Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Zločini počinjeni u Ukrajini ne smiju proći nekažnjeno i zato podržavam osnivanje Međunarodnog koordinacijskog centra za njihovo procesuiranje. Ukrajini nudimo hrvatsko iskustvo u procesuiranju ratnih zločina tijekom velikosrpske agresije na našu državu.

Ivan Malenica, Plenkovićev ministar uprave u Bruxellesu, Hina

– Žene i djeca glavne su žrtve sukoba i klimatskih promjena i ne postoji mjesto koje nam to, nažalost, tragično, pokazuje dramatičnije od današnje Ukrajine. Ali postoji mnogo drugih sukoba, puno drugih izazova koje moramo uzeti u obzir dok gledamo rodni apartheid i Afganistan. Progon i ugnjetavanje djevojaka i žena koje ostvaruju svoju slobodu izbora u Iranu i na mnogim drugim mjestima.

Hillary Clinton, propala političarka i žena bivšega američkog predsjednika Billa Clintona na skupu u Abu Dhabiju, Tribun

– Pozivam SAD odmah zaustavi svoju ilegalnu vojnu nazočnost i pljačku u Siriji i ukine ilegalne jednostrane sankcije, te prestane pogoršavati humanitarnu krizu u zemlji koju je izazvao čovjek.

Mao Ning, glasnogovornik kineskoga ministarstva vanjskih poslova, https://www.globaltimes.cn/page/202303/1287067.shtml

– Iz crkve se mogao čuti lijepo usmjeren poziv da se pravi katolici i vjernici mole u privatnosti svoga doma i da od toga ne rade javni ekspoze, što mi je donekle iznenađujuća reakcija.

Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe i feministička aktivistica hvali današnje vodstvo Crkve u Hrvata, Jutarnji list

– Postoje tri moguća scenarija za formiranje federalne izvršne vlasti. Izetbegović je komentirao i proces formiranja federalne izvršne vlasti. Da visoki predstavnik nametne rješenje, da Refik Lendo potpiše predloženo imenovanje vlade ili da se formira novi koalicijski blok u kojem će biti i SDA. Da Lendo potpiše nešto što je protiv interesa Bošnjaka i interesa SDA, ne će se desiti 101 posto. Da (Christian) Schmidt nešto potpiše nakon što je kazao da se izvole dogovoriti sa SDA je 99 posto da to ne će uraditi. Kad to saberemo to je 200 posto. Ostaje šansa da progledamo.

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Faktor, Stav

– Od raka jajnika ne obolijevaju samo žene, već svi koji imaju jajnike.

Tvrdnja u londonskom ‘Muzeju vagine’, Tribun

– Gledajte, ja sam generalno protiv zabrana. Ja sam protiv zabrana. Ako zabranite koncert jer vam se ne sviđa neka vrsta glazbe, što to znači? Sutra vam se ne sviđa neka knjiga pa ćete je maknuti iz gradske knjižnice? To su opasne poruke, ja sam protiv toga.

Boris Miletić, istarski župan u emisiji Novi dan na N1 TV misli da smo zaboravili da je 2008. zabranio koncert Maraka Perkovića Thompsona u puljskoj Areni

TVRDNJE

– Stranka Odlučnost i pravednost počela je s izradom niza zakona, vrlo konkretnih, s ciljem uklanjanja svih oblika zlouporaba, a jedan od prvih bit će zakon o ukidanju Fine, jer Fina ne postoji u uređenim europskim državama i nema nijednog razloga da postoji i u Hrvatskoj. Žrtvuju cijeli narod kako bi uska skupina mogla neometano kršiti zakone. Institucija je to koja služi ovršnoj mafiji kako bi zlostavljala hrvatske građane. I neke druge hrvatske institucije, poput Fine, su blokirane i žrtvuju cijeli narod kako bi uska skupina mogla neometano kršiti zakone, poput Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Državnog inspektorata i DORH-a. Ako političke strukture, uz potporu medija, blokiraju državne institucije kako bi se mogle besramno bogatiti, onda je logično da te institucije ne će davati rezultate zbog kojih postoje i zbog kojih ih građani plaćaju.

Karolina Vidović Krišto, čelnica novoosnovane stranke Odlučnost i pravednost u Saboru

– Današnji mentalni profil jugoboljševika oblikovan je u propalom sustavu gdje je glavno geslo bilo “Malo radi, puno kradi”. Posljedice te ideološke lobotomije su vidljive i danas. Nakon ulaska tifusara u Zagreb ’45 godine uništena je gradska inteligencija i došlo je do antropološke katastrofe. Cinkarenje je postalo standardno pokazivanje lojalnosti jednopartijskom režimu, razvijena je kultura laži i obmane. Lažne akademske titule mogle su se naručiti iz Banja Luke ili na janjetini.

Željko Glasnović, hrvatski general i bivši emigrant na facebooku

– Vlada će pomoći ženama da izbjegnu pobačaj pružajući im financijsku potporu kako ne bi propustile radost podizanja djeteta.

Giorgia Meloni, predsjednica talijanske vlade, Grazia

– BBB ispred Sheratona prosvjeduju, a da ih većina nije svjesna da iza toga stoji trojka Barišić – Gregurić – Vedriš! Bolje bi bilo da prosvjeduju ispred neuspješne Vlade nego protiv vrlo uspješnog Dinama!

Nino Mogorović, hrvatski intelektualac iz Pule na facebooku

– Pitate se zašto bi oni koji su izabrani od građana išli svake godine na kružoke s milijarderima i korporacijama? Odgovor je jednostavan. Zato što ih one posjeduju. Svaki izabrani političar koji ode u Davos priznaje da je u njihovom vlasništvu. Znači privatna, netransparentna udruga odabire svoje predstavnike u svakoj zemlju u kojoj djeluje, obučava ih, financijski potpomaže i promovira sve dok ne budu izabrani na najviše političke funkcije. Na taj način korumpiraju demokratsku proceduru i podčinjavaju cijele države svojim agendama To se dogodilo u čitavoj Europi, pa tako i u Hrvatskoj. Premijer Plenković je eklatantan primjer proizvoda Svjetskog ekonomskog foruma i Klausa Schwaba. Danas je zajedno s Vučićem u Davosu.

Mislav Kolakušić, hrvatski europarlamentarac, Objektivno.hr

– Što se tiče mog utjecaja na rad liječnika, predlažem da se za to pita najvažnijeg liječnika u Covid krizi, ravnatelja KB Dubrava, prof. Lukšića. Vidjet ćete da će on ispričati upravo suprotnu priču (ako bude htio pričati, što vjerujem da napokon hoće u ovakvim okolnostima). A njegova riječ vrijedi više od 100 drugih.

Nenad Bakić, matematičar i poduzetnik u odgovoru na kaznenu prijavu HLJK i HUBOL-a protiv njega i G. Lauca samo zato što su se argumentirano suprotstavili njihovu totalitarizmu

– Homoseksualno ponašanje je toliko poremećeno da se to čak i demonima, prema sv. Katarini Sijenskoj, gadi. A ipak je danas glorificirano.

Chad Ripperger, američki katolički svećenik, teolog, filozof i egzorcist u propovijedi u crkvi St. Mary’s of Pine Bluff u Wisconsinu na blagdan Svete Obitelji

– Pozivam zakonodavce da krenu u donošenje najstrožeg sustava (zakona) za zaštitu djece u Europi. Rodna propaganda nije samo pomodarska glupost, nije samo ideološko brbljanje, već najveća prijetnja koja uhodi našu djecu.

Viktor Orbán, mađarski predsjednik vlade u godišnjem obraćanju naciji, Vigilare

– Dok Mostar svakodnevno raste, razvija prometnice, infrastrukturu, turizam, obnavlja zaostale ruševine, pojavljuju se lažni moralizatori i falsifikatori načela antifašistima. Predstavljati se antifašistima noseći u rukama simbole jednog od najgnjusnijih totalitarnih režima je za svaku osudu. Možda bi i ove godine igrokaz koji isti glumci godinama izvode prošao bez reakcije, ali nemoguće je zanemariti gnjusno nazivanje Mostara mjestom neofašizma. Oštro osuđujem takav javni govor, koji ne pripada civiliziranom i demokratskom društvu kojem Mostarke i Mostarci pripadaju. Duboko sam uvjeren smo dovoljno sazreli kao društvo da demaskiramo lažno predstavljanje i sijače mržnje i podjela. Grad koji kao gradonačelnik predstavljam podržava i podržavat ce sve slobode, provoditi reforme, ali i reagirati na zlonamjerne postupke i izjave.

Mario Kordić, mostarski gradonačelnik, Kamenjar

GOVOR MRŽNJE

– Sastavni dio mirovnog Daytonskog sporazuma je ured visokog predstavnika. Stoga treba razdvojiti poziciju, odnosno funkciju visokog predstavnika od osobe. Smatram da se gospodin Schmidt nije snašao na ovoj funkciji, rekla bih da ne doprinosi stabilizaciji i osiguranju mira u BiH. Na njegovo mjesto bi trebala doći druga osoba ili bi on trebao radikalno promijeniti način kako da djeluje sa svoje pozicije.

Senada Šelo Šabić, znanstvena suradnica na Institutu za razvoj i međunarodne odnose, Hayat

– Pop glazba i suvremeni trendovi su se pomiješali s autohtonim narodnim izričajem, kad to stavite u spoj, dobijete trap cajke. Pagan folk ili hadrock je u slučaju Thompsona, ali njegov uspjeh, od Čavoglava nadalje je popularan zahvaljujući ideologiji, desni konzervativni smjer. Ja se slažem da treba ograničiti nastup dokle god se koncert započinje sa “Za dom”, a publika odgovara “Spremni” jer je to nacistički pozdrav iz NDH.

Dubravko Jagatić, glazbeni kritičar, Teleskop

– Nakon obećanja o okupljanju prognanika, kada se svi Židovi vrate u zemlju Izrael, osveta će stići sve narode oko nas koji su nam nanijeli zlo.

Safed Shmuel Eliyah, glavni izraelski rabin, Slobodna Dalmacija

JUGONOSTALGIJA

– Molitelji na Trgu bana Jelačića su pripadnici ultrakonzervativnog, katoličkog pokreta koji je, nažalost, ozbiljno financiran iz inozemstva, od SAD-a i Rusije pa na dalje. Iza njih stoje jake desne političke struje. Već desetak godina svjedočimo njihovom vrlo intenzivnom djelovanju u Hrvatskoj, od referenduma za brak, prikazivanja Istanbulske konvencije monstruoznim aktom, moliteljima ispred bolnica za zabranu pobačaja… Poput metastaza se šire kroz naše društvo. Ruglo je da tako nešto jednom mjesečno postoji na Trgu bana Jelačića. Oni vrijeđaju i muškarce jer ih svrstavaju u kategoriju životinja koje se neće moći suzdržati ako ispred njih prođe žena izazovno odjevena.

Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe i feministička aktivistica, Jutarnji list

– Devedesete su za Crkvu bile izazovne. Unatoč svakakvim gadarijama, poput misa zadušnica za Antu Pavelića ili otvorenog agitiranja za HDZ s oltara, ljudi poput pokojnih kardinala Franje Kuharića i glavnog urednika Glasa koncila Živka Kustića, spašavali su obraz Kaptolu.

Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije

– Tema antifašističke partizanske borbe prilično je kontroverzna u Hrvatskoj. Antifašizam u Hrvatskoj egzistira, može se reći, na simboličnoj razini obilježavanjem obljetnica, ali kada se treba malo dublje ući u tematiku, postaje tabu. Trideset godina živimo povijesni revizionizam, antiantifašizam.

Hrvoje Klasić, povjesničar iz Siska, Slobodna Bosna, Sarajevo

DIKTATURA

– A naš premijer, također u cikličkim bugarenjima s vremena na vrijeme, lamentira da nam u društvu cvate radikalizam. Pa naravno da cvate: eno ga u vrlo njegovanim lijehama sredinom šetemane na kioscima, eno ga svaku drugu večer po uru vremena na patuljastim televizijicama i francavim portaloidima. Eno ga, i evo ga, tog radikalizma, jer pristajemo na talačku situaciju u kojoj se zakoni provode selektivno, a mamlazi puštaju kroz školu iz razreda u razred bez kućnog odgoja i usvojenog obrazovnoga gradiva. Pa se onda na jednom mjestu nekažnjeno mogu čekićima razbijati službene ploče s hrvatskim državnim grbom, a na drugom nogom lomiti ploče s humanističkom porukom na sebi.

Siniša Vuković, novinar i publicist zagovara diktaturu, Slobodna Dalmacija

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Feministička vanjska politika provlači se kroz sva područja naše vanjskopolitičke akcije od humanitarne pomoći do stabilizacijskih mjera, mirovnih misija i također strane kulturne i obrazovne politike.

Annalena Baerbock, njemačka ministrica vanjskih poslova o novoj njemačkoj „feminističkoj vanjskoj politici“, Deutsche Welle

– Želimo učiniti društva pravednijima. I ne možete bez polovice potencijala, a to su žene, ali o njima se mora voditi računa.

Svenja Schulz, njemačka ministrica razvitka o novoj njemačkoj „feminističkoj vanjskoj politici“, Deutsche Welle

– Budući da sam po struci građevinar, poslušat ću doktore i epidemiologe i voditi se njihovim preporukama. Čitam razne argumente koji su za i protiv cijepljenja, ali smatram da prije svega treba poslušati one koji su u tome stručni.

Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, Glas Istre

– Tijekom korizme neka vjernici poste od plina i drugih fosilnih goriva u znak solidarnosti s onima koji pate od hladnoće u Ukrajini.

L’Osservatore Romano, službena preporuka vjernicima Katoličke Crkve za korizmu

HRVATSKI JEZIK

– Od njih osam, SEDMERICA (hrv. sedmorica) su iz navijačkih krugova…

Marko Šepat, novinar Gol.dnevnika, https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/nogomet/dinamo-dan-nakon-skupstine-je-li-mamic-zauvijek-izbacen-iz-maksimira-evo-sto-je-porucio-iz-medjugorja—770641.html

KOMENTARI

– Meni je dosad 17 ljudi reklo da znaju nekog tko je umro nedugo nakon cijepljenja. Tako da za mene nema dvojbe, tko god je prisiljavao ljude na cijepljenje – bit će pred Bogom krivac za smrt svih tih ljudi. Blago se onima koji nisu bili na poziciji moći za sve ovo vrijeme.

Mario Sinčić, https://www.index.hr/vijesti/clanak/europa-je-nedavno-imala-jako-velik-visak-smrtnosti-zasto/2444128.aspx

– Ne dao Bog da se preispituje mogući utjecaj cijepljenja na višak smrtnosti! Ta teza se odmah mora odbaciti i o njoj se ne treba raspravljati. Onako je kako Index kaže da je j točka. Btw, ovo je komentar nekoga tko je cijepljen. Ne bi se više cijepio taman da mi stave pištolj u usta.

Ništa Nije Normalno, https://www.index.hr/vijesti/clanak/europa-je-nedavno-imala-jako-velik-visak-smrtnosti-zasto/2444128.aspx

– Najveći uzrok ovog viška smrtnosti su upravo novinari poput našeg Nenada, koji su neumorno širili paniku i strah tijekom “epidemije” covid19 i tjerali ljude u lockdown, pod maske i sve što je išlo s tim…

Domagoj Čajić, https://www.index.hr/vijesti/clanak/europa-je-nedavno-imala-jako-velik-visak-smrtnosti-zasto/2444128.aspx

– Barryjevi i Big Mikeovi klonovi također bi trebali biti uništeni u ovom trenutku. Obamini klonovi i Clintonovi klonovi i Gatesovi klonovi danas su 90 posto američke duboke države.

Joanna, https://realrawnews.com/2023/03/marines-unalive-clinton-clones-in-new-york-and-san-diego/

– Tko je ikada rekao da su Obama… i Michael klonovi?? FYI… oni su još uvijek tu. Što mislite tko sada vodi zemlju… i daje zapovijedi Joeu Bidenu?? Sam “Glavni crnčuga”. Voljela bih vidjeti Barryja… a Michael je poslan u GITMO… i pogubljen. I… ako Trump ne pobijedi 2024. godine… Glavni crnčuga će i dalje voditi zemlju. Znaš da je Obama komunist… kao njegov PRAVI otac, Frank Marshall Davis. Otvorena južna granica je Obamina ideja… da dovede nove glasače demokrata… i, da srušimo naš kapitalistički sustav. Glavni crnčuga je još uvijek tu… sa svojom TRANNY “ženom”.

Ipmala, https://realrawnews.com/2023/03/marines-unalive-clinton-clones-in-new-york-and-san-diego/

– Teoretičari zavjere su još na samom početku jako lijepo objasnili što će se dogodit godinu dana poslije ahahhahaha NISTE SLUŠALI sad PUŠITE…

Slobodan Milosević, https://www.index.hr/vijesti/clanak/europa-je-nedavno-imala-jako-velik-visak-smrtnosti-zasto/2444128.aspx

– Žalosno je čitati ovakve gluposti. Je** vam pas mater lažljivu, zna se dobro da su vakcine uzrok porasti smrtnosti.

hemar dase, https://www.index.hr/vijesti/clanak/europa-je-nedavno-imala-jako-velik-visak-smrtnosti-zasto/2444128.aspx

– Pa naravno da se ne zna gdje su djeca kad je riječ o trafickingu. Znao je to i AP i zato je ustao u obranu “onih koji su imali plemenite namjere za zbrinjavanje djece koji su hrvatski državljani”. Sve samo kako se ne bi došlo do njega i njegovih korumpiranih institucija koji u fušu rade prljave poslove (između ostalog i trafickin djece u treće zemlje).

Martin, https://narod.hr/hrvatska/prof-hlaca-potrebna-je-revizija-dokumenata-o-posvajanju-ne-zna-se-gdje-su-djeca-i-kako-su-konzumirala-hrvatsko-drzavljanstvo

– Naš način “izvoza demokracije” je propao i to bi trebali napokon priznati. Većina zemalja na svijetu nije jednostavno zainteresirana možda i zato jer razumiju da se iza lijepe fasade krije nešto posve drugo. Država koja u istražni zatvor može strpati ljude na godinu dana bez podizanja optužnice ionako bi trebala biti oprezna sa “demokracijom samo na papiru”.

salixyule9, https://narod.hr/hrvatska/prof-hlaca-potrebna-je-revizija-dokumenata-o-posvajanju-ne-zna-se-gdje-su-djeca-i-kako-su-konzumirala-hrvatsko-drzavljanstvo

– Po twitteru kruže za političku elitu vrlo neugodne, za sada nepotvrđene, informacije. Izgleda da je krijumčarski lanac debelo integriran u hrvatsku političku elitu. Izronila su zanimljiva imena i iz riječke scene. Sve se manje čudim zašto su HDZ+Možemo spremni i državu utopiti kako bi izvukli osmorku i spriječili daljnje kopanje po toj temi. Pitanje je ima li u ovoj državi i neke druge strane (osim Pernara kojem svaka čast na performansu ali teško da ima težinu potrebnu za razotkrivanje ovakvog lanca, prije će glavu izgubiti) koja neće dozvoliti da se cijela Hrvatska proglasi zemljom pogodnom za trafficking crne siromašne djece?!

Tončić Linardić, https://narod.hr/hrvatska/prof-hlaca-potrebna-je-revizija-dokumenata-o-posvajanju-ne-zna-se-gdje-su-djeca-i-kako-su-konzumirala-hrvatsko-drzavljanstvo

LAŽ

– Dok sam bio gradonačelnik Pule nisam zabranio nijedan koncert.

Boris Miletić, istarski župan u emisiji Novi dan na N1 TV misli da smo zaboravili da je 2008. zabranio koncert Maraka Perkovića Thompsona u puljskoj Areni i da je tada rekao: „Ne vidim što Thompson uopće u Puli ima tražiti!“

OTROVNO PITANJE

– Postavio sam pitanje u kojoj je Jugoslaviji Hrvatima bilo bolje, u Kraljevini Jugoslaviji ili Socijalističkoj Jugoslaviji da bi mogli sagledati i  doprinos hrvatskih partizana u obnovi današnje države Hrvatske?

Ivan Valek, bivši košarkaš i mormonski biskup 6. I. 2023. u prepisci s emigrantom Milom Bobanom (Ivan Valek, Fri, Jan 6, 2023 at 8:20 AM ivan valek <valek.ivan@gmail.com)

– Kako to da u Hrvatskoj nije moguća koalicija između SDP-a, nasljednika komunističke partije, i HDZ-a, nasljednika ustaške ideologije, dok je u Bosni ne samo moguća, već i poželjna koalicija između HDZ-a Bosne i Hercegovine, koji baštini hrvatsku ustašku ideologiju i SDP-a Bosne i Hercegovine, koji se poziva na bosansku komunističku ostavštinu.

Mustafa Cerić, bivši imam IZ BiH i bošnkjački političar, bosnjaci.net/prilog.php?pid=77333

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više