Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Amerika slučajno ima najjeftiniji prirodni plin na planetu

Godine 2018. predsjednik Trump rekao je njemačkom izaslanstvu u UN-u da će “Njemačka postati potpuno ovisna o ruskoj energiji ako odmah ne promijeni smjer”. Smijali su mu se

 

Rusija je u rujnu zatvorila plinovod Sjeverni tok. Jednim potezom odsječena je cijela Europa od primarnog izvora energije. Europa već godinama zatvara svoje termoelektrane na ugljen i nuklearne elektrane. Zbog toga su se u potpunosti oslanjali na ruski plin ne samo da zagrijavaju svoje domove, već i da napajaju cijeli svoj industrijski sektor.

Dovoljno smiješno, 2018. predsjednik Trump rekao je njemačkom izaslanstvu u Ujedinjenim narodima da će “Njemačka postati potpuno ovisna o ruskoj energiji ako odmah ne promijeni smjer”. Znaš li što su Nijemci učinili? Smijali su mu se. Doslovno. Brzo naprijed do 2022. godine, a potraga za “drva za ogrjev” u Njemačkoj vrtoglavo raste. Jer ne će biti goriva s kojim bi Nijemci grijali svoje kuće ove zime. Jedini put naprijed je da Europa pronađe nekog drugog od koga će dobiti svoj prirodni plin.

I zapamtite, Amerika slučajno ima najjeftiniji prirodni plin na planetu.

I: U doglednoj budućnosti naša će poduzeća opskrbljivati Europu prirodnim plinom koji im je potreban za funkcioniranje društva.

Što me dovodi do Great American Reset Stock #1. Sad znam što misliš.

Da, Biden čini sve što može da napadne američku proizvodnju energije.

Ali on nije diktator, ne može nadjačati zakon. I dok bi njegova politika mogla uništiti buduće energetske projekte… Za tvrtke koje trenutno posluju, one koje su potpisale višegodišnje ugovore, zakupe i dozvole …

Bidenovi klimatski cari su nemoćni da ih zaustave. A energetska kriza dopušta tim tvrtkama da zarade novac predajući šaku. Kao Great American Reset Stock #1. Ova je tvrtka spremna postati glavni dobavljač tekućeg prirodnog plina (LNG) u cijeloj Europi.

Od izbijanja rata u Rusiji i Ukrajini, potpisali su velike ugovore s energetskim tvrtkama u Francuskoj, Norveškoj, Švicarskoj i Španjolskoj.

Sve u svemu, ova tvrtka će uskoro isporučiti 150 milijuna tona LNG-a.

I to ne samo u Europu. Također su sklopili ugovore o opskrbi s energetskim tvrtkama u Južnoj Koreji, Japanu i Kini. Ovo je najbolji dio.

Svaki od ovih poslova je zaključan u prosjeku 17 godina. I svi su potpisani u samo posljednjih nekoliko mjeseci, kada je prirodni plin bio na najvišoj cijeni u više od dvadeset godina. Što znači da nije važno ako rat Rusije i Ukrajine završi sutra, i plinovod Sjeverni tok se ponovno otvori. Nije važno ide li cijena prirodnog plina na 1 dolar.

The Great American Reset dionica #1 zaključala je ogromnu dobit u desetljećima koja dolaze. I bilance to pokazuju. Prihodi su im već povećani za 165 posto u odnosu na prošlu godinu. Zaradili su više od 8 milijardi dolara u samo prvoj polovici godine. Ali koliko god stvari išle dobro za ove dionice, postat će puno, puno bolje. Jer su pri kraju drugog izvoznog terminala za UPP. Nakon što se ovaj terminal uključi, moći će gotovo udvostručiti svoje izvozne kapacitete i isporučiti još više UPP-a u Europu i Aziju po premium cijenama. I opet, ti su poslovi zaključani do 2030-ih.

Dakle, ako želite razgovarati o stabilnosti u vrijeme kaosa, to je to. Postoje dva načina na koje možeš pobijediti s ovim dionicama. Prvi je očigledan: Vjerujem da će se cijena dionice udvostručiti tijekom sljedećih mjeseci i godina. I ovisno o tome koliko uložite, samo ovaj dobitak mogao bi vam omogućiti da nadmašite inflaciju. Ali više od toga, kako se slobodan novčani tok ove tvrtke povećava, oni također povećavaju svoju dividendu. Samo ove godine su ga povećali za 20 %! Dakle, ne samo da će vam ponuditi značajan potencijal rasta, već ćete moći i unovčiti ono što bi trebao biti stalan prihod od dividendi kako biste prebrodili nadolazeću oluju. I kladim se da će se svaki oblik dodatnog prihoda koji možete istisnuti u sljedećih nekoliko godina isplatiti. Jer iako predsjednik Biden vrišti jednako glasno kao što će mu njegova ostarjela pluća dopustiti da “pobijedi inflaciju”.

Ross Givens, https://gamemasterinvesting.com/great-american-reset/?tambid=17427

Povezane objave

Nezaposlenost mladih uništava Hrvatsku

HF

Motivacijskim pričama i prilikama za razvoj do stručnog kadra u hotelijerstvu

hrvatski-fokus

BREXIT – Pa oni uopće ne žele izaći

HF

Oporezivanje nekretnina i imovine

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više