Hrvatski Fokus
Znanost

Čak 96 posto klimatskih podataka je lažno

Većina tvrdnji koje izazivaju paniku o “kriznim klimatskim situacijama” temelje se na “96 posto lažnih podataka”, prema novoj studiji

 

Iskusni meteorolog Anthony Watts s Instituta Heartland nedavno je završio opsežnu studiju o vremenu i klimi općenito. Watts je putovao diljem zemlje pregledavajući meteorološku opremu i proučavajući povijesne vremenske podatke iz cijelog svijeta. Watts je otkrio da šumski požari diljem Sjeverne Amerike nisu ništa novo i nemaju nikakve veze s klimatskim promjenama, unatoč onome što tvrde glavni mediji. Napominje da je u XXI. stoljeću zapravo bilo mnogo manje šumskih požara nego u prošlosti.

Prema Wattsu: Umjesto da se usredotoče na raspravu o tome koje bi mogle biti stvarne štete, kako ih ublažiti i kako pomoći ljudima, klimatski aktivisti koriste priliku da za dim okrive “klimatske promjene”.

Stvarnost je da šumski požari postaju sve rjeđi i manje ozbiljni kako se planet skromno zagrijava.

Kako šumski požari postaju sve rjeđi, besmisleno je kriviti klimatske promjene za nekoliko preostalih požara…

Recenzirane studije i potvrđena satelitska promatranja pokazuju izvan svake sumnje da su dugoročni, srednjoročni i kratkoročni šumski požari postali rjeđi i manje ozbiljni kako se Zemlja umjereno zagrijava.

Vjerojatni razlog je izmjereno povećanje isparavanja iz svjetskih oceana, što je rezultiralo češćim globalnim oborinama.Slaynews.com izvještava: No, to nije dio priče koji najviše uznemiruje. Kada govorimo o “skromnom zagrijavanju” koje je planet pokazao, tvrdnje moraju biti potkrijepljene čvrstim podacima. No dok je dr. Watts ispitivao meteorološke stanice diljem zemlje, otkrio je da dostupni podaci mogu biti gotovo beskorisni kada se pokušavaju kvantificirati vrlo male promjene u prosječnim temperaturama.Tvrdnje o zatopljenju potpuno su pogrješne Tvrdnje o zatopljenju potpuno su pogrješne jer je više od 90 posto podataka “pokvareno”, upozorava Watts. A razlog za to je činjenica da je velika većina termometara na koje se NOAA oslanja nepropisno instalirana i održavana. To dovodi do bilježenja umjetno viših temperatura.Watts objašnjava: Nova studija, Corrupt Climate Stations: The Official U.S. Surface Temperature Record Remains Fatally Wrong, otkriva da oko 96 posto američkih temperaturnih postaja koje se koriste za mjerenje klimatskih promjena ne zadovoljava ono što Nacionalna uprava za oceane i atmosferu (NOAA) smatra “prihvatljivim” i neoštećen za objavljivanje prema standardima.Izvješće, koje je objavio The Heartland Institute, sastavljeno je kroz satelitske i osobne posjete meteorološkim stanicama NOAA koje daju “službene” podatke o temperaturi tla za Sjedinjene Države. Istraživanja pokazuju da je 96% ovih postaja oštećeno lokaliziranim učincima urbanizacije – stvaranje toplinske pristranosti zbog njihove neposredne blizine asfaltu, strojevima i drugim objektima koji proizvode, zadržavaju ili naglašavaju toplinu. Kako bi proizveli točna očitanja temperature na temelju objavljenih standarda NOAA-e, termometri bi trebali biti na prirodnim, “netaknutim” lokacijama kao što su polja, šume ili vrhovi brda.

Međutim, istraživanje dr. Wattsa pokazalo je da se više od 90 % NOAA termometara nalazi na neprikladnim mjestima. 96% je na parkiralištima, na zgradama, uza zidove od cigle ili u drugim umjetnim okruženjima.Cigle, asfalt i drugi građevinski materijali koje je napravio čovjek koji se koriste u tim okruženjima umjetno zadržavaju toplinu, što dovodi do “pristranosti zagrijavanja” u prikupljenim podacima. Termometri smješteni u prirodnom okruženju bilježe niže prosječne temperature. To ne znači da gradovi, parkirališta i autoceste nisu topliji. Očito jesu.Ali nije zato što planet postaje topliji. To je zato što proizvodimo stvari koje hvataju i zadržavaju više topline nego što bi majka priroda uhvatila i zadržala da je prepusti sama sebi.Ova područja također imaju višestruke utjecaje temperature uzrokovane ljudskim djelovanjem, kao što su vozila, grijalice i klima uređaji, podzemne željeznice i više ljudi, itd. Nažalost, korporativni mediji o takozvanoj “klimatskoj krizi” ignoriraju ove činjenice. Podaci koji pokazuju da se globalne temperature ne povećavaju ne bi zaradili ljudima poput “klimatskog cara” Johna Kerryja i njegovih prijatelja iz privatnih zrakoplova, tako da ih nikada ne ćete čuti da to podržavaju.

Nulta Point, 25. srpnja 2023., https://nultatacka.rs/studija-96-klimatskih-podataka-je-lazno/

Povezane objave

Ministar Pavo Barišić u HAZU-u

HF

Nove tehnike genetskog inženjeringa

hrvatski-fokus

KINGSTONOVO IZVJEŠĆE – Ovako Amerikanci komentiraju opasno Pfizerovo cjepivo

hrvatski-fokus

Eko i šik vrećica nije torba

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više