Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Novi srpski svet u promijenjenim okolnostima

Jedan insceniran zločin koriste za proizvodnju mržnje prema Hrvatima

 

Što je ovo? Tko povlači konce iza zavjese i je li Sotona pušten sa lanca? Pitamo se, kad Srbi negiraju genocid u Srebrenici. Kao politiku novog srpskog sveta. A što je to novi srpski svijet? Možda je najbolja aluzija na to pitanje – tužitelj Andrije Artukovića (Anto Nobilo) brani RS! Dakle, to nije neki novi srpski svijet, nego novi stari srpski svijet. Koji ima najjače uporište u Hrvatskoj. Koji je kapilarno ustrojen u Hrvatskoj. Kako?

Osim Jasenovca i ove – tužitelj Andrije Artukovića brani RS treba još istaknuti Jamu Ivana Gorana Kovačića, odnosno, Murtićevu ilustraciju Goranove Jame. Što se tiče Drugog svjetskog rata. A Domovinskog rata? U ovom slučaju je važnije ono što se taji, skriva i tabuizira od onoga što se promiče i aktualizira. Pa imamo fenomen laži koja se promiče i istinu koja se skriva i taji, što je isto laž. Jer je skrivanje istine isto laž. Sažeta u kombinaciji Bajramovićeva intervjua Feralu i pokokj u Borovu Selu. Što je prava inverzija zla. Baš slučaj Bajramovićev intervju Feralu i strahota u Borovu Selu. Mislim da je iz Bajramovićeva intervjua Feralu nastala drama Olivera Frljića Obitelj Zec, odnosno, slučaj Aleksandra Zec.

 Dobro se sjećam predpremijere drame Obitelj Zec. Gdje se dokazivao “moral” i “pravednost”. Gdje je od desnice na toj predstavi bio samo Zlatko Hasanbegović. S druge strane, sve “moralne vertikale” ljevice na toj predstavi. S kojima se Zlatko Hasanbegović malo našalio, kad su ga pitali zašto je i on bio na toj predstavi. A on je rekao da nije mogao izbjeći priliku biti u tom društvu, kad je imao takvu priliku.

U tomu je ta inverzija zla u korist novog starog srpskog svijeta, iz Hrvatske. Gdje se jedan insceniran zločin koristi za proizvodnju mržnje prema Hrvatima, dok se srpske strahote nad Hrvatima toleriraju, relativiziraju, prešućuju i odobravaju. Jer je svima jasno da su obožavatelji drame Olivera Frljića Obitelj Zec – “hrvatske elite” iz hrvatske kulture, hrvatskog pravosuđa i ostalog. A kakav je njihov odnos prema strahoti u Borovu Selu? Isti kao prema Huda Jami (Bleiburgu)!?

Pazite, u Borovu Selu su svi imali automatsko vojno oružje. I muško i žensko, i staro i mlado. I ranjene hrvatske su dotukli hladnim oružjem- sjekirom. A o tomu šute oni koji obožavaju dramu Olivera Frljića Obitelj Zec. Šute i traže da srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj ima poseban status u hrvatskom Ustavu i Saboru. Dok su isti internacionalizirali laž na štetu Hrvata, slučaj Aleksandra Zec, kao hrvatski državni ratni zločin iz mržnje prema Srbima u Hrvatskoj. A ubijena majka ubijene Aleksandre – Hrvatica Marija Mesić. Baš prava inverzija promidžbe zla – slučaj Aleksandra Zec i slučaj Borovo Sela. Isto kao Goranova, odnosno Murtićeva Jama.

Pa srpsko masovno silovanje Hrvatica u Domovinskom ratu, kao srpska državna politika; miniranje brane na Perući, miniranje grada (luke) Ploče i vlak za Zadar napunjen eksplozivom. Koliko Europljana zna za to, koliko njih zna za Aleksandru Zec? Srećom, hrvatski su pirotehničari uspjeli spriječiti eksploziju Ploča, a vlak pun eksploziva, nije stigao do Zadra. Jer je bio bez strojovođe, pa je stao prije, nije eksplodirao. Ovo je novi srpski svijet iz Hrvatske; iz Bajramovićeva intervjua Feralu, Murtićeve Jame, presude Andriji Artukoviću, Dinku Šakiću, Herceg Bosni u Den Haagu i hrvatskim generalima. 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

OraH je plod bez klice

HF

Faktograf – hrvatska verzija “Ministarstva istine”

HF

Novce za obnovu broda Galeb usmjeriti stradalima u potresu

hrvatski-fokus

Vraćanje Marxu, Engelsu…

HF

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više