Hrvatski Fokus
Znanost

Veliko zataškavanje smrti pacijenata s covid-19 stavljenih na respiratore

Ako ste bili stariji od 65 godina, imali ste 26 puta veću vjerojatnost da ćete preživjeti u slučaju ako niste bili stavljeni na respirator

 

Tjednima nakon izbijanja pandemije, postalo je očito da je standardna praksa stavljanja pacijenata s COVID-19 na mehaničku ventilaciju / respirator smrtna kazna. 

Početkom travnja 2020. mnogi su liječnici već sumnjali u njihovu upotrebu, budući da su podatci pokazali da je umrlo 76,4 posto pacijenata s COVID-19 (u dobi od 18 do 65 godina) u New Yorku koji su bili stavljeni na respiratore. Među pacijentima starijim od 65 godina koji su dobili mehaničku ventilaciju, stopa smrtnosti iznosila je nevjerojatnih 97,2 posto.

Ako ste bili stariji od 65 godina, imali ste 26 puta veću vjerojatnost da ćete preživjeti u slučaju ako niste bili stavljeni na respirator. Mala studija iz Wuhana u Kini pokazala je omjer smrti od 86 posto, a u Teksasu je 84,9 posto pacijenata umrlo nakon više od 96 sati provedenih na respiratoru. 

U široko dijeljenom YouTube videozapisu objavljenom 31. ožujka 2020., dr. Cameron Kyle-Sidell, stručnjak za intenzivnu njegu u zdravstvenom sustavu Mount Sinai u New Yorku, upozorio je da „moramo promijeniti ono što radimo ako želimo spasiti što više života.“ Dr. Sidell je bio uporan u tome da liječnici „pogrešno liječe bolest“ i da je stavljanje pacijenata s COVID-om na mehaničku ventilaciju/respirator potpuno pogrešno.

„Radimo prema medicinskoj paradigmi koja je neistinita“, rekao je dr. Sidell. „Bojim se da će ovaj pogrešan tretman dovesti do goleme količine štete velikom broju ljudi u vrlo kratkom vremenu … Ova metoda koja je široko prihvaćena upravo u ovom trenutku u svakoj bolnici u zemlji … zapravo čini više štete nego koristi.“

Zašto su pacijenti s COVID-om stavljani na respiratore?

Preporuka da se pacijenti oboljeli od COVID-a stave na mehaničku ventilaciju / respirator kao „odgovor prve linije“ (na pandemiju) došla je od Svjetske zdravstvene organizacije, koja je početkom ožujka 2020. za zdravstvene radnike objavila dokument sa smjernicama za „pružatelje usluga u liječenju COVID-19“, i to na temelju iskustava i preporuka liječnika iz Kine…

Čak je i dr. Anthony Fauci, na predavanju sredinom lipnja 2022. priznao da je stavljanje pacijenata na mehaničku ventilaciju/respirator donijelo više štete nego koristi: „Mi bismo vrlo, vrlo spremno stavili ljude na mehaničku ventilaciju i kad smo kroz kliničko iskustvo otkrili da je možda bilo bolje samo paziti da pacijente pravilno postavimo potrbuške ili u ležeći položaj, a ne nužno nekoga tako spremno intubirati, što je zapravo moglo uzrokovati više štete nego koristi. To smo naučili kako smo stjecali više iskustva.“

Ipak, vladine smjernice liječenja COVID-19, sve do danas, uključuju invazivnu mehaničku ventilaciju/respirator. Ako je radna skupina White House/Bijele kuće za koronavirus u ljeto 2022. znala da ventilacija pacijenata uzrokuje više štete nego koristi, zašto bolnicama nisu naredili da je prestanu koristiti? 

I zašto je vlada nastavila financijski poticati uporabu mehaničke ventilacije/respiratora nakon što su shvatili koliko je to loše? Iako su mnoge bolnice smanjile upotrebu mehaničke ventilacije krajem 2020. i nakon toga, ona još uvijek nije u potpunosti zamijenjena neinvazivnim strategijama koje su se pokazale daleko učinkovitijima. 

Mnogi ‘COVID pacijenti’ nisu imali COVID

Stvar postaje još perverznija kada uzmete u obzir da su mnogi „COVID slučajevi“ bili pacijenti koji su samo bili pozitivni jer je korišten neispravan PCR test. Nisu imali COVID, ali su svejedno „istjerani“, zahvaljujući neutemeljenoj teoriji da možete imati COVID-19 i biti zarazni bez simptoma.

Bolnice su također dobile goleme financijske poticaje za dijagnosticiranje pacijenata s COVID-om – bez obzira jesu li su ga imali ili ne – i za njihovo stavljanje na ventilaciju/respirator. Dobili su i bonuse za korištenje toksičnog remdesivira, a plaćali su im i za svaku smrt od COVID-a. Cijeli sustav je postavljen da bolnice nagrađuje za pogrešne dijagnoze, loše liječenje i na kraju za ubijanje pacijenata.

Kina je također imala koristi od „pogrešnih“ savjeta Svjetske zdravstvene organizacije (WHO-a). Dok su SAD tražile više respiratora, kineske bolnice počele su se manje oslanjati na njih i umjesto toga su se izvozili u golemim količinama. 

Koliko je pacijenata s COVID-om ubio loš savjet Svjetske zdravstvene organizacije?

Koliko je samo pacijenata s COVID-19 umrlo stavljanjem na mehaničku ventilaciju/respirator u proljeće 2020.? To je pitanje na koje odvjetnik i autor Michael P. Senger pokušava odgovoriti u svom članku objavljenom 25. svibnja 2023. pod naslovom: “The Great COVID Ventilator Death Coverup“ / „Veliko zataškavanje smrti COVID pacijenata na respiratoru“   gdje između ostalog piše: „Uz anegdotske dokaze… nekoliko uznemirujućih podataka već dugo upućuje na to da u proljeće 2020. nije bilo samo nekih smrtnih slučajeva zbog respiratora, već prilično zastrašujući broj njih …

CDC (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti) izvješćuje da je u bolnicama Grada New Yorka od COVID-a umrlo 18.679 pacijenata tijekom proljeća 2020.

A prema uzorku u JAMA-i, nešto više od polovice onih koji su umrli od COVID-a u njujorškim bolnicama stavljeno je na respiratore. Sukladno tome, u bolnicama u Gradu New Yorku oko 10.000 pacijenata umrlo je „od COVID-a“ nakon što su stavljeni na respiratore u proljeće 2020.“

Bolnička smrtnost diljem SAD-a, od 2020. do danas

Senger u objavljenom tekstu prikazuje iste grafikone mortaliteta svih uzroka za bolničke pacijente za svaki od najvećih gradova u SAD-u: Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles i Washington, DC. Svi pokazuju goleme skokove bolničkih smrti, posebno među starijim osobama (65 godina i više), otprilike u istim vremenskim razdobljima kao i Grad New York (NYC). Također je izradio tablice umrlih na državnoj razini koje su također objavljene.

U proljeće 2020. liječnici su bili pod velikim pritiskom da pacijente stave na respiratore čak i ako je to bilo samo nesvjesno; političari su kupili desetke tisuća respiratora po pretjeranim cijenama, a bolnice su dobile više sredstava ako su pacijenti stavljeni na respiratore.

Zajedno s gornjim anegdotama o pacijentima koji su dulje vrijeme stavljani na respiratore kako bi se zaštitilo osoblje — i činjenicom da je više od 10 000 pacijenata u Gradu New Yorku umrlo nakon intubacije — jasno je da je zastrašujući broj pacijenata vjerojatno ubijen mehaničkim respiratorima…

Moralno neoprostivo zataškavanje

Senger ističe da se, u razgovoru s drugim odvjetnicima, većina slaže da se bolnice praktički ne suočavaju s rizikom od sudskih sporova zbog smrtnih slučajeva na respiratoru i to iz jednostavnog razloga što su svi doživjeli COVID kao globalnu hitnu situaciju, a tijekom hitnih situacija jednostavno činite najbolje što možete s onim što imaš i što znaš.

„Bez obzira na to koliko je štete učinjeno, jednostavno je preteško dokazati da je postupak prekršio standarde hitne skrbi s obzirom na informacije koje su u to vrijeme dolazile iz Kine,“ piše on.

Čak i tako, „situacija je moralno neoprostiva,“ kaže Senger, dodajući da moramo prodrijeti do dna (tj. do srži) toga kako i zašto su ti pacijenti umrli. „Slažem se,“ napisao je dr. Mercola.

„Dok Senger želi istinu kako bismo razumjeli što se dogodilo i odali počast oboljelima, ja bih dodao da nam je istina potrebna kako bismo izbjegli ponavljanje iste pogreške, jer bit će sljedeći put,“ istaknuo je dr. Mercola.

Svjetska zdravstvena organizacija mora se pozvati na odgovornost

Svjetska zdravstvena organizacija (World Health Organization, WHO) mora se smatrati odgovornom za svoju neetičku preporuku da se žrtvuju pacijenti za koje se sumnja da su zaraženi COVID-om korištenjem ventilacije/respiratora kao strategije za ublažavanje infekcije — posebno imajući u vidu da sada pokušavaju dobiti jednostranu moć i ovlasti za donošenje odluka o pandemiji bez lokalnog doprinosa.

Pokazivanje kako je preporuka Svjetske zdravstvene organizacije da se pacijenti stave na mehaničku ventilaciju/respirator dovela do nepotrebne smrti među ljudima koji nisu bili u velikom riziku od smrti radi COVID-a možda je jedna od najsnažnijih tema koje zemlja može upotrijebiti za argumentiranje neovisnosti i odbacivanja ugovora o pandemiji koji nameće Svjetska zdravstvena organizacija. 

Jednostavno im se ne može vjerovati da će donijeti zdrave (ispravne) medicinske odluke za cijeli svijet. Moramo dopustiti lokalnim medicinskim stručnjacima da upućuju pozive u ovakvim situacijama, te da međusobno surađuju i razmjenjuju informacije. Sveobuhvatna medicinska paradigma odozgo prema dolje koju Svjetska zdravstvena organizacija želi implementirati nije ništa drugo nego katastrofalna, a odgovor na pandemiju COVID-a to dokazuje.

Također, nemojmo zaboraviti da je zlouporaba mehaničke ventilacije/respiratora stvorila dojam da je COVID iznimno smrtonosan, bez obzira na vašu dob, što je zauzvrat pomoglo u promicanju prihvaćanja eksperimentalnih cjepiva protiv COVID-a koja su sada vodeći uzrok čestih bolesti, kronične invalidnosti i prekomjernih smrtnih slučajeva. Naravno, i to se zataškava.

U konačnoj analizi, postupanje Svjetske zdravstvene organizacije u pandemiji COVID-a nedvojbeno će biti zapisano kao najgore u povijesti medicine. Možemo li im doista vjerovati da će donositi bolje odluke u budućnosti?

Mislim da ne, zbog čega moramo učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo SAD-ovo potpisivanje ugovora o pandemiji. Još bolje, moramo u potpunosti izaći iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO-a). U tu svrhu, potičem vas da kontaktirate svoje lokalne predstavnike Zastupničkog doma i senatore i potaknete ih da:

  1. NE podržite Zakon SZO-a o pripravnosti za pandemiju bez odobrenja Senata; 
  2. Uskratiti financiranje Svjetske zdravstvene organizacije;
  3. Podržite povlačenje SAD-a iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO-a).

Navedene preporuke trebale bi se odnositi i na sve druge države članice Svjetske zdravstvene organizacije koje namjeravaju potpisati „Ugovor o pandemiji“ Svjetske zdravstvene organizacije.

Izvor:

  1. Dr. Joseph Mercola: „This Government-Approved COVID Treatment was a Death Trap“, Children’s Health Defense / The Defender, 8. 6. 2023. i LifeSiteNews, 9. 6. 2023.
  2. Original Investigation: Safiya Richardson et al.: Presenting Characteristics, Comorbidities, and Outcomes Among 5700 Patients Hospitalized With COVID-19 in the New York City Area; 22. 4. 2020.; JAMA 2020; 323(20): 2052-2059; https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2765184

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Pas pozitivan na COVID-19

HF

Skandal s PfizerGateom

hrvatski-fokus

Washington pokrenuo GMO revoluciju

hrvatski-fokus

Analiza prijedloga “Cjelovite kurikularne reforme” (1)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više