Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Robert Kennedy raskrinkao globaliste

Jedan od rijetkih članova dinastije Kennedy koji se ne boji baviti politikom

 

Djelomično mršavim vezama 1960-ih, govori o moći u stražnjoj sobi kao osoba rođena unutra. Prisjeća se svog života kao dječaka, kada je njegov otac zatražio od vodstva CIA-e da sazna jesu li mu ubili brata, što je priča koju nabavlja povjesničarima. (Arthur Schlesinger Jr., koji je radio za predsjednika Johna F. Kennedyja, izvijestio je da je tadašnji državni odvjetnik Bobby Kennedy prenio verziju ove priče drugom savjetniku.) Kennedy Jr. sastao se s osuđenim ubojicom svog oca, Sirhanom Sirhanom, nakon što je zaključio da postoje dokazi o drugom ubojici u hotelu Ambassador u Los Angelesu.

Nakon očeve smrti sprijateljio se s Rogerom Ailesom, sada pokojnim bivšim šefom Fox Newsa, za kojeg tvrdi da mu je jednom rekao da će otpustiti bilo kojeg televizijskog voditelja koji je izvijestio o opasnostima cjepiva zbog pritiska farmaceutske tvrtke. Gospodin Frank Church (D-Idaho) bio je prijatelj kada je senator vodio istragu koja je razotkrila mnoge od najdubljih tajni CIA-e 1970-ih.

“Njegova žena je bila kuma moje sestre”, rekao je. “Poznajem sve ove ljude.”

Od 11 djece koju su rodili njegovi roditelji, Kennedy je bio blagoslovljen izgledom i imenom, ali malo je o njegovim prvim desetljećima sugeriralo interes za ostvarivanje života na javnoj dužnosti. Majstor sokolar koji se borio kroz školu, pokrenuo je karijeru uspješnog odvjetnika za prava na okoliš, za Udrugu ribara rijeke Hudson, a zatim i riverkeepera, prije nego što je početkom 2000-ih skrenuo pozornost na zlouporabe povjerenja javnosti za koje je vjerovao da postoje u regulaciji lijekova i cjepiva. Sada živi u Kaliforniji s trećom suprugom, glumicom Cheryl Hines, i ima šestero djece.

Autor je članka iz 2005. za Rolling Stone i Salon.com u kojem tvrdi da je živa u cjepivima uzrokovala porast neuroloških poremećaja poput autizma; Kasnije su ga obje publikacije povukle nakon višestrukih ispravaka. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti objavili su objašnjenje na dvije stranice kako bi razotkrili tvrdnje o štetnosti žive u cjepivima, navodeći devet studija, uključujući šest koje su objavljene nakon njegovog članka.

Kennedy nije promijenio svoje mišljenje, iako sada kaže da je živa vjerojatno bila samo jedan od mnogih toksina koji su uzrokovali poremećaje. “Sve su to epidemiološke studije, koje je najlakše popraviti”, rekao je u Indianapolisu kada mu je predstavljen dokument CDC-a. “Napravio sam cijelu knjigu o tome, gdje sam probavio, mislim, 450 studija i 1 referenci.”

Robert F. Kennedy Jr. emitira se na velikom ekranu dok govori tijekom skupa protiv cjepiva ispred Lincoln Memoriala 23. siječnja 2022. (Patrick Semansky/AP)

Većina znanstvenika takav govor smatra besmislicom, dijelom i zato što je većina žive dobrovoljno uklonjena ili smanjena u dječjim cjepivima prije otprilike dva desetljeća, dok su dijagnoze autizma od tada nastavile rasti, rekao je David Gorski, onkolog s Medicinskog fakulteta Državnog sveučilišta Wayne koji uređuje znanstveno utemeljenu medicinu, web stranicu usredotočenu na razotkrivanje teorija medicinske zavjere.

Kennedy tvrdi da je povećanje cijepljenja protiv gripe konzervansom žive moglo suzbiti ovu promjenu. “Teško je napisati bilo što što kažem o cjepivima”, priznaje, kimajući glavom složenosti. “To je sloj po sloj i argument na argument.”

Njegovi protivnici imaju jednostavnije objašnjenje. “Cijeli njegov svjetonazor postao je teorija zavjere. Proveo je posljednjih 18 i više godina šireći strah, nesigurnost i sumnju u vezi s cjepivima”, rekao je Gorski. “On je samo ugledniji jer je Kennedy.”

Kennedyjeve tvrdnje o cjepivima protiv koronavirusa obično izazivaju najžešće reakcije. Utvrđeno je da su cjepiva mRNK više od 95 posto zaštitna od simptomatskih bolesti ranih sojeva covida tijekom kliničkih ispitivanja. Naknadne studije otkrile su da su vrlo učinkovite protiv teških bolesti i smrti, rekao je Peter Hotez, dekan Nacionalne škole tropske medicine na Sveučilištu Baylor.

“Oni Amerikanci koji su stradali od covida bili su većinom među necijepljenima”, rekao je Hotez u e-mailu, referirajući se na razdoblje nakon distribucije cjepiva.

Ali Kennedy je nezadovoljan, ore naprijed raskalašenim glasom – rezultat spazmodične disfonije, neobjašnjivog stanja vokalnih mišića za koje je nagađao da bi mogao biti nuspojava cjepiva protiv gripe. Nikada nije uzeo cjepivo protiv koronavirusa, rano uvjeren da je u igri veći popravak.

Rekao je da tehnološke tvrtke poput Amazona, čiji je osnivač Jeff Bezos vlasnik The Posta, podržavaju zaključavanja i ograničena neslaganja jer su profitirale od izolacije. Kennedyjeva neprofitna organizacija, Dječja zdravstvena obrana, tužila je The Post i druge novinske kuće tvrdeći da su prekršili protumonopolske zakone radeći s tehnološkim tvrtkama na inicijativi za borbu protiv dezinformacija. Glasnogovornica The Posta odbila je komentirati tužbu.

“Bilo je to poput manjeg mamurluka”, rekao je o vlastitom iskustvu hvatanja virusa.

U svom najavnom govoru našalio se da ima “razuzdanu mladost i da je trajala do mojih ranih šezdesetih”. Uhićen zbog posjedovanja heroina s 28 godina, ostao je trijezan 25 godina, sve do 2014. godine, kada je ponovno počeo brojati nakon uzimanja lijekova protiv bolova za medicinski postupak, rekao je. Do danas, čak i dok putuje u kampanju, redovito prisustvuje sastancima u 12 koraka kako bi održao trezvenost. “Kao devet sastanaka tjedno”, rekao je.

“Ako netko vjeruje da bi me moja ovisnost o heroinu prije četiri desetljeća trebala isključiti iz Bijele kuće, ima pravo na to, ili na sve druge stvari koje sam imao”, rekao je, upitan kako bi birači trebali tumačiti njegov neobičan predsjednički profil. “Ne zamjeram nikome.”

https://www.washingtonpost.com/politics/2023/06/05/rfk-jr-democratic-primary-biden/

Povezane objave

Kinezi kupuju australske političare

HF

Tajni podaci CIA-e stigli do Moskve?

hrvatski-fokus

Odjeci posjeta Nancy Pelosi Tajvanu

hrvatski-fokus

Poraz kineskih pretenzija

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više