Hrvatski Fokus
Društvo

Evo što su mi riječi učinile

Knjiga suvremene američke poezije

 

U zajedničkoj nakladi Planeta i Sandorfa objavljena je knjiga suvremene poezije američkih književnika Evo što su mi riječi učinile, u odabiru i prijevodu s engleskog Voje Šindolića, antologija pjesnika beat generacije, pjesničke renesanse San Francisca, pjesnika s Black Mountain koledža, njujorške škole poezije, na 440 stranica u broširanom, privlačnom izdanju.

Vojo Šindolić je doista priredio sjajnu antologiju aktualne američke poezije, tretirajući njezina četiri glavna razvojna pravca, od grupe u New Yorku četrdesetih, preko Black Mountain koledža, neformalnu grupu šezdesezetih San Francisca te također neformalnu Njujoršku školu poezije, pedesetih i šezdesetih godina.

Spomenimo samo neke autore Allen Ginsberg, Jack Kerouac, Burroughs, Olson, Duncan, i drugi.

Ja se ovom prigodom prisjećam Struških večeri poezije i gostovanja velikih pjesnika svoga vremena, 1986. godine, Zlatni vijenac osvojio je Allen Ginsberg.

Poezija živi svoj besmrtni, vječni život.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

AFORIZMI – Važne izjave važnih, važećih i nevažećih

hrvatski-fokus

Povlaštene tzv. transrodne osobe

hrvatski-fokus

Predstavljen program 15. ZFF-a

HF

MUDROSITNICE – Teže se vratiti, nego otići

HF

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više