Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Apeliram na vas da se i vi malo prisjetite i da u ovom političkom prostoru, gdje se sve svodi na naslov, crticu, jer svi imaju poremećaj pažnje i to traje otprilike šest sekundi, da si uzmete vrijeme i malo detaljnije rastumačite barem dio ovoga o čemu sam govorio danas – onome što je iza nas, izazovima, krizama i strateškim ciljevima. Na tom putu trebate prevladati narativ činjenica, a ne narativ manipulativnih naslova, izvrtanja činjenica ili negativnog etiketiranja HDZ-a i Vlade.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade na klauzuri Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” u Mariji Bistrici

– A ti nikako ne misli da Allah ne motri na ono što rade nevjernici! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene!

Noussair Mazraoui, marokanski nogometaš u momčadi Bayerna podržao Hamas, Klix

– Treba postojati balans između slobode medija i zaštite istrage i okrivljenika, dodaje, no potreba za tim, kaže, postoji. Ne znam kako izgleda, ona (odredba) ne postoji. Razgovarali smo o tome da se treba zaštititi tajnost postupka, pa smo zaključili da se to ne može izmjenama ZKP-a nego KZ-a i za to je potrebna druga radna skupina.

Ivan Turduić, sudac Županijskoga suda Zagreb o globalističkoj najavi novoga Zakona o kaznenom postupku protiv medija, N1 TV

– U izmjene zakona se ide ovako ad hoc, nepromišljeno, s određenim kontradiktornostima, s obzirom na ono što već u zakonu imamo, ide ovisno o dnevnopolitičkim potrebama, a to onda uvijek rezultira lošim rješenjima koje niti će biti učinkovite, niti će štititi istragu ili presumpiciju nevinosti.

Dubravka Krklec, odvjetnica o globalističkoj najavi novoga Zakona o kaznenom postupku protiv medija, N1 TV

– Mislim da je premijeru Plenkoviću primarni cilj da se daljnjim objavama informacija od tri milijuna poruka dodatno ne kompromitira.

Dalija Orešković, saborska zastupnica Centra o globalističkoj najavi novoga Zakona o kaznenom postupku protiv medija, N1 TV, https://n1info.hr/vijesti/strucnjaci-plenkoviceva-ideja-o-zkp-u-ishitrena-neprovediva-i-neucinkovita/ 

– Odgovor na pitanje tko ima koristi od toga što se ne rješavaju pitanja između dviju zemalja je jednostavan. Naravno, južni susjedi. Problemi predstavljaju pobjedu Hrvatske, jer joj je u interesu ostati neriješena. Njime se ne priznaje arbitražna presuda kojom je određena granica između dviju zemalja i sankcioniraju slovenski ribari zbog ribolova u slovenskim teritorijalnim vodama. Također ne preuzima razmjeran udio radioaktivnog otpada iz “zajedničke” nuklearne elektrane u Krškom. Hrvatskim tvrtkama bolje je jer nisu morale plaćati dug Ljubljanskoj banci.

Uroš Esih, suradnik Dela  o posjetu slovenskoga predsjednika vlade Roberta Goloba Zagrebu, https://www.delo.si/mnenja/komentarji/cas-trgovanja-v-slovensko-hrvaskih-odnosih/ 

 – Kritikom partizanskog rukovodstva nisam želio opravdati četničko rukovodstvo. Dobar dio četnika je surađivao s okupatorom, neki su činili zločine i doprinijeli građanskom ratu u Srbiji. Nisu svi četnici bili isti. U Hrvatskoj su četnici popa Radoslava Đujića, zajedno s talijanskim vojnicima, spasili dio Srba od ustaškog genocida, omogućivši im prelazak iz NDH u dalmatinsko područje koje je bilo pod talijanskom vlašću. Talijanski vojnici to ne bi smjeli zaboraviti, unatoč činjenici da je njihovo vodstvo bilo fašističko.

Miodrag Poleksić, Politika, Beograd, https://www.politika.rs/sr/clanak/563113/Antifasizam-umotan-u-sarenu-lazu 

TVRDNJE

– Nijemci su glomazni, teški i spori konjanici, Mađari su nepouzdani i prevrtljivi, Poljaci se brzo rasipaju u potrazi za plijenom, Moldavci ne žele ići daleko od svojih domova, Vlasi se prodaju za malo novaca, ali Hrvati – oni udaraju snažno u skupinama i to uvijek tamo gdje je to najpotrebnije, ne popuštaju gotovo nikad.

Albrecht Wenzel Eusebius von Wallenstein (Hermanice24. IX. 1583.Eger25. II. 1634.), češki vojskovođa i političar, najpoznatiji kao jedan od generala Katoličke lige u vojsci cara Ferdinanda II. tijekom Tridesetogodišnjeg rata. Bio je nositelj mnogih plemićkih naslova a pod njegovim zapovjedništvom proslavilo se i hrvatsko konjaništvo

– Hrvatska ima 3 871 833 stanovnika. Hrvatska ima 51 679 udruga civilnog društva. Na 80 stanovnika ide jedna udruga!!! Dakle, ako imate financijskih problema ili ne znate što sa sobom, želite ne raditi a živjeti, ne znate gdje zaposliti djecu? Osnujte udrugu, država financira sve!

Željko Petko na twitteru, https://twitter.com/cuka_tv/status/1713451126828183935?t=uyU5xBCAKOnnmw4HThqKjQ&s=09

 – Papa Franjo je globalistički buldog koji je lojalan Novom svjetskom poretku.

Marine Le Pen, francuska suverenistička i protuglobalistička političarka, AP

– Papa Franjo postavljen je u Vatikan u globalističkom puču koji su orkestrirali 

George Soros, Hillary Clinton i Barack Obama. Izvori iz elektroničke pošte WikiLeaksa protiv koje se globalisti već godinama bore

– To stalno laganje nema svrhu natjerati ljude da povjeruju u laži, već je svrha da ni u što ne vjeruju. Takav narod nije lišen samo sposobnosti djelovanja, nego i sposobnosti mišljenja i prosuđivanja. S takvim narodom se može raditi što god hoćeš.

Hannah Arendt, njemačka filozofkinja židovskoga podrijetla

– Ako je vjerovati predsjedniku Vlade i ministru policije, glavna prijetnja nacionalne sigurnosti u našoj državi je pjevanje ustaških pjesama na javnim mjestima i svi trebamo sudjelovati u borbi protiv ove pošasti. Spominju se obitelji, odgojne ustanove, škole i društva u cjelini. Znači, treba svojim primjerom pokazati mladim generacijama, kako da se obračunaju s ustaštvom. Meni to nekako zvuči poznato. Bila je jedna država koja se također pravila da ima isti glavni problem. Ta država, zvala se Jugoslavija i svi znamo kako je završila.

Marin Vlahović, https://www.facebook.com/marin.vlahovic.9

– Zulfo Batlak, Sejo Pašić i Semir Habibija… to su osobe koje su srušile Sabornu crkvu u uniformi HOS-a! Samo da se zna! Odvezli se prema crkvi u zelenom Renaultu 4,punom eksploziva!

Miro Barnjak, https://www.facebook.com/miro.barnjak.9?comment_id=Y29tbWVudDo2NzA3NjA2NDg5MzMxMDk2XzEyMDk4NTcwNDA0MDY1MTM%3D

– Nijemci su svoju lijepu državu “načičkali” ružnim vjetroelektranama hvaleći se kako prelaze na obnovljive izvore energije. Viču mi smo zeleni, a uvoze 30 posto nuklearne struje iz Francuske. Pa koga to oni prave ludima!

Mislav Kolakušić, hrvatski europarlamentarac, https://www.facebook.com/reel/1000610434319705

– Ta cijela priča je izmišljena 1975. godine, 30 godina nakon rata. Kontaktirao sam masovno sudionike toga događaja. Svjedokinja Danica Dukić koja je tamo bila kao srednjoškolka, bila je spremna istinu posvjedočiti na sudu. A istina je da su 26. svibnja 1941. zagrebački srednjoškolci pozvani na miting, na stadionu. Moj otac Zdenko Blažeković, Ivan Oršanić i još jedan govornik, govorili su mladeži i pozvali: „Simpatizeri i članovi neka ostanu, a ostali mogu kući!“ I to je sve, to je cijela istina! Nikakvog razdvajanja po rasnoj osnovi nije bilo! U filmu je rečeno da se „Srbi i Židovi odijele na drugu stranu“. To je mit, to se uopće nije dogodilo! To je katastrofalno! Čak i u filmu Dušana Vukotića za koji je scenarij napisao Slavko Goldstein „Akcija stadion“ – govornici su se okupljenima obratili ispred hrvatskih zastava, ali bez grba. A u filmu Antuna Vrdoljaka „Duga mračna noć“ Bitorajac se dere, iza njega stoje neki agenti i dvije velike njemačke zastave s kukastim križevima. Plagijat i laž! Ovo je strahota, kleveta i uvrjeda.

Goran Ante Blažeković, član inicijative Krug za trg o lažnom filmu Akcija stadion, kojemu su partizani 1945. ubili oca Zdenka, TV Bujica

– Kamerama nadgledaju stadione , čede po Hrvatskoj bezbrižno dolaze i odlaze , silovatelji rade , a na granici ulaze slobodno migranti !! Bravo Božinoviću!

Gordana Zelenika, https://www.facebook.com/gordana.zelenika.92

GOVOR MRŽNJE

– Svijet je ušao u mračna i olujna vremena, čovječanstvo mora vjerovati osnivaču Svjetskog ekonomskog foruma Klausu Schwabu koji je čovjek s planom vratiti prirodi njenu primatnu poziciju u svjetskom poretku.

Papa Franjo podržava globalizacijskoga uništavatelja čovječanstva, https://thepeoplesvoice.tv/pope-francis-declares-klaus-schwab-is-more-important-than-jesus-christ/; https://istinomprotivlazi.eu/dopisnistva/papa-franjo-klaus-schwab-je-vazniji-od-isusa-krista-video

– Mima Simić je oduzela Željki Markić nevinost, a ona nije ni prokrvarila

Naslov članka Danijele Batinić na Indexu 2018. godine

– Što će ustavni sud. Ministri trojkini glasali za neustavnu šahovnicu. Ministri trojku Vladi Federacije BiH (SDP, Naša stranka, Narod i pravda i Ramo Isak), podržani HDZ-om, krajem srpnja ove godine usvojili su Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u F BiH. Prema novoj uredbi, na jednom rukavu policajci će nositi oznaku Federacije BiH, a na drugom rukavu oznaku kantona. To bi bilo u redu da Trojkini ministri nisu glasali za nešto što je Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim. Naime, u predloženim grafičkim rješenjima obilježja policije kantona, policajci u Zapadnohercegovačkom kantonu na svojim uniformama će i dalje nositi neustavni grb, odnosno šahovnicu. Inače, ovaj grb na policijskoj uniformi Zapadnohercegovačkog kantona korišten je kao grb Hrvatske zajednice Herceg-Bosne do sredine 1992. godine.

https://stav.ba/vijest/trojkini-ministri-glasali-za-neustavnu-sahovnicu/20508

BOŠNJAČKI ISLAMIZAM

– Križ na Humu i ovaj zvonik nisu tu da promoviraju kršćansku vjeru nego su to znaci, da izvinite, zapišavanja osvojena teritorija.

Ahmet Kurt, https://stav.ba/vijest/zvonik-u-mostaru-ne-sluzi-za-promociju-vjere-nego-za-zapisavanje-osvojene-teritorije/

– Nakon terorističkog napada na kosovu, je li Bosna i Hercegovina sljedeća!? Generalne probe se događaju svakog petka šetnjom Dodikovih ekstremista po tzv. međuentitetskoj liniji. Glavni udar može biti Dobrinja/Sarajevo, Karuše/Tešanj, Ozren… Međutim, ključna točka je Brčko! I Hrvati čekaju svoju šansu. Hoće li dobiti izmjenu Ustava, ili izborni zakon, ili kompletnu Federaciju?! Plan zločinačke Međunarodne zajednice o stvaranju tzv. Velike Srbije, Hrvatske i Albanije se nastavlja, na štetu Bošnjaka, Crnogoraca i Makedonaca. Jedini političar koji tom paklenom planu stoji na putu trenutno je Albin Kurti, istinski lider svoje države i naroda, i svih slobodoljubnih ljudi!

Sanin Musa, militantni bošnjački politički aktivist financiran od raznih šeika na svomu facebook profilu, https://www.facebook.com/sanin.musa.37

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

– Pozivam na jednu svjetsku vladu i politički autoritet! Stvaranje jedne svjetske vlade potrebno je za borbu protiv problema kao što su klimatske promjene.

Papa Franjo godine 2017.

– Demografija gura zemlju – vjerojatno nepovratno – od vrijednosti osnivačkih obitelji nacije.

Yitzchok Adlerstein, direktor međuvjerskih poslova u Centru Simon Wiesenthal i voditelj podcasta Dva rabina, tri mišljenja o globalizacijskoj migrantskoj pošasti u SAD-u, The Jerusalem Posta, https://www.jpost.com/opinion/article-761697

KOMENTARI

 – Pad Kabale II 05 – The Cabals Evil Engine The UN: Pročitajte paragrafe, ciljeve i pokazatelje Agende 2030. Dobro ih pročitajte i vidjet ćete da će ljudi krvariti, a ne vlade. Kad god vlade govore o jednakosti, možete biti sigurni da je u pitanju komunizam, a to čak ni ne skrivaju. Vrhunski globalisti poput bivšeg šefa NATO-a Javiera Solane, socijalista, otvoreno slave plan kao sljedeći veliki korak naprijed. To je stari slogan kineske Komunističke partije. Nije li čudno da su odmah sve zemlje svijeta odlučile sudjelovati i raditi zajedno? Svaki diktator svake korumpirane vlade koja još uvijek ima krv nevinih civilnih žrtava na svojim rukama, potpisao je Agendu 21 i kasnije Agendu 2030. Zemlje koje su godinama u ratu, poput Etiopije i Eritreje. Sada su se odjednom rukovali, nasmiješili pred kamerama i odlučili zaboraviti na ratove, drogu, oružje i trgovinu ljudima, samo kako bi se fokusirali na činjenicu da je bolji svijet važniji? O održivosti? zajebavaš me? Što zaboga gledamo ovdje? Koliko će uopće koštati provedba Agende 2030? Pa, prema UN-u, što je potvrdila Svjetska banka, u izjavi iz 2015., između 3 i 5 trilijuna dolara godišnje. To je dvanaest nula. Pet trilijuna dolara godišnje. Odakle UN-u toliki novac? Sve te nule će se naplatiti od poreznih obveznika. Od tebe i mene. O tome se radi u rješenjima koja nudi UN. Od trenutka rođenja beba proizvodi CO2 i od trenutka kada se rodi ta će beba morati platiti. Nije li to briljantno? Nametnuta nam sramota i krivica!!! Agenda 21, 2030, “Rimski klub”, UN tvrdi da smo mi, ljudi, krivi za svu bijedu u svijetu od siromaštva do nejednakosti, od gladi do iscrpljenosti resursa planeta.

Biti-ili-ne-biti, logicno.com/politika/mracni-poceci-velikog-reseta-iz-davosa.html

– Potpunu restauraciju FPZ i FFZ spriječili su Tomac i Tuđman. Bilo je govora da se ti fakulteti ukinu (bar privremeno dok se ne uklone partizanočetnici) ali je Tomac uvjerio Tuđmana da će se oni “popraviti”. No 4tništvo je otišlo korak i dalje kad su na Vojnom učilištu Franjo Tuđman zaposleni Nenad Panić, Tvrtko Jakovina i Dejan Jović.

Martin, https://narod.hr/sport/tko-je-drazen-lalic-koji-je-joe-simunica-nazvao-politicki-nepismenim 

KRŠĆANOFOBIJA

– Svi koji tvrde da je isus Krist Bog tri godine u zatvor.

Prijedlog zakona dvojice člana Knesseta, Moshe Gafnija i Yaakova Ashera iz vladajuće koalicije aktualne vlade Benjamina Netanyahua, All Israel News, Večernji list

LAŽ

– Miroslav Meho Brozović umro je u Sarajevu, na današnji dan, petog oktobra 2006. godine.

Napis na sarajevskom portalu Stav 5. X. 2023., stav.ba/vijest/nas-miroslav-zvani-meho/4871?

– Svako licencirano cjepivo strogo se testira u više faza ispitivanja prije nego što je odobreno za uporabu i redovito se ponovno procjenjuje nakon što se uvede.

Priopćenje Svjetske zdravstvene organizacije u cilju obrane Billa Gatesa, AFP

PODSJEĆANJE

– Izraelske snage bombardiraju stambene zgrade, škole, bolnice, ubijaju novinare, civile, djecu, žene, bolesne, ranjene i sve koji im se nađu na putu obračuna s teroristima, dok ih američki nosači aviona štite i upozoravaju susjedne države da se ne miješaju. S druge strane, Hrvatima su prijetili i zračnim udarima zbog nekoliko desetaka granata koje su pale na Knin i pod sličnim prijetnjom zaustavile oslobađanje Bosne i Hercegovine. Nakon toga optužili su nas i zatvorili praktički kompletan vojni vrh, a onda paraudbaškom pravosuđu dali da progoni hrvatske branitelje. To je taj Zapad i međunarodna zajednica koja se umiljava zadnje 23 godine i koja ima trostruke standarde za sve. Zato se sada cijeli ovaj globalni sustav urušava i propada.

Marin Vlahović, https://www.facebook.com/marin.vlahovic.9

– Što se tiče Vuka Anđelinovića, problematično može biti njegovo moguće pripadništvo zločinačkoj skupini unutar 11. partizanske dalmatinske brigade koja je 7. veljače 1945. izvršila pokolj širokobrijeških fratara. U tom pohodu kojemu je krajnji cilj bio osvajanje Mostara, sudjelovao je akademik Adolf Dragičević, kolega Eugena Pusića. Štoviše, taj prisni prijatelj našega predsjednika Stipe Mesića. koji je svojedobno inspirirao Vesnu Pusić za objede na moj račun, ostao je bez potkoljenice pred ulazom u Mostar. Prošle je godine Adolf Dragičević, uz podršku Eugena Pusića i istomišljenika, bio kandidat za predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, ali je izgubio. Nakon toga je dao intervju tjedniku Globus (10. kolovoza 2007.) pod naslovom ‘HAZU treba srušiti’.

Vice Vukojević, hrvatski uznik i političar o „časnoj obitelji“ Vesne Pusić, Hrvatski tjednik, http://hms.ba/vice-vukojevic-o-casnoj-obitelji-vesne-pusic/

– Faktograf, organizacija koja se bavi provjerom činjenica i suzbijanjem lažnih vijesti, je postojao i u renesansi. Zvao se “Sveta inkvizicija”. Podržao je najveće znanstvenike svog doba, predvođene Tychom Bracheom, koji su tvrdili da neki G. G. bez dokaza širi lažne vijesti da se zemlja okreće oko sunca, recimo, i cinkali ga faktografu.

Marcel Holjevac, https://www.facebook.com/marcel.kocan

POVIJEST

– Tito je rekao na sastanku čelnika sovjetskog bloka u Moskvi 1967.: “Želio bih vas obavijestiti o Židovima. [Nahum] Goldmann iz Svjetskog židovskog kongresa me zamolio da ga primim. To je bilo prije mjesec dana. Pitao me: što mislite, želite li nekako riješiti ovaj problem? Objasnio sam mu naš položaj…” Jasno je da je Goldmann bio visoko u ovom sovjetskom trokutu New York-Moskva-Tel Aviv i pustio je nagovještaj tko stvarno ima kontrolu.

Timothy Fitzpatrick, američki strateg i politički analitičar o Nahumu Goldmannu, https://fitzinfo.net/2021/07/30/world-jewish-congress-confirmed-new-york-moscow-tel-aviv-triangle/amp/ 

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više