Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

KONTINUITET – Od Ace Rankovića do Ace Stankovića

Acini šumski revolucionari rade i u vrijeme vruće ljetne turističke sezone

 

Uz Acinu emisiju U dva, na Yutelu, u nedjelju 1. kolovoza 2021.

Uoči obilježavanja oslobodilačke akcije hrvatske vojske Oluje i sloma projekta velikosrpskoga imperijalizma – 5. kolovoza u Kninu, sljedbenici Aleksandra Stankovića, u nedjeljnoj emisiji od 1. kolovoza ove godine. U dva bavili su se tzv. manipulacijama u novinama i elektronskim medijima, kojima se obmanjuje javnost iznošenjem netočnih, lažnih, iskrivljenih, poluistinitih i zlonamjernih prikaza pojedinih događaja. Cijeli sat vremena potrošili su kako bi pojasnili nesposobnoj javnosti notorno poznate činjenice kako se preko novina/knjiga i elektronskih medija putem fotografija, filmova, dokumentaraca, televizijskih vijesti – uz pomoć raspoložive, sve učinkovitije tehnike, mogu slati manipulativni sadržaji. Jednostavno na fotografijama i elektronskim zapisima mogu se prikazivati poželjni sadržaji, čijim se ponavljanjem čitatelje i gledatelje uvjerava u njihovu istinitost. Sto puta izgovorena laž treba postati istina! Često i postaje. No, kako to radi Acina ekipa?! Kao i njihov naredbodavac. I to u nedjelju, danu Gospodnjem, u kojem fizički odsutni Aca preko svoje razgranate mreže plete mrežu i priprema duhovnu čizmu hrvatskom narodu i njegovoj državi. Je li samo duhovnu?!

Počnimo od upečatljivih tema. Naravno ni ova Acina emisija ne može proći bez NDH, ustaša i podsjećanja na njihove zločine. Na samom početku ovog uratka kojemu ne bi pozavidio ni ministar narodnog prosvjećenje i propagande Joseph Goebbels u Hitlerovu Trećem Reichu, Acini su pustili dokumentarni prikaz kulturnog odijela NDH o pomoći  kozaračkoj djeci o kojima su skrbile vlasti NDH, Katolička Crkva na čelu s nadbiskupom Alojzijem Stepincem, Crveni križ, Caritas, ustanove i pojedinci NDH – među inima čuvena Diana Budisavljević. Svi su zajedničkim naporima, u tim teškim vremenima bolesti i smrtnosti ostavljene djece od njihovih partizanskih roditelja, brinuli o liječničkoj skrbi, udomljavanju među brojnim obiteljima diljem NDH, brizi za njihovo školovanje. Taj istiniti prikaz Acini propagandisti predstavili su kao najobičniju – lažnu – propagandu vlasti NDH jer su se one uključile u spašavanje napuštene djece, navodno tek onda dok je Diana Obexer Budisavljević već izvršila najveći dio posla, pa eto ni ustaške vlasti nisu htjele da im izbjegne promidžbeni dio kolača. Prema Acinima sve što je tu prikazano uglavnom je netočno i u duhu nacističke propagande. I taj prikaz uzeli su kao primjer lažne propagande?! Manipulacije. Istinu se pretvorili u laž. U crno bijeloj tehnici prikazivanja takvih događaja ustaški režim mogao je činiti jedino zla djela?! Nisu, naravno objasnili kako to da nove staljinističko-titoističke vlasti poslije tzv. oslobođenja  nisu prihvatile molbu bračnoga para Budisavljević da o tom slučaju svjedoči u korist obrane dr. Alojzija Stepinca na montiranom mu suđenju?!  Kako to da su takvi zaslužni ljudi napustili/ pobjegli iz Titove Jugoslavije i skrasili se u Austriji?! Svima koji nešto znaju o tome poznato je da su Titove vlasti zasluge Diane Budisavljević pripisale nekoj šumskoj revolucionarki, koja nije imala nikakve veze sa spašavanjem kozaračke djece (Tatjani Marinić, op.a.). Acini propagandisti, je li samo njegovi, tako istinu pretvaraju u laž i nude svoju manipulaciju kao istinu!

Kako to Acini šumski revolucionari rade vidljivo je i na prikazu montirane partije stolnoga tenisa između Josipa Broza i Franje Tuđmana, nakon poslijeratne prve posjete kominternovskog i nkavedeovskog Tita rodnom kraju istinskog kumrovčanina, kojemu je uzeo ime i prezime, i naposljetku i sam život. Režiser ove montaže pripremio je dva glumca sa zadaćom da glume Tita i Tuđmana u igri tenisa. Nakana redatelja ovoga prikaza bila je da gledatelji, nakon pregleda ovoga montiranog tenis meča, povjeruju, da se taj događaj doista i dogodio. I dogodio kako je Acin redatelj to predvidio. Redatelj je u pripremanju glumcu koji je predstavljao  dr. Tuđmana, ukazivao da se što više kezi kako je Tuđman,  prema ovom strvinaru,  inače činio. Cijelo se vrijeme smijao, rugajući se liku našega prvoga predsjednika. Za vrijeme tenis meča Tuđman snishodljivo pušta Titi poene i plješće mu poput slugu sjevernokorejskih diktatora. Nakon toga redatelj organizira projekciju na kojoj govore gledatelji o viđenom, govoreći o tome radi li se ili ne o istinitom događaju. Ispred njih kao svojevrsni moderator i supervizor javlja se poznati srpsko jugoslavenski istoričar Hrvoje Klasić?! Vjerovali gledatelji, ili ne, je li se takav meč doista dogodio (a doista nije) Acina ekipa od Tuđmana je napravila kreaturu, poslušnika Tite, pače vjernoga slugu. Tako su Acini istinoljupci  na svoj osobiti način čestitali pokojnom Tuđmanu Oluju koju, kao i pokojnog dr. Tuđmana, kao i hrvatski narod i hrvatsku državu ne mogu podnijeti. I to na Plenkovićevoj Yutel televiziji koju mi izdašno financiramo, da bi preko ovakvih uradaka kao gledatelji/šutljivi sudionici  sudjelovali u provođenju Memoradnuma SANU-a broj dva. Tako su nametnutu laž pretvorili u ruganje i sprdnju s prvim hrvatskim predsjednikom, s čijim se likom u svakoj izbornoj kampanji slika Veliki vođa.

Da se tobože radi o bezazlenim – duhovitim štosovima, Acini u priču uvode vicmakera, dvostrukog predsjednika Republike Hrvatske Stipu Mesića. Ovaj ridikul poslužio je ovoj ekipi opasnih namjera, da bi preko bezazlenih šala na svoj račun, dobrohotno sa smiješkom shvatio kako se Acini samo zezaju, a Stipe to prima tolerantno, demokratski, dobroćudno i s odobravanjem. Jer, on je narodni predsjednik – Burduš koji tobože može primiti svaku kritiku ili šalu. Dakako, nisu oni njega pitali zašto je svojedobno tražio uhićenje potpisnika Deklaracije o nazivu hrvatskoga književnoga jezika, gdje su završili njemu predani čekovi australskih Hrvata namijenjenih obrani Hrvatske, kako je dijametralno suprotno govorio o ustaškom radnom logoru Jasenovac, zašto je uoči Oluje htio sa zloduhom Manolićem smijeniti dr. Tuđmana, tko mu je posudio novac za nekretnine itd,. itd. No, redatelj i organizator ovog sramotnog igrokaza lukavo je prikazao neke od velikosrpskih laži o ubojstvu srpske djece u Vukovaru kako bi, naivne prevario u svoju objektivnost. Eto, udaramo mi i po njima?! No, nije se sjetio manipulacija velikosrpskog glasila Novosti – nastavljača Srbobrana s početka 20. stoljeća, koje izdašno financira Plenkovićeva nenarodna vlast. Zaboravili su na agitaciju Milorada Pupovca i obavijest svjetskoj javnosti o deset tisuća pokrštene srpske dece na katolicizam?! Ovdašnje tzv. hrvatske vlasti na to nisu reagirale. Mrgudnog Tuđmana koji se kezi zamijenili su sa tolerantnim i dobroćudnim Stipom Mesićem koji je predvodnika oslobodilačke akcije Oluje, uoči njenoga početka, htio smijeniti. Eto, takav ridikul pogodan je ekipi na Yutelu, televiziji  koja se još uvijek zove Hrvatska radio televizija?! I to se nudi hrvatskim gledateljima i braniteljima uoči Oluje.

Da istinski ovi aktivistički ridikuli žele odvajati istinu od laži, manipulacije i lažne vijesti od točnih i vjerodostojnih, tada bi svoju pažnju poklonili i nekim od navedenih tema: Istini o Titovim moskovskim godinama i ubojstvima oko 700 jugoslavenskih i hrvatskih komunista uključujući i nestanak kumrovečkog Broza i ustoličenje nkavedeovskog; Titovoj ulozi na čelu odreda za smaknuća trockista u španjolskom građanskom ratu;  manipulacijama u svezi rušenja potpisanoga pakta Kraljevine Jugoslavije i Trećega Reicha; manipulacijama oko tzv. Pupovčeva ustanka u Srbu ili ubojstava hrvatskoga naroda u Lici; lažnog partizanskog ustanka u Brezovici; Titovih lažnih ofenziva i tzv. borbe za ranjenike koje su titoisti  prepustili Nijemcima i koji su svi pobijeni; velikosrpskim manipulacijama oko radnoga logora Jasenovac; Istini o Bleiburgu i Križnim putevima; ubojstvima Titovih zločinaca nad hrvatskom političkom emigracijom; Titovo rušenje Hrvatskoga proljeća; drug Tito među deset najvećih ubojica u svijetu u 20. stoljeću; velikosrpski projekti protiv hrvatskoga i drugih jugoslavenskih naroda u zadnja dva stoljeća, uloga Srpske pravoslavne crkve u provođenju srpskog imperijalizma u zadnja dva stoljeća itd. itd. Mogu krenuti i u prošla stoljeća! No, ako im je to teško neka onda razotkriju Acine manipulacije u 20 godina vođenja njegove nedjeljne emisije koju nijedan hrvatski domoljubni novinar ne bi smio voditi! Samo Srbin i Jugoslaven, baš kao u neprevladanoj Srboslaviji. Poslije Ace (Rankovića) Aco (Stanković). I njegova mreža novinara – društveno-političkih radnika. I to je jedan korak u provođenju Memoranduma SANU-a. Lukavo, perfidno, manipulativno – samo kako to Acini umeju. Pitam se postoji li neko tijelo na Yutelu koje donosi neko mišljenje ili iznosi stav o takvim manipulativnim emisijama poput ove ACINE i njegovih saradnika?!

Mijo Ivurek

Povezane objave

Hrvati napokon moraju shvatiti tko im je gazda

HF

Aktualni Normalni opet nenormalan

HF

KOS-ov projekt “Lazanski” završio u Moskvi

HF

Kakistokratski i kleptokratski projekt?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više