Hrvatski Fokus
Znanost

Nasilnim putem stvorene ‘Super-države Europe’

Dovoljno je da se Njemačka, Francuska, Italija i Nizozemska dogovore oko stajališta i njihova će odluka postati primjenjiva u cijelom EU-u

 

Kao što se i očekivalo, Europski parlament je 22. studenog 2023. odobrio nacrt od 267 amandmana na ugovore EU, čime je započeo postupak izmjena ugovora koji će dovesti do stvaranja centralizirane „Super-države Europe“. Za projekt je glasao 291 europarlamentarac, 274 protiv i 44 suzdržana.

Što će se dogoditi ako ove izmjene ugovora stupe na snagu?

Prije svega, u Bruxelles će se prenijeti odluke o vanjskoj politici, oružanim snagama, zdravstvu, industrijskom razvoju i prihvatu milijuna migranata. Bit će predani tijelima koja ne odgovaraju za njihove posljedice i ne podliježu demokratskim izborima, poput Europske komisije. Protivljenje naših zemalja ne će smetati jer im se ovim amandmanima oduzima pravo veta. Dovoljno je da se Njemačka, Francuska, Italija i Nizozemska dogovore oko stajališta i njihova će odluka postati primjenjiva u cijelom EU-u, čak i uz aktivno protivljenje preostale 23 zemlje.

Odobrene izmjene mogle bi omogućiti EU-u promicanje rodne ideologije, utjecaj na sadržaj školskih programa te diktiranje rješenja državama u području zaštite okoliša, pobačaja i borbe protiv diskriminacije. To znači neograničenu moć EU birokrata za uvođenje pobačaja, prisilnog i vulgarnog spolnog odgoja, promicanje “tranzicije” financirane od poreznih obveznika, odnosno kirurškog sakaćenja djece i mladih, te mijenjanje demografske strukture naših zemalja.

Projektom se uvodi mehanizam paneuropskog referenduma koji će omogućiti da se buduće izmjene ugovora donose bez suglasnosti svih država članica.

Uključuje uznemirujući prijedlog za pojednostavljenje postupka predviđenog člankom 7. UEU-a za suspenziju prava članstva onih država koje krše vrijednosti EU-a kao što su “sloboda”, “demokracija”, “jednakost”, “ljudska prava” ili ” vladavina prava”. Institucije EU mogu slobodno tumačiti tako nejasno formulirane pravne termine i vršiti pritisak na države članice iz političkih razloga, pravdajući to zaštitom vrijednosti EU.

Nije slučajno što se ovaj projekt odnosi na radikalnog komunistu Altiera Spinellija koji je predstavio viziju Europe bez država i granica. Otvoreno je rekao da se san o europskoj super-državi ne može ostvariti demokratskim procedurama i uz suglasnost Europljana. Stoga je predložio provedbu svoje vizije uz pomoć “diktature revolucionarne stranke koja će stvoriti novu državu, a oko nje – novu, istinsku demokraciju”.

Diktatura u Bruxellesu

Napisao je da cilj europskih integracija mora biti ukidanje nacionalnih država, koje smatra izvorom ratova i zaprekom napretku. Pisao je i o potrebi ograničavanja, pa čak i ukidanja privatnog vlasništva, koje se “može tolerirati samo u nužnim slučajevima”. Danas je jasno da se ta vizija ustrajno provodi, prema višegodišnjem planu.

Jedan od elemenata ovog plana za izgradnju EU super-države bila je Konferencija o budućnosti Europe – lažna konzultativna kampanja. Njegovi unaprijed određeni rezultati omogućuju pristašama super-države da kažu da većina Europljana želi revoluciju: žele oduzeti suverenitet vlastitim vladama i uništiti vlastitu demokraciju, iako većina Europljana nije ni čula da se takve konzultacije održavaju. U Nizozemskoj su istraživanja javnog mnijenja pokazala da manje od 3% Nizozemaca zna za to. Poljake o tome nitko nije htio ni pitati.

Sada će Projekt ići na Vijeće Europske unije (sastavljeno od ministarstava pojedinih država članica), a zatim na Europsko vijeće.

U trećoj fazi postupka, Europsko vijeće (šefovi država i vlada) će jednostavnom većinom odlučiti sazvati konvenciju sastavljenu od predstavnika parlamenata, šefova država i vlada, Europskog parlamenta i Europske komisije, koji usvojit će preporuke za međuvladinu konferenciju. Predsjednik Vijeća EU-a potom će sazvati međuvladinu konferenciju na kojoj će predstavnici vlada država članica razraditi konačni sadržaj izmjena ugovora koji se mogu usvojiti samo jednoglasno. Konačno, pravni odjeli Vijeća EU i Europske komisije uredit će tekst izmjena i dopuna u obliku revizijskih ugovora. Nakon toga nije bilo moguće mijenjati sadržaj amandmana.

Posljednja faza postupka bit će ratifikacija novih ugovora od strane svih država članica u skladu s njihovim ustavnim zahtjevima. U slučaju Poljske, takve će ugovore ratificirati predsjednik Republike Poljske nakon prethodnog pristanka Parlamenta, izraženog odvojeno od strane Sejma i Senata – 2/3 većinom glasova svakog doma, ili na državnom referendumu, na kojem bi bila dovoljna većina građana izražena izlaznošću preko 50 %.

Iako je proces već započeo, promjena ugovora sigurno se neće dogoditi preko noći. Prethodit će mu višemjesečni intenzivni pregovori, ali i svojevrsni politički teatar vlada koje će pokušati uvjeriti svoje građane da se bore za dobro svojih naroda.

Nije slučajno da su radikali predložili čak 267 amandmana. Vjerojatno ih neće sve progurati. No, dovoljno je usvojiti mali broj ključnih amandmana da naš suverenitet postane fikcija. Ali predlaganje tako velikog broja revolucionarnih promjena znači da se nacionalni političari sada mogu distancirati od cijelog projekta i onda se vratiti sa sljedećih pregovaračkih sesija najavljujući svoj uspjeh u odbijanju nekih manje važnih izmjena ugovora. Na taj način građani ne će primijetiti najvažnije promjene u informacijskoj buci.

Pred nama je važan zadatak. Moramo osvijestiti naše sunarodnjake da usvajanje predloženih amandmana znači promjenu Europske unije u centralno kontroliranu super-državu. Njegovo središte odlučivanja bit će u Bruxellesu, a svaka nacionalna država bit će transformirana u provinciju komunističke “Unije europskih država”. Sve će nacije izgubiti utjecaj na oblik nacionalnog zakona, koji će sada nametati službenici EU-a.

Unatoč svim izazovima koji su pred vama, u ovo božićno vrijeme želim vam sav mir i nadu koju rođenje Isusa Krista donosi cijelom svijetu koji ga želi prihvatiti. Neka nadolazeća Nova 2024. godina bude godina iskora i pobjede života, istine, dobra, ljepote i pravde.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite nas financijski pritiskom na gumb ispod:

Podržavam!

Podijelite ovaj bilten sa svojim prijateljima i potaknite ih da se pridruže. Da biste se pridružili listi za slanje e-pošte, odaberite gumb u nastavku, a zatim odaberite jezik s popisa dostupnih jezika (“Jezik za bilten”):

Ordo iuris

Povezane objave

Priča o dva izvješća Pfizerovog cjepiva: “novac protiv mortaliteta”

hrvatski-fokus

Nejasna je (nestručna) uporaba riječi množina (4)

HF

Koje je zdravo povrće (2)

HF

Borba protiv tiranskog sporazuma o pandemiji SZO-a

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više