Značaj i potreba očuvanja tradicije pripreme hrane po starim recepturama i domaćim tradicijskim namirnicama
U Zagrebu u restoranu Stari Puntijar predstavljeni su 5. nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koji se održavaju u 12 županija i gradu Zagrebu od 15. studenog do 1. prosinca!
Stotinjak restorana pripremilo je široku paletu jela koja će gostima nuditi u posebno oblikovanim menijima sastavljenim od tri slijeda po cijenama u rasponu od 15 do 30 Eura.
Govoreći o manifestaciji ali i samom projektu Okusi hrvatske tradicije Marcel Medak, predsjednik Savjeta projekta, istakao je njegov značaj u popularizaciji vrijednosti hrvatske kulture blagovanja posebice tradicionalne kuhinje lokalnih i regionalnih sredina te na tim osnovama sadržajnijeg razvoja eno-gastro turizma Hrvatske.
Zlatko Puntijar, domaćin predstavljanja, posebno je naglasio značaj i potrebu očuvanja tradicije pripreme hrane po starim recepturama i domaćim tradicijskim namirnicama kao jednu od izuzetno važnih i istinskih vrijednosti očuvanja nacionalnog identiteta.
Roman Fekeža, predstavnik TZ Zagrebačke županije upoznao je prisutne s ponudom desetak restorana Zagrebačke županije koji tradicionalno sudjeluju u ovoj manifestaciji.
Ugostiteljski objekti, sudionici Dana okusa hrvatske tradicije, pozivaju vas da ih posjetite i u narednih petnaestak dana uživate u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu!
Potražite ih i upoznajte se s njihovom ponudom na www.okusi.hr
Turistička zajednica Zagrebačke županije
Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije
Turistička Zajednica Varaždinske Županije
Turistička zajednica Brodsko posavske županije
Discover Slavonija & Podravina
Turistička zajednica Požeško-slavonske županije
Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije