Najbolje sudžuke imaju Marko Perić i Marko Šiškić
U Novom Zagrebu u prostorijama Društveno-kulturne platforme održana je jedinstvena Sudžukijada Bosanske Posavine. U organizaciji Platforme i zagrebačke Udruge Plehančana Plehanska zvona okupilo se više od stotinu Posavljaka iz raznih općina Bosanske Posavine i raznih mjesta. U natjecanju je bilo tridesetak vrsta sužuka, kobasica i salame, ali nazočni su bili i visoki gosti iz hrvatskog i BiH političkog života.
Pozdravljajući okupljenje Ilija Guberac, predsjednik Društveno-kulturne platforme, kazao je kako se sudžuk u derventskoj općini od davnina pravio od čistog svinjskog mesa. To je hrvatskoj javnosti malo poznato, no prilika je to da se kroz sudžuk uključimo u hrvatsko zajedništvo. To je potvrdio i Jure Zovak, predsjednik Udruge Plehančana Plehanska zvona. Oni već jedanaest puta organiziraju svoju Sudžukijadau, pa su odlučili da ubuduće tradicija bude nastavljena sa svima Posavljacima.
Nazočne je pozdravio i dr. Davor Pranjić, dopredsednik Republike srpske iz reda hrvatskog naroda iz Banja Luke. Pridružio mu se i Zoran Pilićić, generalni konzul RH u Banjoj Luci. Mijo Marić uime Hrvatske matice iseljenika dao je potporu ovakvim okupljanjima i tradiciji Posavljaka. Uime hrvatskog ministra vanjskih poslova Gorana Grlić Radmana, nazočne je pozdravio izaslanik Domagoj Knežević. Iz Ureda za Hrvate izvan RH bili su Stipe Zeba i Žana Ćorić.
Ocjenjivačko povjerenstvo je vodio Milinko Perković, međunarodni sudac za kobasice i salame. Sudac je iz šibenskog zaleđa, ali je oduševljen posavskim sudžucima i kobasicama. Prvo mjesto su morali djeliti u decimalama za najbolje sudžuke Marko Perić i Marko Šiškić, drugo mjesto je dobio Tomislav Antunović, a treće Filip Gavran. Nakon službenog programa Posavljaci i njihovi gosti su nastavili ugodno večer uz posavsku tradiciju violinu, šargiju i pjesmu starinsku.