Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

ISPRAVAK INTERVJUA – novo sramoćenje

Još jedna velika laž u stilu ovog režimskog lista!

 

Tjednik „Hrvatska riječ“ iz Subotice, koji hrvatsku manjinsku zajednicu u Srbiji košta svakog petka više od 10.000 eura, u današnjem broju (br. 1084 od 26. siječnja 2024. godine) na str. 16 donosi pod naslovom Ispravak intervjua tekst u vezi intervjua koji je objavljen dva tjedna ranije u „Hrvatskoj riječi“  (br. 1082 od 12. siječnja 2024. godine) na str. 12 pod naslovom S velikom sigurnošću možemo reći da su izbori završeni.

Naslov „Ispravak intervjua“ je već sam po sebi velika laž u stilu ovog režimskog lista!!!

Naime, ako pročitate tekst vidjet ćete da se ne radi o nikakvoj ispravci već izostavljanju jednog pitanja i odgovora na to pitanje iz autoriziranog intervjua s znanstvenim suradnikom u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu dr. sc. Dejanom Bursaćem.

Ako ne postoji pristanak intervjuirane osobe za tako nešto to je zakonom kažnjivo, a inače apsolutno novinarskom etikom nedopustivo i to čine samo najbezvredniji tabloidi, senzacionalistička žuta štampa i propagandni politički režimski listovi koji namjerno obmanjuju narod.

Intervju je vodila novinarka „Hrvatske riječi“ dr. sc. Jasminka Dulić i predpostavljam da je i ona, kao ozbiljna osoba, intervenirala u vezi izostavljanja jednog pitanja i odgovora u njenom intervjuu. Ako nije, tim gore!

A sigurno je intervenirao gospodin Bursać, jer izostaviti pitanje i njegov odgovor je, prije svega, nipodaštavanje intevjuirane osobe!

No, najodgovornija za ovu bruku je svakako glavna i odgovorna urednica „Hrvatske riječi“ Zlata Vasiljević, a najvjerojatnije je upravo ona eliminirala  ovo pitanje i odgovor, jer taj odgovor anulira sve ono što „Hrvatska riječ“ godinama zagovara, obmanjujući sve Hrvate oko pitanja njihovog zastupanja u srbijanskoj vlasti, a rezultat je dvadesetgodišnjeg djelovanja najvećeg manipulanta, prevaranta i lažova Tomislava Žigmanova, kojem je Zlata Vasiljević jedna od najvećih poslušnika (zato i jeste na tom mjestu)!!!

Ništa manje nije odgovorna i nova ravnateljica „Hrvatske riječi“ Mirjana Trkulja, ali i svi drugi dobro plaćeni djelatnici NIU „Hrvatska riječ“,     izdavačke kuće koja treba da je svjetli obraz svih ovdašnjih Hrvata, ali i svih drugih Hrvata!

Da Zlata ima duboko svoje prste u ovom pekmezu govori da nije objasnila kao odgovorna urednica kako je došlo do izostavljanja jednog pitanja iz intervjua i kompletnog odgovora na to pitanje iako ona ima u svakom broju „Hrvatske riječi“ svoju uvodnu stranicu!!!  

Da manipulacija bude još veća upravo u današnjoj uvodnoj riječi Zlata piše o neispunjenju bilateralnog sporazuma starog 20 godina između Srbije i Hrvatske o garantiranim mandatima, što je po njoj i Žigmanovu jedini uzrok da nema Hrvata u organima vlasti u Srbiji, pa završava svoju uvodnu riječ sa: (ili primjeniti porazum ) ili ćemo se ludi praviti barem još 20 godina!

A tko 20 godina pravi ludim sve Hrvate stoji u cijelosti u izostavljenom odgovoru (zato je i izostavljen) g. Bursaća. Već samo posljednja rečenica govori sve: (citat)

To (10.000 glasova za jedan mandat u republičkom parlamentu i 5.000 glasova za mandat u pokrajinskom parlamentu) ne bi trebalo predstavljati problem za hrvatsku zajednicu, uzevši u obzir njenu brojnost od oko 40 tisuća s nedavnog popisa. Međutim, jeste pitanje za političke stranke koje predstavljaju Hrvate: zašto ne uspjevaju mobilizirati glasove iz vlastite sredine? (kraj citata)

Zašto „jedina relevantna hrvatska politička stranka u Srbiji“ na čelu s Tomislavom Žigmanovim ne može mobilizirati glasove ovdašnjih Hrvata pišem godinama, a tome pridonose i HNV, NIU „Hrvatska riječ“ i ZKVH iz Subotice,  gdje su također njegovi ljudi, uglavnom „bunjevački hrvati“.

Nemojte nas i u „Hrvatskoj riječi“, pored toga što nas pravite ludim za toliki naš novac, još i blamirati.

Nemojte objavljivati intervjue s ozbiljnim ljudima u vašem neozbiljnom tjedniku jer oni traže ispravak intervjua! 

Miroslav Cakić – U Novom Sadu, 26. siječnja 2024.

Zagarantirano zastupničko mjesto u srbijanskom parlamentu

Prilog: „Pozdrav iz Novog Sada“ ZAGARANTIRANO ZASTUPNIČKO MJESTO U SRBIJANSKOM PARLAMENTU od 13. siječnja 2024. godine, napisan iako u intervjuju s g. Bursaćem od 12. siječnja 2024. godine nije objavljen njegov odgovor oko mandata Hrvata u organima vlasti u Srbiji!

ZAGARANTIRANO ZASTUPNIČKO MJESTO U SRBIJANSKOM PARLAMENTU

Da Hrvate u Srbiji za dvadeset godina svog djelovanja, samo zbog osobne koristi, nije potpuno razjedinio (umjesto ujedinio) najveći manipulant, prevarant, plagijator i lažov, Tomislav Žigmanov, danas bi u srbijanskom parlamentu svakako imali jednog zastupnika čak i da je hrvatska stranka samostalno izašla na izbore!!!

Prezadovoljni luzer

Računica je jednostavna: Naime, jučer je RIK objavila rezultate izbora 2023. po kojima će najvjerojatnije biti konstituiran srbijanski parlament. Pet stranaka nacionalnih manjina koje su ušle u parlamnent dobile su:

Balint Pastor              (Mađari)     64.747 glasova, odnosno 6 zastupnika,

Usame Zukorlić        (Bošnjaci)   29.066 glasova                 2 zastupnika,

Sulejman Ugljanin   (Bošnjaci)    21.827 glasova                 2 zastupnika,

Šaip Kamberi (Albanci) 13.501 glas  1 zastupnik i Slobodan Nikolić (Rusi) 11.369 glasova       1 zastupnika.

Narod glasuje za svog vođu (osobu), a Tomislav Žigmanov to nije nikada bio za ovdašnje Hrvate, jer je na sve funkcije došao manipulacijama preko malog broja ljudi sklonih poltronstvu i podmićivanju, a koje je okupio oko sebe,  u ogromnoj većini „bunjevačke hrvate“ iz Subotice i okolice!

I umjesto da da neopozivu ostavku na mjesto predsjednika DSHV-a Žigmanov i dalje bruka i blamira ovdašnje Hrvate, ali i one u Hrvatskoj, uključivši i sam vladajući vrh, moleći Srbe za jedno mjesto za njega u srbijanskoj vlasti!!! 

Miroslav Cakić

Povezane objave

HKD – glasilo Hrvatskoga kulturnoga društva u Gradišću

HF

Ubiše kralja II.

hrvatski-fokus

Srebrni jubilej zlatnog sjaja

HF

Undemocratic and unconstitutional practice

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više