Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Imamo greške ministara pred kojima će odgovarati pred Povjerenstvom. Ta tema je trivijalna i ona može zanimati samo nekoga tko je u oporbi. Grlić Radman će popodne dati izjavu. Napravio je pogrešku, povrijedio je Zakon o spriječavanju sukoba interesa. On je to naslijedio od pokojnog oca. Pogriješio je to što nije ažurirao svoju karticu i tu je njegova greška. Razgovarao sam s njim. On osobno nikada nije utjecao na to da je Agroproteinka imala poslove s državom. 

Andrej Plenković, predsjednik Vlade o slučaju Gordana Grlića Radmana, Nova TV

– Non – paper, projekt 2030., predviđa podjelu Bosne i Hercegovine tako što će se ona rascijepiti po administrativnoj liniji. Entitet RS bio bi pušten da se odvoji i naravno postane dio srpskog sveta. Federacija je planirana kao europski komadić bivše Bosne i Hercegovine nad kojim pravo polaže Hrvatska. Muslimani, uglavnom Bošnjaci, bili bi podijeljeni između dvije višemilijunske države. I u srpskom svetu i u Hrvatskoj bilo bi ih dovoljno za ikebanu poznatu kao nacionalna manjina, a njihova politička prava otišla bi u nepovrat.

Rasim Belko, bošnjački priučeni politički analitičar, https://nap.ba/qpost/315790 

– Dostižemo ciljanu razinu kamata, govoreći istodobno da ne znamo kolika je ona. Ne ćemo to znati ni u rujnu, a vjerojatno ni u listopadu ni u studenom. dodaje. Možda će se tek idućeg proljeća moći pouzdano reći da će se inflacija vratiti na ciljanih dva posto.

Boris Vujčić, guverner HNB-a, Telegram, https://www.telegram.hr/biznis-tech/vujcic-ima-recept-za-obuzdavanje-inflacije-smanjenje-placa-i-snazno-usporavanje-gospodarstva/ 

– Istina je da nema te snage na svijetu koja bi bila kadra uništiti životnu snagu seljaka, dok god ostaje vezan sa svojom zemljom. Tu činjenicu su komunisti već odavna uočili i zato nastoje svim snagama da seljaštvo odvoje od njegove zemlje i da ga učine proleterom…

Staljin je priznao da je likvidirao milijune seljaka poubijavši ih ili poslavši ih u sibirske rudnike… Pa čak da će doći Treći svjetski rat i biti uništena sva dosadašnja civilizacija, preostat će nerazorivi zeleni seljački soj.

Vladko Maček, predsjednik HSS-a, čovjek koji se 1941. nije htio staviti na čelo obnovljene hrvatske države i politički emigrant nakon 1945. godine

– Nazadnjaštvo!! Pola hrvatskih tvrtki u nazivu imaju engleske izraze, a u službenoj komunikaciji unutar tvrtke engleski je službeni i poslovnk jezik. To određuje tržište a ne vlast. Hrvatski je tek jezik za lokalnu upotrebu.

Rosa, komentatorica, hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/a-b/bagdasarov-artur/42176-a-bagdasarov-treba-li-se-bojati-jezicnoga-zakona.html

– Predstavnik Srba u BiH na dnevnoj bazi vrijeđa zapadne veleposlanike. Oni njega kao da ne čuju. Mogli bi ga ukloniti ako hoće, međutim ne. Oni su odlučili da uklone nas.

Bakir Izetbegović, čelnik bošnjačke stranke SDA poziva muslimanske države da na sve moguće načine pomognu njemu, njegovoj stranci, muslimanima i Bošnjacima u BiH da ih zaštite od Zapada, Srba i Hrvata, Saff

– Zemlja umire zbog nedostatka muškaraca, a ne zbog nedostatka programa. To je naše mišljenje. Iz tog razloga ne trebamo stvarati programe, nego ljude, nove ljude. Jer muškarci, kakvi su danas, obrazovani od strane političara i zaraženi raznim utjecajima, ugrozili bi čak i najsjajniji program.

Corneliu Codreanu (1899.-1938.), rumunjski političar u djelu „Za moje legionare“

TVRDNJE

– Ako možete živjeti usred nepravde, a da se ne ljutite, onda ste i nemoralni i nepravedni.

Sv. Toma Akvinski, talijanski dominikanac, filozof, teolog, crkveni naučitelj i svetac iz XIII. stoljeća

– Nasilje nije potrebno za uništenje civilizacije. Svaka civilizacija umire zbog ravnodušnosti prema jedinstvenim vrijednostima koje su je stvorile.

@ImperivmRenaissance – Renesansno carstvo

– Nijemci su svoju lijepu državu “načičkali” ružnim vjetro elektranama hvaleći se kako prelaze na obnovljive izvore energije. Viču mi smo zeleni, a uvoze 30 posto nuklearne struje iz Francuske. Uništili su svoje krajobraze, uništili faunu, prognali ptice! Pa to izgleda kao da su nas izvanzemljci okupirali. Zatvorili su nuklearne elektrane, a sad uvoze električnu energiju proizvedenu u susjednoj Francuskoj i to iz nukleranih elektrana. Pa koga to oni prave ludima!

Mislav Kolakušić, hrvatski eurozastupnik u Europskom parlamentu, https://www.facebook.com/reel/1000610434319705

– Gledajući srbijanski film Oluja, pade mi na um hrvatski (Matanićev) Zvizdan koji je eklatantan primjer širenja istoga cilja velikosrpske hegemonije kao i srbijanski film Oluja, samo na drugi način. Zvizdan je antipod ratno huškačkog nerva u Oluji, pa je s te strane uspješniji u širenju zajedničkog im cilja. S umjetničke strane se toliko toga s istom tematikom nagomilalo da se lizanje opanka nametnulo kao prioritet nauštrb umjetničkome dojmu, pa ne bih komentirala.

Nataša Božinović, Hrvatski tjednik, https://kamenjar.com/srbijanski-film-oluja/

– Trenutna njemačka imigracijska politika duboko je disfunkcionalna. Mnogi političari i novinari toga su vrlo svjesni, no ne žele to izreći naglas. To samo daje dodatnu snagu AfD-u.

Napis u globalizacijskom listu Europske unije Politico sa sjedištem u Bruxellesu

– Mnogi ruski vojnici dolaze iz područja koja je u prošlosti kolonizirala Ruska Federacija. Burjatija, Jakutija, Tuva i druge zemlje mogu biti dio Ruske Federacije, ali povijesno su bile neovisne jedinice. Mnogi neetnički Rusi meta su diskriminacije i rasizma, ali sada ih Ruska Federacija koristi kao potrošni materijal u ratu protiv navodnog kolonijalizma svog neprijatelja. Nitko se ni ne pita kakva je budućnost svih manjina u Ruskoj Federaciji, ako sada tako masovno gube mušku populaciju. Oni vide ove ljude u Moskvi samo kao potencijalnu topovsku hranu.

Oksana Timofeev, ruska filozofkinja u Njemačkoj i publicistica, Delo

– Nismo li stigli u ono strašno doba, najavljeno u Svetim knjigama Indije, kada će se kaste izmiješati, kada čak ni obitelj više ne će postojati?

René Guénon, francuski filozof (1886.-1951.) u knjizi Kriza modernog svijeta (1927.)

– Uskoro će se svećenička uloga svesti na socijalne radnike, a poruka vjere na političke stavove. Sve će izgledati izgubljeno, ali u pravom trenutku, upravo u najdramatičnijoj fazi krize, Crkva će se nanovo roditi. Bit će manja, siromašnija, gotovo katakombalna, ali još svetija, jer to više ne će biti Crkva vjernih Bogu i Njegovu vječnom zakonu. Ponovno rođenje Crkve bit će djelo malog ostatka, naizgled beznačajnih, ali nepokorenih, koji će proći proces pročišćenja, jer tako Bog djeluje. Malo stado će se oduprijeti zlu.

Proročke riječi o. Josepha Ratzingera, kasnije pape Benedikta XVI. 1969. godine

GOVOR MRŽNJE

– Historijat nošenja ustaških zastava na utakmice hrvatske reprezentacije prilično je postojan, dakle nipošto slučajan, kao i činjenica da su ustaški uzvici dio standardnog folklora na utakmicama domaće nogometne lige. Sve to HNS dosad uglavnom promatra.

Dragan Grozdanić, novinar velikosrpskih Pupovčevih Novosti, https://www.portalnovosti.com/slucajni-hns 

– Bošnjacima su brutalno narušena politička prava, a sve u režiji zapadnih veleposlanstava, što je alarmantno. Pogotovo u svjetlu otvorene američke potpore onima koji bulazne o “bošnjačkoj radikalizaciji”.

Mustafa Drnišlić, pseudonim bošnjačko-islamističkog unitarističkog komentatora na militantnom portalu Stav, stav.ba/vijest/lijecenje-od-turskih-utjecaja-i-bosnjacke-radikalizacije-maligne-su-zamjene-teza/17409

– Schmidt radi po planu! Došao je preko Dubrovnika kao laureat HDZ-a; njegova partija je sestrinska s HDZ-om! Schmidt je došao da dokusuri BiH! Došao je da udovolji agresijskim ciljevima HDZ-a iz devedesetih godina i da se realizira Tuđmanova ambicija! On ne udovoljava jednom narodu – Hrvatima, već jednoj stranci – HDZ-u! U pitanju je projekt razgradnje BiH i ide se ka tome!

Esad Duraković, bošnjački akademik i orijentalist, slobodna-bosna.ba/vijest/299874/herceg_bosanski_novinari_napali_akademika_durakovica_sarajevski_teoretichar_zavjere_stavlja_metu_na_chelo_visokom_predstavniku.html

JUGONOSTALGIJA

– Svijet koji se brzo mijenja, razne mogućnosti i neograničeni izvori informacija utječu na očuvanje regionalnih značajki svakog podneblja, zbog čega bi definiranje ovakvih odredba Zakona dodatno umanjilo poznavanje narječja u svim hrvatskim regijama, a tako i poznavanje vlastitih regionalnih posebnosti. Pozivamo zato Vladu da još jednom razmisli o navedenom prijedlogu Zakona i tome što je to što uistinu predstavlja prijetnju hrvatskom jeziku i identitetu naroda. Dijalekti to sigurno nisu, oni su srce i duša hrvatskog jezika, a

Valentina Orbanić, predsjednica Kluba mladih IDS-a, Glas Istre

– Trenutna smjena ravnateljice. Nedopustiva su vjerska obilježja i vjerske aktivnosti u školama u sekularnoj državi.
Vladimir Zimsek
, https://www.index.hr/vijesti/clanak/molitva-na-skolskoj-priredbi-zgrozila-roditelje-u-skoli-i-zupaniji-sute/2493237.aspx

DEMAGOGIJA

– Za Aliju Izetbegovića “Bosna nije bila samo parče zemlje na Balkanu”, bila je “ideja, vjera da ljudi različitih vjera, nacija mogu živjeti zajedno.”
Nada Starijaš Al Issa, islamizirana zagrebačka novinarka za militantni bošnjački unitarni portal, bošnjaci.net/prilog.php?pid=79329

FEMINIZAM

– Možete imati feminizirano društvo, ali ono ne će preživjeti islam. Ono što nedostaje ovom pogledu na problem je NWO. Ništa se ne događa bez znanja i bar utjecaja globalističke bogate elite. Posjeduju medije koji su proveli feminizaciju zapadnog društva. Njima odgovaraju nacionalno rastočene države EU-a zbog lakšeg vladanja. No, ono što su dovukli u Europu je mentalitet i kultura zaostala 700 godina, i s time oni ne će moći upravljati. Kada analizira kako je u prošlosti više žena dijelilo glavnog muškarca, video polazi od toga da su imale izbora, praveći grješku jer polazi od današnjih odnosa. U prilici smo usporediti nadiruću islamsku civilizaciju i feminiziranu zapadnu civilizaciju. Činjenica je da položaj žene je ono što najviše razlikuje ova dva ekstrema. U tom srazu će feminizirani ekstrem biti izbrisan još za našega života. Vidjet ćemo mnogo krvi i suza. Manje bolestan i siromašniji istok Europe će opstati, dok se zapadni dio ne će moći više prepoznati.

Ivan Horvat, croativ.net/zasto-zene-unistavaju-nacije-i-civilizacije-46747

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Škola je institucija koja odgaja učenike, bez ikakvih predrasuda, pogodovanja ili diskriminiranja, ona je također mjesto koje posreduje znanstveno utemeljene istine koje ne diskriminiraju, one su univerzalne, pripadaju čitavom ljudskom svijetu. Da bi neka škola mogla pozvati svećenika, ona prethodno mora negirati samu narav škole, a to se događa degradiranjem škole u ispostavu religijske zajednice. Međutim, tu negacijama, nažalost, nije kraj, takva negirana škola negira i učenike pretvarajući ih u vjeroučenike. Kada nakon ravnatelja škole govori svećenik, onda u tom ravnatelju ne treba gledati ravnatelja, nego mrtvozornika koji je proglasio smrt odgojnog i obrazovnog procesa.

Marko Vučetić, profesor Odjela za filozofiju Sveučilišta u Zadru, Index, https://www.index.hr/vijesti/clanak/molitva-na-skolskoj-priredbi-zgrozila-roditelje-u-skoli-i-zupaniji-sute/2493237.aspx

– Obvezivanje svih učenika da sudjeluju u vjerskim sadržajima može dovesti do diskriminacije učenika koji nisu vjernici ili su pripadnici drugih vjeroispovijesti po osnovi vjere i/ili uvjerenja.

Helenca Pirnat Dragičević iz Ureda pravobraniteljice za djecu, Index, https://www.index.hr/vijesti/clanak/molitva-na-skolskoj-priredbi-zgrozila-roditelje-u-skoli-i-zupaniji-sute/2493237.aspx

– Zelena i digitalna tranzicija ostvarit će se prelaskom na čistu energiju, poticanjem zelenih i plavih ulaganja, dekarbonizacijom zgrada, razvojem kružnog gospodarstva, jačanjem samodostatnosti u proizvodnji hrane, razvojem biogospodarstva te očuvanjem i obnovom ekosustava i bioraznolikosti.

Globalizacijski Vladin program na mrežnoj stranici Nacionalne razvojne strategije, Razvojni smjer 3. O Agende 2030., https://hrvatska2030.hr/rs3/

GLUPOST

– SLIJEDI NAM KAZNA Uefa pokrenula postupak protiv HNS-a: Navijač donio ustašku zastavu, u Osijeku igramo bez publike?

Nadnaslov i naslov u Večernjem listu, https://www.vecernji.hr/sport/uefa-pokrenula-postupak-protiv-hns-a-navijac-donio-ustasku-zastavu-u-osijeku-igramo-bez-publike-1709089 

HRVATSKI JEZIK

– …a budući da su VINOVNICI (hrv. počinitelji) tog jedinog pronađeni i procesuirani…

Dražen Antolić, novinar Jutarnjega lista/Sportskih novosti, https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/reprezentacija/doznajemo-odakle-su-navijaci-koji-su-podigli-ustasku-zastavu-nijedan-dosad-nije-bio-na-utakmici-hrvatske-15374676?fbclid=IwAR1m4IkfcM0CdPoxvrrd9aoWk4Cb5iWRufZ5MLuj6gyxctxZReRKZbPquTE

– VIDIM SE KAO BUDUĆEG PREMIJERA (hrv. Sebe vidim kao budućeg predsjednika Vlade).

Predrag Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, Index, https://www.index.hr/vijesti/clanak/grbin-vidim-se-kao-buduceg-premijera/2492888.aspx

– HRVATSKA je u JEREVANU (hrv. Erevanu) golom Andreja Kramarića pobijedila Armeniju 1:0…

Napis ma portalu Index 11. rujna 2023., https://www.index.hr/sport/clanak/hrvatska-imala-navijace-u-armeniji-unatoc-kazni-uefae/2492848.aspx?index_ref=naslovnica_sport_teme_i_komentari_d

– DUGO SAM ČEKAO PRVI POGODAK U DRESU HAJDUKA, ALI NAŽALOST NEĆU GA PAMTITI. JOŠ JEDNOM SMO NAIVNO I GLUPO POKLONILI PROTIVNIKU TRI BODA. DRUGU UTAKMICU ZA REDOM PRAVIMO GREŠKE I DONOSIMO ODLUKE KOJE NISU NA RAZINI NAŠEG KLUBA I NAŠE KVALITETE. TO JE NEDOPUSTIVO. MORAMO HITNO NEŠTO MIJENJATI I PROMIJENITI NEKE STVARI. (hrv. Dugo sam čekao prvi pogodak u dresu Hajduka, ali nažalost ne ću ga se sjećati. Opet smo naivno i glupo prepustili protivniku tri boda. Već drugu utakmicu zaredom griješimo i donosimo odluke koje nisu na razini našeg kluba i naše kvalitete. To je neprihvatljivo. Moramo pod hitno nešto promijeniti i promijeniti neke stvari).

Zvonimir Šarlija, odnedavno igrač Hajduka koji je rođen u Koprivnici 1996., https://www.index.hr/mobile/sport/clanak/sarlija-ovo-je-nedopustivo-moramo-hitno-nesto-mijenjati-i-promijeniti-neke-stvari/2496150.aspx?index_ref=rubrika_sport_ostalo_m 

– Zasad nema prijedloga o OBAVEZNOM (hrv. obveznom, obvezatnom, preporučljivom, poželjnom…) uvođenju prevođenja bosanskih ili srpskih serija…

Vjera Šuman, bivša savjetnica hrvatskoga predsjednika Stipe Mesića protiv Zakona o hrvatskom jeziku, Dubrovački dnevnik, dubrovackidnevnik.net.hr/kolumne/o-jeziku-rode-da-ti-pojem

– …u slučaju utvrđivanja POVREDA (hrv. ozljeda) etičkih načela u obavljanju veterinarske djelatnosti…

Večernji list, Hina, 14. IX. 2023., https://www.vecernji.hr/vijesti/zlostavljacima-konja-istrazni-zatvor-konj-smjesten-u-skloniste-1709390

– To izgleda kao da su nas VANZEMALJCI (hrv. izvanzemljci) okupirali.

Mislav Kolakušić, hrvatski eurozastupnik, https://www.startnews.hr/news/njemacka-je-ugasila-nuklerke-a-sad-uvozi-cak-30-posto-struje-iz-francuskih-nuklearki-kojeg-li-samo-licemjerja-drzava-im-izgleda-kao-da-su-je-vanzemljaci-okupirali/; https://www.facebook.com/reel/1000610434319705

– On je dobar igrač, ali je još više KOHEZIVNI FAKTOR (hrv. kohezijski čimbenik) i zato je važan.

Bruno Matković, novinar Direktna, https://direktno.hr/sport/dinamo-je-uoci-novih-turbulencija-povukao-kljucan-potez-shvatili-su-na-vrijeme-da-je-vrag-odnio-salu-326313/

KOMENTARI

– Diplomirat u 36-oj, kazuje dvije stvari. Prvo, da je osoba koja menstruira uporna i Drugo, da nikad nije kasno za diplomu, što men’ odaje osobu jako kvalifikovanu za dužnost premijera. Rekli bi naši stari ljudi – diplomu ne stječe pametan, nego – uporan! Inače, u tekstu fali malko širi opis ove osobe koja menstruira, npr. brat Ivan, roditelji i svašta nešto…..

dotur vice,  narod.hr/hrvatska/mozemo-salje-sandru-bencic-u-premijersku-utrku-evo-sto-znamo-o-njoj

– Pa evo, npr. brat Ivan, HDZ-ovac, vierrnik koji svoju vieru živi i konzumira. Roditelji, oboje drugovi iz komunizma na državnom poslu, koji više volidu osobu koja menstruira nego jedinorođenca, i tako nešto i svašta…

dotur vice,  narod.hr/hrvatska/mozemo-salje-sandru-bencic-u-premijersku-utrku-evo-sto-znamo-o-njoj

– Na smanjenju broja stanovništva se radi na više fronti. Jedna, donekle prihvatljiva je bio kineski model u ograničenju broja djece. Drugi je ratovima. Zatim imamo lažne pandemije i “spasonosna” cjepiva koja osim raznih neželjenih efekata doprinose sterilitetu i neplodnosti, ali to sve nije dovoljno, zato svi trebaju postati homoseksualni, jer homoseksualni parovi ne prave djecu, i jedina mogućnost im je umjetna oplodnja – što znači skupo i potpuno pod kontrolom. Ali ni sve to nije dovoljno da bi smanjili broj na “zlatnu”, i zato se uvodi “katastrofalna” opasnost od klimatskih promjena, i da bi se spriječile klimatske promjene neophodno je smanjiti proizvodnju hrane, na taj način umjetno izazivaju glad, a kad nema dovoljno hrane za sve to će ljude primorati da pristanu na smanjenje broja gladnih usta. Svemu tomu će doprinijeti i najnoviji projekt UN-a i Gatesa za blokiranje sunca, da zaštite Zemlju od opasnog zagrijavanja, možete misliti kako će izgledati biljni i životinjski svijet ako stalno budemo živjeli u polumraku, a kako će to djelovati i na ljudsku psihu (a već sada se suočavamo s katastrofalnim povećanjem broja samoubojstava zbog covid mjera). Dakle, zlotvori ozbiljno rade punom parom na depopulaciji, a većina stanovništva (preko 80 %), uopće ne shvaća, ili ne želi shvatiti činjenicu da se tako nešto zaista događa. Ljudi jdnostavno ne mogu povjerovati da njihove vlade, vlasnici kapitala, mediji, struka i znanost, svi organizirano rade na depopulaciji!

Ivan Bgd, logicno.com/politika/mracni-poceci-velikog-reseta-iz-davosa.html

– Malo bolje pogledajte povijest i pročitajte knjige, nije to započelo s Rockfellerima, Strongom, Trudeaom, Agnelijem i drugima krajem 1960. godina. Ovi planovi traju od sredine 19. stoljeća. U mnogim knjigama poznatih britanskih, američkih političara, ekonomista, zatim u rukopisima i knjigama masona ili iluminata, te u objavljenim člancima tadašnjih novina koje su izjavili pripadnici bogatih financijskih obitelji kao Ford, Bloomberg, Rothschild, Rockefeller, nalaze se dokazi koji ukazuju na zajedničku poveznicu ili nit u eugeničkom pristupu i namjeri oblikovanja svijeta a koje su bile izvršene u više vremenskih razdoblja (s manje ili više uspjeha), a tek sada u našem vremenu, dolaze do potpunog izricanja ili počinje se realizirati punom snagom.

Throne, logicno.com/politika/mracni-poceci-velikog-reseta-iz-davosa.html

– Planovi majstora su višegeneracijski… od prvog dana, kad se pramajstor “sjetio” da bi se mogao postavit između čovjeka i rezultata njegova rada, ideja vodilja je ista; povećati bogatstvo i moć (nad ljudima i događanjima), i obaviti “predradnje” koje će osigurati kontinuitet nasljeđivanja. “Utrošit” pedeset, sto, dvjesto ili tristo godina za provest neki plan je njima beznačajna činjenica jer su se oni s vremenom davno “razračunali”, tj. spoznali su da vrijeme, zapravo, ne postoji, a “linearno”, zemaljsko računanje vremena je, vjerojatno, njihova novotarija uz pomoć koje lakše upravljaju zemaljskom sirotinjom (“pokledati kalendare”, op. Mrč.😁) Nama; zemaljskoj sirotinji, je to teško pojmljivo jer smo sputani idejom da u sedamdeset, osamdeset godina, m.v. (majstorskim vremenom😁) određenog, prosječnog ljudskog vijeka, moramo “zbiti” sav naš ljudski potencijal i smisao postojanja…htijenja, ambicije, ideje…i, vjerojatno, najblesavije od svega, “moramo obaviti reprodukciju” i pripremu za zagrobni život po uputama religijskih službenika… i, naravno, skoro zaboravih, bit ponosni na činjenicu da se tridesetak tisuća ulaznica za “Hajduk-PAOK” prodalo za četiri sata… naprosto zračimo prostodušnošću… nakon svakog shranja koje nam majstori upriliče, po onoj staroj; problem-reakcija-rješenje, mi, umjesto “da naučimo”, mi postajemo sve blesaviji i mahnitiji. Davno su majstori krenuli s ovim… vrtim jednom po YT i nađem emisiju iz nekoć popularnog zabavnog serijala “obraz uz obraz”, tamo, negdje iz 72’… i u jednom skeču veli Dragan Nikolić nekom gostu da moramo vodit računa da što manje vozimo automobile jer, osim što zagađuju, “znanstvene procjene” su da će tkz. fosilnih goriva nestati, najkasnije, do 2000-e godine… mnogi još uvijek misle da nije tako, ali čini se da nije ni Jugoslavija “pala s Marsa”, jer je “znanstvena činjenica” koju je trebalo (se moralo) obznanit, istovremeno bila “na stolu” ispred voditelja BBC-a, ZDF-a i JRT-a… porazno ali je tako…idem “navisit” juhu i pomalo “spremat” šalšu.😁

Mrčikola, logicno.com/politika/mracni-poceci-velikog-reseta-iz-davosa.html

– Znate li točan datum ili barem godinu tog reseta? S obzirom da se eto počelo o tome 1974., a evo uskoro prolazi 2023. Biti-ili-ne-biti, 

2i2su22, logicno.com/politika/mracni-poceci-velikog-reseta-iz-davosa.html

LAŽ

– Početkom svibnja (1941.) krenuli su masovni pokolji, pljačke, progoni i pokrštavanje srpskog naroda sa ciljem stvaranja etnički čiste države.

Osman Sušić ovako laže o obnovljenoj hrvatskoj državi 1941. godine, Stav, Sarajevo, 14. VIII. 2023.

– Jasenovac u Hrvatskoj bio je najveći logor smrti u Drugom svjetskom ratu koji nisu vodili Nijemci. U kompleksu logora život je izgubilo skoro 48.000 Srba, oko 16.200 Roma, više od 13.000 Židova i skoro 5.400 Hrvata. Ukupno je između 1941. i 1945. u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj hrvatskih fašista, koji su sebe nazivali ustašama život izgubilo oko 350.000 ljudi.

Michael Martens, prosrpski nastrojeni njemački novinar i dalje širi velikosrpske laži, FAZ, dw.com/hr/faz-tko-su-bili-%C4%8Duvari-u-jasenovcu/a-65049426

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više