Hrvatski Fokus

Donacijom vrijednom više od 53.000 eura završen dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra

 

Primopredajom donacije Kliničkoj bolnici Merkur, održanoj u petak 13. listopada, završen je natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra u sklopu kojeg je dm podržao realizaciju devet projekata s ciljem unapređenja kvalitete zdravlja i dobrobiti žena u Hrvatskoj. Donacija vrijedna više od 53.000 eura namijenjena je nabavci endovaskularnog ultrazvuka koji će omogućiti pouzdaniju dijagnostiku i preciznije utvrđivanje komplikacija, a time i kvalitetnije liječenje pacijenata.

„Endovaskularni ultrazvuk nezamjenjiv je i neophodan standard kada govorimo o liječenju i dijagnostici venskih i arterijskih bolesti, a napose žena koje su izložene pojačanom riziku. Zahvaljujemo dm-u na donaciji koja će Kliničkoj bolnici Merkur omogućiti da ostane vodeća zdravstvena ustanova u Hrvatskoj na području endovaskularnog liječenja te nam pomoći da pacijentima osiguramo kvalitetniju dijagnostiku i učinkovitije liječenje, što će značajno doprinijeti kvaliteti njihovih života“, istaknuo je ravnatelj Kliničke bolnice Merkur, izv. prof. dr. dc. Mario Starešinić, dr. med.

Tijekom protekla dva tjedna, dm je u sklopu natječaja donacije osigurao i Institutu Ruđer Bošković za istraživanje raka jajnika te Studentsko-nastavničkoj udruzi Za pravo LGBTIQA+ osoba za projekt suzbijanja menstrualnog siromaštva. Uz njih, predana je donacija udruzi Nismo same za projekt Nisi sama-ideš s nama koja će osigurati brz i jednostavan prijevoz na kemoterapiju za više od 100 žena tijekom dva mjeseca.

„Zdravlje je naše najveće bogatstvo i upravo zato dm već dugi niz godina nastoji dati doprinos boljoj zdravstvenoj skrbi naših sugrađana te unaprijediti kvalitetu njihovih života. Ponosni smo što smo natječajem {ZAJEDNO} za bolje sutra omogućili realizaciju projekata koji se bave temama poput menstrualnog siromaštva, beskućništva i mentalnog zdravlja te osiguravaju bolju dijagnostiku i kvalitetu liječenja pacijenata. Uime dm-a želim zahvaliti profesoru Starešiniću, ali i svim drugim prijaviteljima što su nam ukazali povjerenje i omogućili nam da doprinesemo ostvarenju njihovih vrijednih ciljeva“, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u.

Tijekom ove godine dm je svoje aktivnosti snažnije usmjerio na zdravlje žena te na teme i izazove s kojima se žene svih dobnih skupina susreću, a o kojima se u javnosti nedovoljno govori. Uz natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra, dm je serijom podcasta osigurao dodatan prostor za raspravu i edukaciju, dok je na prvoj dm-ovoj ženskoj konferenciji sudionicama, u suradnji s uglednim stručnjacima, ponudio odgovore na najvažnija pitanja o ženskom zdravlju.

Anđelka Felja

Povezane objave

Umro Zdravko Tomac

HF

Radost i lipota

hrvatski-fokus

Spomen križ u Dravskoj šumi

HF

Vlaho Orepić je lagao

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više