Hrvatski Fokus
Gledišta

Žigmanov priznao da je postao ministar na prijedlog Aleksandra Vučića

“Naravno, ne smije se previdjeti ni pitanje veće zastupljenosti Hrvata u javnoj upravi i uopće javnom sektoru, zatim rješavanje problema koji se odnose na slabu razvijenost komunalne infrastrukture i uvjeta života u mjestima u kojima žive Hrvati…”

 

Na facebooku portala DSHV-aod 31. srpnja 2023. godine stoji Objava (objavio predsjednik DSHV-a) da je predsjednik DSHV-a dao intervju časopisu “Matica” uoči otvaranja Matice – Hrvatskog doma u Subotici, iz koje je izdvojeno pitanje:

  • Izborom Vas za ministra u Vladi Republike Srbije otvorio se veći prostor za artikuliranje interesa Hrvata u Srbiji.

Predsjednik DSHV-a odgovara (citat prenesen u cijelosti iz Objave):

– Sam čin mojega izbora za ministra u Vladi Republike Srbije krajem listopada prošle godine, mene kao političkog predstavnika hrvatske zajednice, što se dogodilo na prijedlog predsjednika Српска напредна странка Aleksandar Vučić, uvelike je promijenio dominantnu percepciju ovdašnjih Hrvata – ona se počela mijenjati ka pozitivnom, što za izravnu posljedicu ima to da su ljudi postali relaksiraniji i spremniji da se uključe u život zajednice. S druge strane, kao ministar u Vladi Republike Srbije, premda naravno nisam ministar za Hrvate, u prilici sam donositi odluke koje za posljedicu imaju i realno poboljšanje našega društvenog položaja. A kada je riječ o izazovima s kojima se suočavamo u segmentu demokratske participacije, treba reći kako još uvijek nismo uključeni u procese donošenja odluka na lokalnoj razini. Naravno, ne smije se previdjeti ni pitanje veće zastupljenosti Hrvata u javnoj upravi i uopće javnom sektoru, zatim rješavanje problema koji se odnose na slabu razvijenost komunalne infrastrukture i uvjeta života u mjestima u kojima žive Hrvati, pa do povećanja opsega i kvalitete ostvarivanja manjinskih prava. Riječju, trebamo i dalje nastaviti raditi na stvaranju pozitivnog i tolerantnog ozračja u društvu, kreiranju i provedbi mjera u gospodarstvu i poljoprivredi koji će omogućiti ekonomski prosperitet, zauzimati se za ravnomjerniji regionalni razvoj i stvaranje kvalitetnih uvjeta za život te jednaku dostupnost javnih usluga, snažiti i razvijati institucionalni okvir hrvatske zajednice.

Svega sedmero (brojem: 7) predsjednikovih botova označilo je da im se ova Objava sviđa, a tko su oni najbolje se vidi iz pojedinih priloga sa njihovih facebook profila na kojima su gole žene.

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Ravnatelj i dvije stotine godine Boze

HF

Koncert za gajde

hrvatski-fokus

Dva Žarka Puhovska!

HF

Jugokomunističke razvaline

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više