Hrvatski Fokus
Gledišta

Šestero članova hrvatske mladeži u posjetu Beogradu

Ninoslav i Marin vode veselu hrvatsku mladež Srbije u spomen-crkvu sv. Save

 

Predsjednik “jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji” i ministar u srbijanskoj vladi, Tomislav Žigmanov, je preko udruge salašara doseljenih u Suboticu iz Hrvatskog Majura (salašarsko naselje kod Subotice koje više ne postoji), odnosno preko predsjednika te udruge, jednog od dva svoja mladeža, Ninoslava Radaka, te svog drugog mladeža, Marina Piukovića, iznenada organizirao trodnevno studijsko putovanje mladeži iz cijele Srbije u Beograd.

A sve kako bo promovirao sebe kao aktivnog dobročinitelja za sve Hrvate u Srbiji (i šire).

Mladež iz cijele Srbije, koju predstavljaju jedan dječak i pet djevojčica (komada šest, za koje se ne zna gdje su pronađeni) je prvo posjetila spomen-crkvu svetog Save, valjda da se hrvatska mladost Srbije pomoli da srbijanski ministar ostane srbijanski ministar (nije važno čega). Poslije toga ih je osobno primio ministar (ne kaže se gdje), a zatim su imali bogat trodnevni program, pri čemu je posjeta prostorijama Fondacije “August Gustav Matoš” ovijekovečena fotkama, koje je srbijanski ministar objavio na facebook portalu svoje osobne stranke. Snimke je sigurno sačinio ministrov osobni videonovinar Josip Stantić iz Subotice.

(https://www.facebook.com/dshvhrvatskastrankauvojvodini?locale=sr_RS)

Dakle, trodnevno studijsko putovanje hrvatske mladeži Srbije u Beogradu. Ninoslav i Marin vode veselu hrvatsku mladež Srbije u spomen-crkvu sv. Save

Tomi(slav) i Nino(slav) drže trodnevno studijsko predavanje hrvatskoj mladeži

Srbije o Beogradu uz obimnu građu

Hrvatska mladež Srbije pažljivo sluša trodnevno studijsko predavanje Tome i Nina o Beogradu uz obimnu građu.

Najviše je iznenadnim trodnevnim studijskim putovanjem hrvatske mladeži Srbije bila iznenđena ravnateljica Fondacije “Antun Gustav Matoš” i nije ih ponudila ni kiselom vodom, a ogromnu studijsku građu je zaboravila kod kuće, odakle ju je ministar iznebuha pozvao da hitno dođe na slikanje u prazne prostorije Fondacije.

Cjelokupna hrvatska mladež Srbije je beskrajno zahvalna za ovo iznenadno trodnevno studijsko putovanje u Beograd, koje neće zaboraviti dok su živi, i bezrezervno podržava nadljudske napore ministra Žigmanova da se preko Bošnjaka iz Sandžaka utrpa i u slijedeću srbijansku vladu! A dok hrvatska mladež Srbije treći dan boravi u Beogradu na studijskom putovanju ministar je tog dana skoknuo do Subotice i iznenadio i sestru Silvanu u vrtiću “Sunčica”!

Sva hrvatska predškolska djeca u Srbiji beskrajno su zahvalna za proširenje vrtića u Subotici i bezrezervno podržavaju nadljudske napore ministra Žigmanova da se preko Bošnjaka iz Sandžaka utrpa i u slijedeću srbijansku vladu!

Branimir Miroslav Tomlekin

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Nemoguće više novo punoljetnih nego umrlih

HF

Neshvatljivo sramotno i krajnje neljudski

hrvatski-fokus

Borba za vodu i Omblu se može nastaviti!

HF

Hrvatski demokratski puč

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više