Hrvatski Fokus

IZJAVE TJEDNA

– Pitanje je trenutka kada će Andrej Plenković završiti u zatvoru. Uvjerena sam da poruke koje sadrže inicijale AP nisu jedine poruke koje su deponirane u sustavu i koje se odnose na umiješanost Andreja Plenkovića u kriminalne radnje u koje su umiješani njegovi suradnici.

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a na N1 TV, https://n1info.hr/vijesti/mirela-ahmetovic-pitanje-je-trenutka-kada-ce-andrej-plenkovic-zavrsiti-u-zatvoru/

– Glavni državni odvjetnik je nadležan za rješavanje sukoba nadležnosti između EPPO-a i državnog odvjetnika. Nisam siguran da smo trebali osnovati to tijelo, niz zemalja ga nema i funkcioniraju i mislim da je situacija kod njih bolja. To je politička odluka i treba je poštovati. Oni brinu o financijskim interesima EU-a. Mislim da se prenaglašava njihova moć.

Ivan Turudić, novoizabrani glavni državni odvjetnik, N1 TV

– Plenković je potpuno izgubljen. Ima već dovoljno utakmica u nogama da bi shvatio kako će se to odvijati. Znamo pravila igre, trebao bi znati i on. Kad se otvori priča, ide kao stepenicama, od manje ozbiljnih do ozbiljnijih. Prvo su išle lascivne poruke, što je od javnog interesa jer je tvrdio da ne pozna ženu, inače je to zadiranje u privatnost. Da nije lagao, ne bi bilo. Onda idu one gdje piše da joj je Turudić garantirao da je se ne će dirati. Onda ide treća stepenica, ključna, kad ona hoće prevenirati nešto za što zna da će se dogoditi, spisi USKOK-a gdje je njezin odvjetnički tim tražio nagodbu. Svaki se akt supotpisuje, svaki papir. Ne samo da je snimljeno, postoji potpis na svakom razgovoru. Kaže da će im dati tri ministra i Turudića, desetak lokalnih dužnosnika i tajnika… Dakle, ta gospođa Rimac prevenira nešto što zna da će izaći.

Radimir Čačić, političar o SMS porukama između Josipe P. i Ivana T., N1 TV,

– Onda se Plenković ogradio sa sedmočlanim komitetom HDZ-a koji je jednoglasno izabrao tog probisvijeta i na kraju se okružio cijelom partijom. Ovo je protiv put od Tita da partija odlučuje o čovjeku koji hapsi i zatvara. Ovo je nacionalna katastrofa.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, N1 TV

– Ako će se dogoditi da igraju Španjolska i Hrvatska, vjerojatno će navijati za Španjolsku, jer ipak je tamo igrao… isti kao Hajdukova “legenda” Ivan Bego koji je na tv izjavio da voli kada bilo koji zagrebački klub u Europi izgubi, nije važno od koga, bitno je da izgubi… Što moraš imati u glavi da tako nešto izjaviš?

Horvattoni, komentator u Večernjem listu nakon izjave Roberta Jarnija da će i u Zagrebu navijati za španjolski Betis protiv Dinama, https://www.vecernji.hr/sport/dinamo-otpisan-to-vi-kazete-ja-stizem-na-maksimir-navijat-cu-za-betis-1745661

– Zakon o upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina ne poštuje se u potpunosti, stoga poručujem da ne bih želio da se isto dogodi i Zakonu o hrvatskom jeziku, koji ću podržati.

Milorad Pupovac, zastupnik srpske manjine u Saboru

– Hrvatskom jeziku ne bi trebalo podučavati samo hrvatske građane, već i strane radnike. Naš bi interes trebao biti da ih integriramo u društvo, da znamo tko sve dolazi i za koje poslove te da nauče hrvatski jezik onoliko koliko je potrebno da bi tu mogli živjeti i raditi.

Anka Mrak Taritaš, oporbena zastupnica u Saboru

– S obzirom da se u kritikama, kao što ću pokazati, prije svega zapravo radi o interpretacijama. Treba odmah reći da autori povučenog udžbenika nisu u svojim interpretacijama navodili ništa što već ne postoji u dijelu historiografske literature.

Doc. dr. sc. Branimir Janković na portalu Historiografija.hr pokušava obraniti autore i udžbenik povijesti za 4. razred gimnazije, Narod

– Jandroković nastoji upozoriti saborske zastupnike kad pretjeraju i ne koristiti represivne mjere ako to stvarno nije potrebno, ali se i ne boji potegnuti represivne mjere kad pretjeraju i kad se ne mogu zaustaviti. I tu je on dosta uravnotežen. On je jedan zreo predsjednik Sabora i najbolje vodi sjednice, oko toga su se svi složili.

Krešimir Macan, komunikacijski stručnjak hvali G. Jandrokovića koji se sve češće se sukobljava sa zastupnicima, pa tako i u slučaju Dalije Orešković, Direktno

– I baš zato, drage Tanzanijke, Nigerijke, Nepalci, Indijci i Filipinci – dobro nam došli…. Dovedite i bračne drugove, djecu, rađajte ih ovdje. Jer Hrvatska zaslužuje – sretne ljude.

Edi Prodan, novinar Novoga lista

TVRDNJE

– Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun.

Bruno Petković, nogometaš Dinama i hrvatske vrste o izjavi R. Jarnija da će navijati za Betis protiv Dinama, Index, https://www.index.hr/sport/clanak/petkovic-jarni-je-klaun-slobodno-to-napisite/2538663.aspx

– Andreju Plenkoviću nemam razloga vjerovati jer je on osvjedočeni manipulator kada se govori o propagandističkim obraćanjima javnosti međutim to nije tema razgovora nego činjenica da je čovjek koji nije mogao odbiti Zdravka Mamića, notornog kriminalca, kada se dovezao ispred njegova stana, postao glavni državni odvjetnik. Mogu li građani Hrvatske reći da im kriminalci dolaze pred stan i da se idu voziti s njima, a da emotivno ne mogu odbiti takvu ponudu. U tom smislu sudjeluju u pravosudnom sustavu i imaju informacije o djelima tog kriminalaca i daljnjim postupcima koji će se protiv njega voditi.

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a, N1 TV

– Milorad Pupovac je nemoralan čovjek koji je iskamčio od Plenkovića kao što je iskamčio i od njega jer misli da je nezamjenjiv. Pričao je o Turudiću isto kao i ja, i sada odjednom to ne vrijedi jer koalicija je najvrjednija.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o M. Pupovcu, N1 Tv

– Svi imamo ista prava koja nam je dao tvorac. Pobačaj je krvavi plan. Jedino što je rezultiralo ovim programom radikalnog feminizma jest veća intervencija države kako bi se omeo gospodarski rast, davanje posla birokratima koji nisu ništa pridonijeli društvu, bilo u formatu Ministarstva žena ili u međunarodnim organizacijama posvećenim promicanju tog programa. Oni tvrde da ljudska bića oštećuju planet i da ga se mora zaštititi pod svaku cijenu, čak i ako idu toliko daleko da se zalažu za mehanizme kontrole stanovništva ili krvavi program pobačaja. Ove štetne ideje snažno su prožele društvo.

Javier Milei, argentinski predsjednik na 54. godišnjem skupu WEF-a u Davosu

– Zakon tržišta, zakon uspjeha. Sve je manje mjesta za improvizaciju i stvaralačku spontanost. Sve više je važan rezultat, a sve manje vještina. Rezultat je postao neprijatelj rizika i avanture. Igra se da bi se zaradilo i da se ne bi izgubilo, a ne da bi se uživalo u radovanju zbog davanja radosti. Iz godine u godinu nogomet se hladi, a voda umjesto krvi u venama garantira uspjeh. Strast za igrom zbog igre, sloboda zabavljanja i zabava, sve to beskorisno i genijalno ludovanje polako postaje samo predmet nostalgičnog sjećanja.

Eduardo Galeano, urugvajski pisac

– Andrej Plenković njeguje i unaprjeđuje nedemokratske prakse, negirajući ili ignorirajući čak i samo postojanje vlastite političke odgovornosti za mangupe u vlastitim redovima, učinio je tu usporedbu uopće mogućom.

Goranko Fižulić, bivši ministar gospodarstva, Telegram

GOVOR MRŽNJE

– Dinamo otpisan! To vi kažete… Ja stižem na Maksimir, navijat ću za Betis! Španjolcima fali jedna stvar koja bi se mogla iskoristiti, a ja sam ipak hajdukovac u srcu.

Robert Jarni, bivši nogometaš Hajduka rodom iz Međimurja, Večernji list, https://www.vecernji.hr/sport/dinamo-otpisan-to-vi-kazete-ja-stizem-na-maksimir-navijat-cu-za-betis-1745661

– Nismo protiv jer je jezik nedvojbeno temeljno identitetsko uporište nacije i kulture i zaslužuje biti dio zaštićenoga kulturnoga dobra prvoga reda, ali nismo ni za jer je priprema toga važnog dokumenta napravljena tako da imamo pravo sumnjati da se njime hoće izazvati dodatne podjele, da će produbiti sukobe među jezikoslovcima a ne želimo ni da on postane alat za određivanje tko su pravi i dobri Hrvati a tko mali, škuri, crni!

Davorko Vidović, bivši član “Saveza komunista Jugoslavije” i SKH-SDP-a, a sada tzv. socijaldemokrata ovako se je u Saboru usprotivio donošenju Zakona o hrvatskom jeziku

– U Hrvatskoj mržnja kipti sa zidova. Veličanje ustaštva, parole i simboli, poruke od kojih se ledi krv u žilama, naša su svakodnevica. Ima toga, dakako, i na sportskim borilištima: navijači štošta uzvikuju jedni drugima. No u medijima, barem onim glavnostrujaškim, te su stvari ipak iznimka. Emisije poput “Bujice” i sličnih “umotvorina” ne stanuju u mainstreamu.

Saša Ljubičić, novinar i urednik Slobodne Dalmacije, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/vulin-u-ekstazi-na-pinku-zaziva-srpski-svet-i-rat-dok-nazovi-novinarka-jovana-bulji-u-njega-kao-tele-u-sarena-vrata-1361607

JUGONOSTALGIJA

– Zanimljivo je da HDZ-ovci i DP-ovci, koji tvrde da je ovaj zakon dobar za sve ljude u Hrvatskoj, govore jezikom koji većina ljudi, gle čuda, ne razumiju.

Katarina Peović, ljevičarska saborska zastupnica, https://www.index.hr/vijesti/clanak/peovic-rijeci-poput-zakulisje-stvaraju-umjetne-razlike-izmedju-hrvatskog-i-srpskog/2532607.aspx?index_ref=clanak_vijesti_najnovije_d

– Sjećam se svojega golemog razočaranja kad sam osamdesetih u Danasu čitao fragmente njegova Dnevnika. Dnevnik stilski banalan i priprost, plitak misaono, konzervativan, neintelektualan, pun otvorene mržnje ne samo prema komunistima, nego još više prema građanskim liberalima. Radi se očito o zatucanom kleriku koji mrzi suvremenu civilizaciju, koji bi nas najradije vratio u srednji vijek. Da je danas živ, Stepinac bi bio radikalna unutarcrkvena opozicija papi Franji. Siguran sam da bi predvodio one klečavce na Jelačićevu trgu. Protiv suvremenih emancipiranih žena kao nositeljica bluda i svekolike opačine.

Velimir Visković, jugonostalgičar i orjunaš iz Drašnice na facebooku ovako napada mrtvoga sveca Alojzija Stepinca, https://www.facebook.com/velimir.viskovic

DIKTATURA

– Poručujem DORH-u da se drže svojih ovlasti i nadležnosti te da se ne petljaju u nadležnosti Vlade i Hrvatskog sabora. I to je sve. Mi se ne petljamo u rad DORH-a.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade ovako brani I. Turudića, N1 TV

GLOBALIZACIJA

 – Glumci, zbog prirode svoje profesije, prioritetna su grupa, pa sam se odlučila na imunizaciju odmah po dolasku cjepiva u Crnu Goru. Izbor je bila AstraZeneca. U tom trenutku AstraZeneca je bila jedino dostupno cjepivo u našoj zemlji, ali nisam imao dilemu da li da ga primim ili ne, iako su mnogi smatrali da je opasnije za mlađe od 60 godina, jer može izazvati neke negativne reakcije.

Ivana Mrvaljević, nedavno preminula crnogorska glumica od karcinoma koja je zagovarala kolektivno cijepljenje, Portal analitika 

HRVATSKI JEZIK

– Kad se otvori priča, ide kao STEPENICAMA (hrv. stubama), od manje ozbiljnih do ozbiljnijih.

Radimir Čačić, političar, N1 TV

HUMOR

– Turudić je bandit koji je priznao naravno da se sastajao s Mamićem, ali kaže samo na pola sata pa je to valjda u redu. I prostitutke naplaćuju za pola sata.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, N1 TV

JUGO PODJELA KRIVNJE

– Uglavnom, kad pomisliš da nam nema premca što se nacionalističkih budalaština tiče, “komšije” nas nadmaše. Uvijek s ove ili one strane Dunava postoje budaletine koje nam ne daju naprijed i koje radi svoje stražnjice i političke fotelje u koju bi je posjeli, a da bi dobro živjeli i malo radili, stalno prizivaju nove ratove. Gospodo huškači, “puške u ruke, negdje na ledinu i – pucajte”. “Rešetajte” jedni druge dok vas je volja, a mi ćemo ostali o svom poslu. Dolje mržnja, dolje rat, čovjeku je čovjeku – brat. Kvragu i Vulin i “kolege” koji mu daju medijskog prostora. Zlo očito stanuje i u eteru. 

Saša Ljubičić, novinar i urednik Slobodne Dalmacije

– Republika srpska (RS) i HDZ zagovaraju aparthejd u Bosni i Hercegovini.

Amir Telibećirović, novinar Stava, https://stav.ba/vijest/palestinizacija-bosnjaka-slicnosti-i-pokoja-razlika/16236

KOMENTARI

– Upravo tako. Jarni je tipičan primjer nekad vrhunskog nogometaša a danas poluinteligentnog čovjeka. Btv, nije on za reprezentaciju ni u kojem uzrastu. Već se dokazao kao 0 (nula) od trenera a sada i 0 od čovjeka, Hrvata i sportaša.

Wayne Petters, https://www.index.hr/sport/clanak/petkovic-jarni-je-klaun-slobodno-to-napisite/2538663.aspx

– Bravo Bruno! Jarni je izbornik hrvatskih juniora i bedak neviđeni! Neka uzme španjolsko državljanstvo jer očito nije zaslužio hrvatsko.

AS RA, https://www.index.hr/sport/clanak/petkovic-jarni-je-klaun-slobodno-to-napisite/2538663.aspx

– Neka Jarni navija za koga hoće, to je njegova stvar ali kao izbornik mlade HR reprezentacije i zaposlenik HNS-a daj imaj bar malo inteligencije i ne dovodi se u situacije da daješ takav intervju, ne moraš biti previše bistar za to.

JakeHeke 23, https://www.index.hr/sport/clanak/petkovic-jarni-je-klaun-slobodno-to-napisite/2538663.aspx

 – Smiješno kako je ovaj film predvidio današnja događanja prije gotovo 27 godina, samo što nije u pitanju Idaho nego Teksas, pitanje ilegalne imigracije i vladino odbijanje da učini bilo što po tom pitanju, i država koja prkosi vladinim naredbama, s mnogo više država koje podržavaju Teksas u njihovom cilju zatvaranja granice, a sve to dovodi SAD sve bliže neprijateljskom unutarnjem sukobu. Vidjeli smo natpis na zidu prije nekoliko desetljeća, a ipak smo ga prebojali.

@Drakislav9000, https://www.youtube.com/watch?v=c7GuAEZGXFU

– Izbornik je pitanje časti i nekih karakternih vrijednosti koje su iznad prosjeka. U njegovom timu su sportski djelatnici svih Hrvatskoj klubova… ovo što je izjavio je dno dna i da sam HNS dao bi mi nogicu i rekao da od sada ako želi gledati tekme reprezentacije da može na TV ili neka si kupi kartu… Ja kao dinamovac ću uvijek navijati za svaki hrvatski klub koji igra vani jer je taj klub hrvatski – naša obitelj. Petković je dobro rekao. Lik je klaun i cirkusant jadnog karaktera.

Tomo Ruić, https://www.index.hr/sport/clanak/petkovic-jarni-je-klaun-slobodno-to-napisite/2538663.aspx

– Za razliku od “ljudine” Jarnija ja kao navijač Dinama nikada ne bih mogao navijati za strani klub koji igra protiv bilo kojeg Hrvatskog kluba.

KOMPA, https://www.vecernji.hr/sport/dinamo-otpisan-to-vi-kazete-ja-stizem-na-maksimir-navijat-cu-za-betis-1745661

– IDAHO je na nišanu! Ovi demokrati su tako otrovni u svojim uvjerenjima i politici. Pogledajte po SAD-u, ne postoji niti jedan primjer gdje se demokratska država, okrug ili grad dobro vode. Gdje god je demokrat na vlasti, oni pate od kriminala, prekomjernog trošenja i odgovornosti. Oni nagrađuju kriminalce i kažnjavaju građane koji poštuju zakon. Da, moju državu Idaho napadnuli su, potkopali ljevičari, demokrati, ljevičarski Kalifornijci i razbojnici koji ovamo donose svoj virus uma. Trče u crvene gradove/države da glasaju za istu politiku koja je uništila grad/državu iz koje su došli. POS-ovi! Proročansko prediktivno programiranje! Kad je guverner Idaha zatvorio državnu granicu za izbjeglice, to je izazvalo sukob s predsjednikom. Guverneri drugih država šalju vlastite postrojbe Nacionalne garde u pomoć jednoj ili drugoj strani. Ovaj film iz 1997. predviđa 2021.@aspergercaucasian6879, https://www.youtube.com/watch?v=c7GuAEZGXFU

– Monstruozna izjava Jarnoga. Grozim se

Mlijekoholičar, https://www.vecernji.hr/sport/dinamo-otpisan-to-vi-kazete-ja-stizem-na-maksimir-navijat-cu-za-betis-1745661

POJAŠNJENJE

– “Izrael je u prvih 47 godina osnovala i režirala stranka Mapai (osnovana 1930.), koja je 1968. postala Avodá: Laburistička stranka. Iako se Mapai (Mifleget Poalei Eretz Yisrael – Izraelska državna radnička stranka) zvao socijaldemokrat ili socijalistički demokrat, bio je povezan sa Sovjetskom socijalističkom internacionalom. Njezini glavni članovi, kao što su David Ben-Gurion, Golda Meir, Shimon Peres i drugi, bili su pojedinačno povezani sa Socijalističkom internacionalom. Bilo bi glupo zamisliti da socijalistička internacionala, pridruženi nekomunistički pojedinci i političke stranke. Početni simbol Mapaija, korišten na izborima u prvih 10 godina Države Izrael, bilo je slovo ‘Aleph’ stilizirano kao čekić i srp, crvenom bojom, tako da nije bilo sumnje.”

https://fitzinfo.net/2021/09/08/soviet-hammer-and-sickle-a-veil-for-hebrew-letter-aleph/amp/

– Ja sam poslao dokument koji jasno ogovori o kakvom se čovjeku radi. Cijele ove prepiske između madame i Turudića je ustvari višak. Hvala Bogu što su to objavili i to ukazuje da je on osoba koja trebala biti od interesa DORH-a. I sada se kao argument izvlači zašto neko nije reagirao 2015. Pa zato što sam ja bio premijer, a ne terorist diktator. Pa ne možeš DORH-u narediti da pokrene postupak.

Zoran Milanović, hrvatski predsjednik o Plenkovićevu ustrajavanju na izboru I. Turudića, N1 TV

Povezane objave

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

IZJAVE TJEDNA

HF

IZJAVE TJEDNA

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više