Hrvatski Fokus
Aktualno

Vukovar 32 godine poslije

Nitko od aktualnih političara ne bi se uopće trebao pojaviti u Vukovaru. Nisu ga dostojni!

 

Vladajući se po mom mišljenju, da imaju imalo savjesti, etike i morala ne bi uopće trebali pojaviti u Vukovaru. Nitko! Ni predsjednik Vlade, ni predsjednik države  a ni predsjednik Sabora i cijela njihova svita. Nisu dorasli, nisu zaslužili koračati tim herojskim gradom. Svojim političkim djelovanjem, svojim životopisima nisu zaslužili koračati ulicama koje su heroji Vukovara branili. Nisu ma koliko mi tko zamjerio, ali definitivno nisu dostojni tih ljudi. Svojim prisustvom samo srozavaju njihovu hrabrost i junaštvo!

Vukovar je simbol hrabrosti, simbol herojstva, simbol ljudske volje i želje za slobodom, simbol požrtvovnosti, simbol obrane od sila zla! A to zlo, zvano SRPSKI SVET nije pobijeđeno. To zlo i dalje ruje, i dalje provocira i dalje nije ništa naučilo. Nije naučilo da se jedan narod ne može uništiti unatoč ogromnoj sili, razaranju, uništavanju svega što predstavlja njegov identitet, njegov jezik, vjeru i kulturu. To zlo ima svoju petu kolonu u Hrvatskoj i upravo zato vladajući nemaju moralno pravo koračati Vukovarom, jer suradnjom s tim zlom svi se poginuli okreću u grobu.

Zašto su život dali? Zašto su po logorima u Srbiji podnosili teška mučenja, torture, ponižavanja i smrt? Zar zato da ulicama njihova grada koračaju kolaboracionisti, bez imalo pijeteta prema njihovoj junačkoj borbi za život dostojan čovjeka.

I sada vladajući, ali i njihovi poslušnici, licemjerno govore o nekom jedinstvu? Kojem jedinstvu? Zar s agresorima?

– 32 godine ne priznaju državu za koju su se branitelji Vukovara borili i izborili.

– 32 godine njima je glavni grad Beograd iz kojega su krenuli tenkovi obasuti cvijećem na Vukovar.

– 32 godine za njih je Vukovar „OSLOBOĐEN“

– 32 godine šute o masovnim grobnicama.

– 32 godine ne priznaju logore po Srbiji i nisu platili ratnu odštetu.

– 32 godine nisu vratili medicinsku dokumentaciju uzetu iz Vukovarske bolnice.

– 32 godine nisu vratili umjetničko blago koje su pokrali i odnijeli u Srbiju.

– 32 godine još ima nestalih,

– 32 godine djeca uče u odvojenim školama, 32 godine!?

Ništa od navedenog u 32 godine nisu riješili i onda se velevažno dovezu u skupocjenim limuzinama s pratnjom i osobnim čuvarima koračati ulicama grada po kojima su se heroji borili za svaku ulicu i svaku kuću, bez dovoljno strjeljiva, bez dovoljno hrane i lijekova i bez luksuznih limuzina i osobnih čuvara.

Da imaju imalo obraza, savjesti i srama ne bi se pojavili. Narodu koji će u Vukovar doći iz cijele Hrvatske odati pijetet i poštovanje poginulim braniteljima, njihova pojava ništa ne znači. Pogotovo zato što licemjerno dođu samo se pokazati sa svojom svitom i gomilom policajaca koji ih od tog naroda „čuva“!?

Svim poginulim braniteljima Vukovara, Škabrnje i cijele Hrvatske , njihovim obiteljima i obiteljima nestalih moje duboko poštovanje, čast i zahvalnost!

Laka im hrvatska zemlja!

Počivali u miru Božjem!

Lili Benčik

Povezane objave

Glavu gore, ranjeni prinče

HF

Sto dana Vukovara

HF

Probudite se ljudi!

HF

Dario nije odgovoran za Ahmiće

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više