Hrvatski Fokus

Donacijom vrijednom više od 53.000 eura završen dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra

 

Primopredajom donacije Kliničkoj bolnici Merkur, održanoj u petak 13. listopada, završen je natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra u sklopu kojeg je dm podržao realizaciju devet projekata s ciljem unapređenja kvalitete zdravlja i dobrobiti žena u Hrvatskoj. Donacija vrijedna više od 53.000 eura namijenjena je nabavci endovaskularnog ultrazvuka koji će omogućiti pouzdaniju dijagnostiku i preciznije utvrđivanje komplikacija, a time i kvalitetnije liječenje pacijenata.

„Endovaskularni ultrazvuk nezamjenjiv je i neophodan standard kada govorimo o liječenju i dijagnostici venskih i arterijskih bolesti, a napose žena koje su izložene pojačanom riziku. Zahvaljujemo dm-u na donaciji koja će Kliničkoj bolnici Merkur omogućiti da ostane vodeća zdravstvena ustanova u Hrvatskoj na području endovaskularnog liječenja te nam pomoći da pacijentima osiguramo kvalitetniju dijagnostiku i učinkovitije liječenje, što će značajno doprinijeti kvaliteti njihovih života“, istaknuo je ravnatelj Kliničke bolnice Merkur, izv. prof. dr. dc. Mario Starešinić, dr. med.

Tijekom protekla dva tjedna, dm je u sklopu natječaja donacije osigurao i Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka jajnika te Studentsko-nastavničkoj udruzi Za pravo LGBTIQA+ osoba za projekt suzbijanja menstrualnog siromaštva. Uz njih, predana je donacija udruzi Nismo same za projekt Nisi sama-ideš s nama koja će osigurati brz i jednostavan prijevoz na kemoterapiju za više od 100 žena tijekom dva mjeseca.

„Zdravlje je naše najveće bogatstvo i upravo zato dm već dugi niz godina nastoji dati doprinos boljoj zdravstvenoj skrbi naših sugrađana te unaprijediti kvalitetu njihovih života. Ponosni smo što smo natječajem {ZAJEDNO} za bolje sutra omogućili realizaciju projekata koji se bave temama poput menstrualnog siromaštva, beskućništva i mentalnog zdravlja te osiguravaju bolju dijagnostiku i kvalitetu liječenja pacijenata. Uime dm-a želim zahvaliti profesoru Starešiniću, ali i svim drugim prijaviteljima što su nam ukazali povjerenje i omogućili nam da doprinesemo ostvarenju njihovih vrijednih ciljeva“, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u.

Tijekom ove godine dm je svoje aktivnosti snažnije usmjerio na zdravlje žena te na teme i izazove s kojima se žene svih dobnih skupina susreću, a o kojima se u javnosti nedovoljno govori. Uz natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra, dm je serijom podcasta osigurao dodatan prostor za raspravu i edukaciju, dok je na prvoj dm-ovoj ženskoj konferenciji sudionicama, u suradnji s uglednim stručnjacima, ponudio odgovore na najvažnija pitanja o ženskom zdravlju.

Anđelka Felja

Povezane objave

Vama smeta sve što je hrvatsko!

HF

Ćesić je rentijer Domovinskoga rata

HF

Prisjećanje na egzodus Hrvata iz Srijema

HF

Prisegnula Kolinda Grabar Kitarović, nova hrvatska predsjednica

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više