Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Djelovanja hrvatskoga veleposlanika u Parizu

Tko daje pravo Ivi Goldsteinu da pregovara s Inter-LGBT udrugom?

 
 
Hrvatski veleposlanik u Parizu, dr. sc. Ivo Goldstein, održao je 21. prosinca u Hrvatskome veleposlanstvu sastanak na zamolbu gosp. Arnauda Gauthier-Fawasa, glasnogovornika i savjetnika za međunarodne odnose pri federaciji francuskih nevladinih udruga LGBT zajednica Inter-LGBT.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/01/www.vancouversun.com_life_cms_binary_8597959.jpg
Nevladina udruga Inter-LGBT se zalaže za promicanje prava LGBT zajednice ali i ljudskih prava u širem kontekstu. Namjera im je uključiti u svoje aktivnosti veleposlanstva država koje njeguju toleranciju i u svojoj mreži kontakata (do sada s 35 veleposlanstva), odlično surađuju s veleposlanstvima SAD-a, Velike Britanije, Nizozemske, Kanade, Finske, Španjolske, Brazila. Veleposlanstvu Republike Hrvatske su se obratili znajući da Hrvatska ima vrlo napredne stavove te se podržala preko svojih predstavništava pri UN-u u Ženevi i New Yorku. Povezani su s 500 nevladinih udruga u svijetu, te imaju redoviti kontakt s organizatorima Zagreb Pridea. Paris Pride okuplja 400.000 sudionika i predstavlja drugu po veličini manifestaciju predstavnika LGBT zajednice, nakon Madrida koji okuplja milijun sudionika.
 
Paris Pride će organizirati svoju 40. godišnjicu postojanja 24. lipnja  2017. U povorku su uključeni i predstavnici veleposlanstava u Parizu u posebno za njih predviđenom koridoru. Federacija Inter-LGBT zainteresirana je za uključivanje Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu u svoje aktivnosti, što znači sudjelovanje u povorci Paris Pridea i sudjelovanje u festivalu dva tjedna prije Paris Pridea, kao i aktivnosti Hrvatskoga veleposlanstva u obilježavanju Svjetskoga dana borbe protiv homofobije 17. Svibnja 2017. Veleposlanik Goldstein zahvalio je na zanimanju koji Inter-LGBT ima za suradnju s Veleposlanstvom Republike Hrvatske, te kazao kako mogu računati na punu pomoć Veleposlanstva. (v.h.)

Povezane objave

Bauk balkansko-boljševičkog primitivizma kruži Hrvatskom

HF

Preminuo Bernard Luketić

HF

Sramno obrazloženje Tužiteljstva za ratne zločine

HF

Vidljiva velikosrpska promidžba

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više