Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Suđenje bivšem predsjedniku Trumpu

Oličenje je zloporabe tužiteljstva kako bi se pokrenuo postupak koji ne bi bio pokrenut ni protiv koga drugog

 

Bivši glavni državni odvjetnik Bill Barr reagirao je u petak na optužnicu protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa zbog njegovog navodnog skandala s tajnim novcem iz 2016., nazvavši to “grozotom”. Protiv Trumpa je u četvrtak podignuta optužnica od strane velike porote. On je prvi bivši predsjednik u povijesti SAD-a protiv kojeg je podignuta optužnica. Barr se pojavio na Fox Businessu kako bi razgovarao o optužnici s voditeljem Larryjem Kudlowom.

“Očito, nemamo optužnicu, tako da je u pitanju malo nagađanja”, započeo je Barr. “Ali na temelju vijesti, ako su točne, ovo je odvratno.”

William Barr, državni odvjetnik SAD-a, govori tijekom okruglog stola sa saveznim, državnim i lokalnim dužnosnicima, a ne na slici, u državnom odvjetništvu u Atlanti, Georgia, SAD, u ponedjeljak, 21. rujna 2020. “Oličenje je zloporabe tužiteljstva kako bi se pokrenuo postupak koji ne bi bio pokrenut ni protiv koga drugog. Oni idu za čovjekom, a ne zločin. A pravna teorija je, iskreno, patetično slaba”, ustvrdio je.

Bivši državni odvjetnik udubio se u pravne argumente koje će vjerojatno iznijeti Ured okružnog tužitelja Manhattana. “Tvrdnja je da je [bilježenje cohenskih nadoknada kao zakonskih plaćanja] lažno i stoga je prekršilo prekršajni statut u prvom stupnju protiv lažnih dokumenata”, kazao je Barr. “Zapravo ne mislim da je to valjan zahtjev u ovom slučaju, jer statut zapravo zahtijeva da se to učini s namjerom prijevare”. Bivši američki predsjednik Donald Trump govori tijekom predizbornog predizbornog skupa 2024. u Wacou u Teksasu, 25. ožujka 2023. “Pretpostavljaju da su isplate bile kršenje financiranja kampanje jer su zapravo bile doprinos Trumpovoj kampanji. Mogu vam reći da to nije zakon. Mislim da ministarstvo pravosuđa tako ne bi gledalo na to”, dodao je Barr. Ured okružnog tužitelja Manhattana Alvina Bragga već godinama istražuje navodni skandal s novcem. Navodne isplate uključuju iznos od 130,000 dolara koji je dan Stormy Daniels, plus 150,000 dolara danih bivšoj Playboyevoj manekenki Karen McDougal.

Bivši američki predsjednik Donald Trump obraća se medijima tijekom događaja u izbornoj noći u Mar-a-Lagu 08. studenog 2022. u Palm Beachu na Floridi. Trump je govorio dok nacija čeka rezultate glasovanja na izborima na polovici mandata. Predsjednik Biden odbio je komentirati optužnicu na pitanje o njoj u petak.

Brooke Singman, Fox News, https://news.yahoo.com/former-ag-barr-slams-pathetically-224047525.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuYmluZy5jb20v&guce_referrer_sig=

Povezane objave

Pokretači ruske vanjske politike

hrvatski-fokus

Ukradeni izbori

hrvatski-fokus

Crveno svjetlo financiranju migranata

HF

Ralph Peters: Koncepcija stalnog sukoba

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više