Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Kriminal!!! Zloupotreba položaja i ovlasti. Telegram doznaje: Plenkoviću je osobno prezentiran preplaćeni softver zbog kojeg je kasnije uhićena Žalac

Nadnaslov i naslov na portalu Telegram o nedvojbenoj umiješanosti A. Plenkovića u kriminal

– Marko, molba. Molim Te, pitaj Šefa, za zapošljavanje u H. šumama – Branka Filipetija (pripravnik lovstva). On zna o kome je riječ. Hvala i pozdrav.

Krunoslav Jakupčić, tadašnji predsjednik Uprave Hrvatskih šuma u pozivu glasnogovorniku Vlade Marku Miliću 5. rujna 2018. u 20:54 sat da javi šefu AP-u

– Velikog upliva na konačni rezultat imali su i događaji iz završnice prvoga dijela kada je Hajduk dva puta tresao mrežu domaćih, ali oba ta gola su poništena nakon poduže VAR provjere zbog zaleđa.

R.R., novinar Slobodne Dalmacije nakon poraza Hajduka u Puli od Istre s 3:0

– Od tri sporne situacije zaleđa u prvom poluvremenu što su se pregledavale, samo je za Antu Ercega jasno da nije bio u zaleđu prije pogotka za Istru. Kod dva poništena gola Hajduka iz prikazane snimke to se ne može se tvrditi, odnosno da je situacija posve jasna. Perspektiva situacije je iskosa, pod određenim kutom, veliki broj igrača kod prvog pogotka ne daje jasnu sliku je li Livaja u zaleđu. Gledali su predugo i dojam je da ni sami VAR suci nisu u konačnici bili sigurni u svoju odluku. Kod drugog pogotka ipak mi je sporan položaj vratara i njegov stražnji dio tijela, ali eto, ostavljamo sve procjeni VAR sudaca – rekao je Tenžera.

Goran Tenžera, „stručni komentator“ Slobodne Dalmacije nakon utakmice Istra – Hajduk 3:0

– Dva pogotka Hajduku u finišu prvog poluvremena su poništena, oba nakon dugog pregledavanja akcije na VAR-u, sudac Igor Pajač je čekao što će mu dojaviti Dario Bel iz VAR sobe. Po srijedi su bili ofsajd-položaji tijekom akcije pa nije priznat ni pogodak Melnjaka, ni ubrzo potom Borevkovića. Bizarna situacija da VAR u roku od nekoliko trenutaka poništi dva pogotka Hajduku. Dvaput su navijači Hajduka uzalud slavili i dvaput se na semaforu 1:1 vraćalo na 1:0.

S. A., novinar Slobodne Dalmacije nakon utakmice Istra – Hajduk 3:0

– Papa Benedikt XVI. uvijek je bio i ostao “moj papa”. Onaj koji mi je pokazao istinu, onaj pod čijim sam se pontifikatom krstio, prvi put pričestio, primio svetu potvrdu i ispovjedio. Papa koji je u mom srcu uvijek imao i imat će posebno i rezervirano mjesto. Nikada nisam doznao je li papa pročitao pismo koje sam mu napisao. Ako i nije, sada je na mjestu gdje će sigurno dobiti moju poruku: Hvala ti, dragi Benedikte! Moli za nas i pričuvaj nam stanove dok se ne vratimo u Očevu kuću.

Luka Popov, fizičar na svojem je Facebook profilu podijelio svjedočanstvo kako ga je čitanje knjiga Josepha Ratzingera/Benedikta XVI. dovelo do obraćenja na katoličanstvo, Bitno

– Velika olakotna okolnost je što je čitava hrvatska država stala iza ovih parova. Pružamo im veliku pomoć i zaštitu. Imamo europsku službu vanjskog zastupanja koja također ima velik utjecaj i kontakte sa zambijskim vlastima. Zaista činimo sve kako bismo ukazali na taj slučaj.

Andrea Metelko Zgombić, tajnica iz Ministarstva vanjskih poslova na Hrvatskoj radiju

– Mutno, mutno, jako mutno… Kako piše u tekstu članka pa krenimo: “a onda smo im omogućili da angažiraju profesionalnog odvjetnika koji se dosad pokazao jako dobar”, dodala je. To je izjavila državna tajnica Zgombić MVEP-a, tako piše u tekstu, pitanje tko plaća “profesionalnog odvjetnika koji se dosad pokazao jako dobar” država Hrvatska odnosno mi, koliko to košta da li mi porezni obveznici imamo pravo na taj podatak ili ne? Hrvatski državljani u Hrvatskoj nisu zadovoljavali zakonske uvjete za posvajanje djece iz Hrvatske, ali zadovoljavaju sve uvjete za posvajanje djece iz Afrike (tvrde hrvatska državna tijela i udruge iz Hrvatske?!), pa kako je to moguće, zar se tu radi o dvostrukim kriterijima i sustavu vrijednosti, jer po svemu proizlazi da ta 4 para nisu “dobri” za posvajanje djece iz Hrvatske jer im hrvatska tijela to nisu mogla/htjela omogućiti, ali istovremeno te iste hrvatske institucije opravdavaju pokušaj posvajanja ili “uvoza” djece iz Afrike (od kojih jedno ima samo 1 godinu!!!, kako smo mogli iz medija saznati), pa što je ovo, kakve su to priče…??? Djeca iz Afrike mogu biti posvojeni od tih ljudi, ali djeca iz Hrvatske ne!, što mali Afrikanci zbog boje kože i siromaštva su manje vrijedni od bjelačke djece pa ih se može “uvoziti” pa tu se ne radi da je “Glavni cilj interes djeteta” već o rasizmu i moguće nečem puno gorem!!!

Alfred Redl, https://www.index.hr/vijesti/clanak/drzavna-tajnica-dvije-svjedokinje-su-svjedocile-u-korist-hrvata-uhicenih-u-zambiji/2428662.aspx

– Zar se forsira “Hrvati”, a inače hrvatski državljani kao da bi mi obrazovani i napredni mogli nasjest da su ovi odrpanci i skvoteri nekakvi Hrvati za koje se cijela država mora angažirat.

enza enza, https://www.index.hr/vijesti/clanak/drzavna-tajnica-dvije-svjedokinje-su-svjedocile-u-korist-hrvata-uhicenih-u-zambiji/2428662.aspx

– Dok neki moje kolege branitelji već duže vrijeme spajaju kraj s krajem, kao i puno običnih ljudi koji kopaju po kontejnerima, zaboravljeni od “svoje ” države, ovaj i slični likovi su plivali u kunama, poštovani i cijenjeni u ovom nakaradnom sustavu. Pozivam Vladu RH, da provede lustraciju svih simbola našeg ponosa, napokon sruše i krov crkve sv. Marka, te na taj način pokažu svoje pravo lice i namjere.

Ivica Kukavica, nezavisni vijećnik u Imotskom i županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji o izjavi Ž. Puhovskog da mu je laknulo kada je kunu A. Plenković ukinuo

TVRDNJE

– U Hrvatskoj je manji zločin ukrasti četvero djece, nego viknuti: Za dom! Pogotovo ako kradljivac djece pripada lijevoj liberalno pederskoj političkoj bulumenti.

Izjava koja proteklih dana kola po društvenim mrežama

– Dijabolično je da se u današnje vrijeme katolicima nastoji osporiti javna molitva i da ih se pokušava smjestiti u njihova četiri zida, dok istovremeno mnoge ideologije izlaze van i to kroz široka vrata.

Poruka organizatora javne molitve, Medjugorje-info.com

– Iz do sada javnosti dostupnih informacija o ‘Aferi Zambija’ u kojoj su, među ostalima, prije više tjedana u toj afričkoj državi pritvoreni dužnosnici stranke Možemo! i osobe bliske njihovom koalicijskom partneru Novoj ljevici zbog možebitne trgovine djecom, saznajemo da se jedno od te djece, dječačić u dobi od tri godine zove Jean-Val, a Val mu je kao ime dano od nesuđenih posvojitelja, Dalije Pintarić alias Noe Kraljevića i Ivone Kraljević.

Herman Vukušić, hrvatski psihijatar na facebooku, Narod

– Jovan i Nemanja stara hrvatska imena.

Domagoj Vidović, jezikoslovac s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, TV Bujica

– Posvajanje je plemenit čin, duboko poštovanje svim posvojiteljima, pa i djece iz Afrike. No posvajanje djece nije safari. Zato mnoge afričke države zbog tog “safari mentaliteta” primijenjenog na djecu uvode sve rigoroznija pravila. Ta pravila, i njihove obiteljske vrijednosti i kulturu valja poštovati, pa i davanjem i njima medijskog prostora u ovom slučaju.

Ivica Šola, kolumnist Slobodne Dalmacije

– Hrvati će živjeti lošije nakon uvođenja eura zbog Plenkovićeve bolesne ambicije i ljigavog dodvoravanja Bruxellesu! Jedini razlog zbog kojeg je Hrvatska uvela euro je Andrej Plenković i njegova bolesna ambicija za što boljom europskom foteljom. Euro nisu uvele sve nama usporedive zemlje, koje su u posljednjih 30 godina u odnosu na Hrvatsku postali pravi mali ekonomski divovi.

Mislav Kolakušić, hrvatski europarlementarac, Paraf

– Cijepljenima se ne piše dobro, ali se ne slažem s nekim kolegama da će svi umrijeti u sljedeće dvije godine. Smrtnost kao posljedica cijepljenja od c.o.v.id.@/19 enormna je, a najčešća je u zemljama koje su najviše cijepljene. Iznenadne smrti športaša i estradnih zvijezda samo su vrh sante leda. Bilježi se porast pobačaja 279 posto, infarkta 269 posto, raka dojke 487 posto, disfunkcija jajnika 437 posto, a multiple skleroze čak 680 posto.

Srećko Sladoljev, hrvatski imunolg, Hrvatski tjednik

– Krešimir Macan je, pak, samo od Grada Pule uprihodio 4 milijuna kuna. Možemo si zamisliti kolike prihode taj gospodin ima kada se uzme u obzir niz drugih gradova, ministarstva, državnih tvrtki i same vlade, za koje je radio. Kada bi se u Hrvatskoj primjenjivali zakoni kao, primjerice, u Austriji, onda gospodin Macan sigurno više ne bi mogao javno djelovati jer bi bio procesuiran zbog korupcije.

Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica na facebooku, https://www.facebook.com/kvidovickristo/posts/535648861710330, Direktno

– G. Wickham Steed stavlja uspon boljševizma pred vrata židovstva.

The Jewish Guardian (London), 28. studenog 1924., str. 4.

 – Bosna i Hercegovina su dva različita svijeta, i po klimi, i po zraku, i po mnogočemu.

Dalibor Milas, bivši svećenik franjevac iz Hercegovine, N1 TV

– Temeljni problem s kojim smo suočeni u Hrvatskoj je da dobar dio građana nije upoznat sa svojim pravima i samim konceptom ljudskih prava. A on je vezan i uz mogućnost ograničavanja ljudskih prava u nekim posebnim okolnostima, a jedna od njih je svakako vezana uz koronu.

Anita Blagojević, profesorica s Katedre ustavnog i europskog prava Pravnog fakulteta u Osijeku, HRT

GOVOR MRŽNJE

– Kad se Hrvatska devedesetih naumila osamostaliti, dio međunarodne zajednice, ali i domaće javnosti, kunu je usko povezivao s uspostavom neke nove Pavelićeve države.

Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije

JUGONOSTALGIJA

– Trideset godina vam pričaju laži kako su važni zastava, grb i himna. Desnica vas i dalje uvjerava o nekoj opasnosti iz Srbije, države koja je opasnost jedino sama sebi, a ljevica o nekoj opasnosti od kapitala, dok Hrvati idu baš tamo gdje ima kapitala.

Goran Vojković, politički analitičar Indexa

– Sličnost je osobito vidljiva kod onih država što su se u posljednjem ratu osnivale u provincijskim gradićima. Srbima je to, stariji će se sjetiti, bila omiljena aktivnost, u Kninu, Belom Manastiru i Trebinju otvarali su i zatvarali države brže nego što se otvaraju i zatvaraju kvartovski mini marketi… A imali smo i mi jednu takvu. Kao da nam nije bila dovoljna matična država, ova traljavo sklepana, neudobna Republika Hrvatska, pošli smo navrat nanos zidati još jednu manju, takoreći vikendicu od države u Bosni i Hercegovini. Ispočetka se zvala Hrvatska zajednica Herceg Bosna. A kasnije se, bog i bogme, drznula i na odvažnije ime Hrvatska Republika Herceg Bosna, premda se, zapravo, može reći, od državnih obilježja mogla pohvaliti samo automobilskim registracijama Ljubuškog i Čapljine i skromnim vojnim snagama pod zapovjedništvom jednog bolno netalentiranog filmskog redatelja.

Ante Tomić, kolumnist Jutarnjega lista

– Ime valute naravno nikoga nije asociralo na creski grad Osor gdje se 1018. spominje kao sredstvo plaćanja, već na mračno razdoblje između 1941. – 1945., kad je na prijedlog Pavelićeva ministra narodnoga gospodarstva prvo uspostavljena Hrvatska državna banka, a zatim uvedena i hrvatska kuna.

Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije

GLOBALIZACIJA

– Euro nam najbolje pokazuje koliko nas doista plaćaju za naš rad. Zato je euro dobar. Ima svojih sto prednosti, ali najveća je da se možete izravno usporediti s prijateljima i kolegama na zajedničkom europskom tržištu. Da možete usporediti koliko i kako radite vi, koliko oni, i koliko zaradite vi, a koliko oni. Kako provodite mirovinu vi, a kako oni. Kamo putujete vi, kamo oni. Stara je latinska “ubi bene, ibi patria” – gdje je dobro, tu je domovina – a vas su uvjerili da je domovina ondje gdje su stup i zastava, pri čemu je i sama zastava uvoz iz Kine.

Goran Vojković, politički analitičar Indexa

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Sigurno najbolji interes djece nije u tome da im se sada zauvijek oduzme hrvatsko državljanstvo i da ih se bez njega vrati u razoreni DR Kongo. No, ako imamo primjerice bijele argentinske Hrvate koji niti su rođeni u Hrvatskoj niti su je ikad posjetili, a bez problema imaju hrvatsku putovnicu (kao i argentinsku), zašto bi istovjetno dvojno državljanstvo bilo sporno za četvero hrvatskih državljana iz DR-a Kongo? Zato što su crni? 

Gordan Duhaček, novinar Indexa iz područja LGBT područja, https://www.index.hr/vijesti/clanak/djeca-iz-konga-koja-su-u-sredistu-price-u-zambiji-moraju-ostati-hrvatski-drzavljani/2429806.aspx

HOMOSEKSUALIZAM

– Djeca imaju pravo znati da mogu voljeti ili imati seksualne odnose s kim god žele. Na temelju, da, na temelju privole. A to su prava koja su im priznata i koja vam se ne sviđaju.

Irene Montero, španjolska ministrica jednakosti i komunistica, Logično

IZDAJA

– Hrvatska konačno postaje dijelom europskog financijskog krvotoka, koji bi nam, kao malima i nebitnima u velikim geostrateškim, gospodarskim i inim igrama i igricama, samo mogao biti od pomoći. Zato, adio, kuni – na dobro nam došao – EUro!

Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije

– U potpunosti podržavamo svaku borbu protiv korupcije i kriminala jer upravo mi, hrvatski branitelji, borili smo se u Domovinskom ratu za neovisnu Hrvatsku u kojoj će demokratske vrijednosti i vladavina prava biti preduvjet za izgradnju bolje budućnosti naše domovine.

Tihomir Treščec, predsjednik Udruge Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja RH, Direktno

IZMIŠLJENA MUSLIMANSKO-BOŠNJAČKA POVIJEST

– U Kraljevini Jugoslaviji, Bosna i Hercegovina je prestala postojati kao politička cjelina. Nakon što je bila podijeljena između banovina, sporazumom Cvetković-Maček dobar dio teritorija je završio u Banovini Hrvatskoj, dok se ostatak u budućnosti trebao uklopiti u “Srpske zemlje”. Po okupaciji Jugoslavije teritorij Bosne i Hercegovine je postao dio Nezavisne Države Hrvatske, i s daljnjim pokušajem gašenja bilo kakve svijesti o državnosti Bosne i Hercegovine.

Urednički komentar na bošnjačkom portalu Klix, https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je-bosna-i-hercegovina-obnovila-svoju-drzavnost-i-stavila-se-na-antifasisticku-kartu-evrope/221123051 

JUGO PODJELA KRIVNJE

– Zamislite koliko bi vas naljutilo da srpski navijači pjevaju o Mili Martiću i Republici Srpskoj Krajini, u gram se jednako bosanski domoljubi imaju pravo naljutiti na vašu pjesmu o Herceg Bosni.

Ante Tomić, kolumnist Jutarnjega lista, https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/epizoda-s-herceg-bosnom-vec-tri-desetljeca-premisljamo-se-bismo-li-srusili-to-bespravno-podignuto-betonsko-cudoviste-15291206

– Kamen smutnje u Vukovaru nije bila ćirilica, već neriješeno nasljeđe prošlosti, u prvom redu razni zločini kojih je bilo sa srpske, ali i sa hrvatske strane. Prema tome, nitko tu nije bez grehote, bez grijeha.

Jaroslav Pecnik, osječki ljevičarski politički analitičar, Radio Slobodna Europa

– Herr Christian Schmidt, radite u korist antibosanske srpske politike dirigirane iz Beograda i antibosanske hrvatske politike dirigirane iz Zagreba.
Dr. Mustafa Cerić, bošnjački političar i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH u pismu Visokom predstavniku

– Milošević je imitirao Tita a slično je bilo i s Tuđmanom koji je znao s velikim pijetetom govoriti o njemu. Konačno, dok je on bio živ nikome nije palo na pamet dirati Titov trg u Zagrebu.

Rudolf Frančula, “javni tužioc Hrvatske”, jugoslavenski režimski sudac, puljski odvjetnik i publicist, Glas Istre

KOMENTARI

– Uvijek naša Država stoji iza lopova kriminalaca, samo ne iza poštenog čovjeka. Molimo provedite anketu pa će se vidjet koliki postotak stoji vlada, a to je Grlić maternica on jedini bosančeros koji štiti lopove kad je i on takav.

Dr. Kr., https://www.index.hr/vijesti/clanak/drzavna-tajnica-dvije-svjedokinje-su-svjedocile-u-korist-hrvata-uhicenih-u-zambiji/2428662.aspx

– Hahaha stoje iza njih a u postupku kad se otkrije da su papiri krivotvoreni plus što Kongo zabranjuje transićima posvajanje bit će velik problem hahah. Onda će se ta glupača jako smijat hahahahah

Gogo Supermanhttps://www.index.hr/vijesti/clanak/drzavna-tajnica-dvije-svjedokinje-su-svjedocile-u-korist-hrvata-uhicenih-u-zambiji/2428662.aspx

– Znači javno priznanje da se štite trgovci djecom. Bravo Hrvatska, bravo Možemo, vi ovakve ljude birate. Pedofile i trgovce djecom, sramota. Treba im zabraniti doživotno posvajati tj. kupovat djecu.

Krao Sam, https://www.index.hr/vijesti/clanak/drzavna-tajnica-dvije-svjedokinje-su-svjedocile-u-korist-hrvata-uhicenih-u-zambiji/2428662.aspx

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više