Hrvatski Fokus
Društvo

Život s maskom Damira Šodana

Knjiga je posvećena Hanku, pjesnikovom najboljem prijatelju

 

Nedavno je istaknuti zagrebački nakladnik VBZ objavio u svojoj biblioteci TRIDVAJEDAN PJESNIŠTVO novu zbirku poezije splitskog književnika Damira Šodana, Život s maskom, u izvrsnoj, tvrdo ukoričenoj opremi.

Zbirku čini nekoliko cjelina, Kreolska misa, Hrvatski dizajn, Operi ruke i Filter 58. Kako čitatelji ne bi bili uskraćeni za potrebne informacije u knjizi je na kraju tiskan i prilog Neka imena i pojmovi.

Knjiga je posvećena Hanku, pjesnikovom najboljem prijatelju (kako piše na početku).

Pjesnik prolijeće cijelim svijetim, raznolikim i raznovrsnim mjestima za koje  većina onih koji će se jednom namjeriti na ovu knjigu jer ona je opremljena za dug fizički život, samo čula i koja ne izgledaju osobito privlačno, susreće galeriju ponekad krucijalnih u nekim situacijama ali svakako  interesantnih likova.

Pred nama je složena mješavina suvremenog svijeta i njegovih pojava, lutajući pjesnik pokriven plaštem američkog poštara (o čijem će se mnogostrukom i neizbježnom utjecaju na mnoge autore tek početi svestrano i ozbiljno govoriti).

U svakom slučaju Život s maskom Damira Šodana nikako nije dosadna aktualna pjesnička produkcija, naprotiv, izazovna je.

Tko se odluči za čitanje ne će je ispuštati iz ruku.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

U raljama rata gine sirotinja

hrvatski-fokus

Priziv savjesti (5)

HF

Bilješka o selu

HF

Poveznica između Erdoğana i Izraela

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više