ove vrste nakon tri godine globalne izloženosti zbog neizbježne konsolidacije prirodnog imuniteta.Ako se ova situacija nastavi, hipotetska veza sa supresijom imuniteta povezanom s cjepivom koja je upravo došla u fokus postaje relevantna za detaljnu istragu.

Ako, kao što se tvrdi, cijepljenja, a posebno docjepljivanja, mijenjaju imunološki profil primatelja tako da imunološki sustav “tolerira” infekcije Covidom, moguće je da će cijepljene osobe imati tendenciju dugotrajnih ponavljajućih infekcija koje se ne povlače i ne pokazuju nema očitih simptoma, a još uvijek uzrokuje sustavnu štetu. Literatura sada ukazuje na raširenu zamjenu antitijela koja neutraliziraju virus neupalnim antitijelima kod cijepljenih, “promjenu klase” s antitijela koja djeluju na uklanjanje virusa iz našeg sustava u kategoriju antitijela čija je svrha desenzibilizirati nas na iritanse i alergeni. Konačni učinak je smanjen upalni odgovor na infekciju Covidom. To znači da će se potpune infekcije pojaviti s blažim simptomima i neće se tako učinkovito raščistiti (dijelom zato što su vrućica i upala neophodni da bi se vaše tijelo oslobodilo patogena).Zapanjujuće, ovi događaji sami po sebi nisu razlog za trenutni prekid masovnog cijepljenja, kao ni za temeljita istraživanja. Naravno, postoji još jedno, poznatije, potencijalno djelomično objašnjenje za iznenađujuću prekomjernu smrtnost. Imamo indikacije poremećaja zgrušavanja krvi povezanih s Covid cjepivima, evidentne u velikoj novoj nordijskoj studiji, dok ponovljene studije pokazuju jasnu korelaciju između bolesti srca i Covid cijepljenja (vidi Le Vu et al., Karlstad et al. i Patone et al.). Štoviše, nedavno objavljena tajlandska studija pokazala je da je gotovo trećina cijepljene mladeži imala kardiovaskularne manifestacije, a još neobjavljena švicarska studija sugerira da čak 3 % svih cijepljenih ima oštećenje srčanog mišića. I kao što je gore navedeno, također vidimo signale povezane s poremećajima plodnosti povezanim s Covid cjepivima. Izraelska studija pokazuje smanjenu pokretljivost i koncentraciju spermija nakon cijepljenja Pfizerom i Modernom. Odbor za sigurnost Europske agencije za lijekove također je potvrdio da cjepiva mogu uzrokovati menstrualne poremećaje, a Pfizerove vlastite studije pokazuju da se nanočestice lipida mRNK cjepiva nakupljaju u reproduktivnim organima.Hipotezu da cijepljenje protiv COVID-19 utječe na plodnost podupire značajan pad stope nataliteta bez presedana u Švedskoj tijekom prvih mjeseci 2022. Prema švedskim demografima, pad je “iznenađujući”.Postoje slični podaci iz mnogih drugih zapadnih zemalja, a nastavak masovnog cijepljenja niskorizičnih skupina kao što su djeca ili trudnice krajnje je neodgovoran – pogotovo zato što cijepljenja čine malo ili nimalo u zaustavljanju širenja kao što je izvorno obećano, a često su i dalje lažna propagiranja.

Nadamo se da će se hipoteza o padu nataliteta zbog cijepljenja uskoro temeljitom i neovisnom istragom pokazati lažnom. Brojke su zaista zabrinjavajuće. Ipak, karakteristična je za cijelu situaciju činjenica da su Pfizerovi podaci vezani uz poremećaje plodnosti skriveni i da su trebali biti objavljeni kroz zahtjev za FOIA.Gotovo da nema neovisne javne rasprave o ovim pitanjima, a velike digitalne platforme aktivno potiskuju kritičke perspektive.Javne nadzornike, poput Europske agencije za lijekove, financira farmaceutska industrija i često temelje svoje preporuke na internim studijama Big Pharme. Neovisnost naših znanstvenih i akademskih institucija je ugrožena, a vidimo i spregu znanstvenih istraživanja, privatnih korporativnih interesa te političkih i ideoloških ciljeva na svim razinama. Povrh svega, postaviti digitalni filtar cenzure, gdje vlasnički algoritmi mikroupravljaju protokom informacija i javnom raspravom prema namjerama svojih vlasnika, u praksi znači ukinuti otvoreno demokratsko društvo i neovisno znanstveno istraživanje.Nedavna otkrića također pokazuju da su digitalne platforme aktivno radile na potiskivanju kritičkih perspektiva o Covid politici i masovnim cijepljenjima. U tu svrhu Twitter je razvio tajne strategije cenzure i implementirao tzv. “zabranu u sjeni” s učinkom gotovo neprimjetnog suzbijanja vidljivosti objava i računa povezanih s nepoželjnim perspektivama i analizama. Facebook je uklonio više od sedam milijuna objava kako bi utjecao na raspravu o Covidu samo u drugom tromjesečju 2020. YouTube je zabranio videozapise koji sadrže kritičke perspektive o cijepljenju protiv Covida. Takav sadržaj označava se kao “dezinformacija” neovisno o tome je li potkrijepljen relevantnim podacima ili ne. Takve mjere imaju vrlo ozbiljne posljedice. Centralizirana kontrola protoka informacija digitalizacijom ne utječe samo na politiku na lokalnoj i regionalnoj razini, već utječe i na način na koji se može koncipirati i provoditi znanstveni i novinarski rad. Stvara strukture koje odmah potiskuju heterodoksna gledišta i ušutkavaju kritičke glasove kroz strah i neizravan progon.

Povjerenje javnosti u naše zajedničke institucije neizbježno će biti potkopano ovim razvojem događaja. Otvorenom društvu sada je očajnički potrebna renesansa. Demokratski i znanstveni diskurs mora se ponovno izgraditi iz temelja, na način koji prepoznaje nove i jedinstvene rizike naše suvremene situacije, te koji štiti i naglašava individualnu odgovornost. Ključ za ovo u našoj trenutnoj nevolji je nastaviti s kritičnim pitanjima oko očito opasnih masovnih cijepljenja i istražiti korupciju naših političkih i znanstvenih institucija koju je situacija s Covidom iznijela na vidjelo. Ključno je da odmah počnemo popravljati značajnu štetu koja je učinjena globalnom javnom zdravstvu i otvorenom društvu kao takvom.

Dr. sc. Johan Eddebo, istraživač u području digitalizacije i ljudskih prava.

Sture Blomberg, MD, Ph.D, izvanredni profesor anesteziologije i intenzivnog liječenja i bivši viši liječnik. Ragnar Hultborn, profesor emeritus, specijalist onkologije.

Sven Roman, dr. med., dječji i adolescentni psihijatar, od 2015. psihijatar konzultant koji radi u dječjoj i adolescentnoj psihijatriji diljem Švedske.

Lilian Weiss, izvanredni profesor, specijalist kirurgije.

Nils Littorin, specijalist psihijatrije, doktor kliničke mikrobiologije. Autori su članovi bio-medicinsko-pravne mreže Lakaruppropeta. U suradnji sa švedskom mrežom Apel doktor od 21. do 22. siječnja organizirali su konferenciju u Stockholmu. Njegov glavni fokus je na globalnim političkim implikacijama COVID-19 i učincima cjepiva protiv Covida.

Milena Stojaković, https://nultatacka.rs/vakcine-protiv-covida-su-ocigledno-opasne-i-treba-odmah-zaustaviti/

Povezane objave

Zašto je veličina važna?

HF

Aronija

HF

Nove digitalne tehnologije protiv privatnosti

HF

Lobi pobačaja doživio veliki neuspjeh u ECHR-u

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više