Hrvatski Fokus
Znanost

Predsjednica Europske komisije zatražila ukidanje Nürnberškog kodeksa!

Prisilno cijepljenje eksperimentalnim „cjepivom“ protiv COVID-19 iznimno je neetično i može se svrstati u ozbiljno i teško kršenje ljudskih prava

 

Dvije države članice Europske unije, Austrija i Njemačka, naredile su potpuni lockdown (zatvaranje u karantenu) svih necijepljenih osoba. A predsjednica Europske komisije ‘otišla je još i dalje’… Naime, u srijedu 1. prosinca, Ursula von der Leyen – predsjednica Europske komisije rekla je novinarima da bi voljela vidjeti da se dugogodišnji Nürnberški kodeks potpuno ignorira u korist dopuštanja državama da prisilno cijepe svakoga tko odbija ubod eksperimentalnog cjepiva. Njezini alarmantni komentari dolaze samo nekoliko dana nakon što je Njemačka slijedila odluke političkog vodstva Austrije, nalažući autoritarno zatvaranje samo za necijepljene.

Osim što je u potpunosti podržala segregirano zatvaranje, von der Leyen izjavljuje da je „razumljivo i prikladno“ da zemlje EU-a razgovaraju o obveznom cijepljenju protiv COVID-a zbog nove varijante ‘Omicron’, koja je već otkrivena u 12 država Europske unije.

“Zemlje Europske unije trebale bi razmotriti obvezno cijepljenje za borbu protiv Covida i varijante ‘Omicron’, rekla je čelnica Europske komisije.

Ursula von der Leyen rekla je da će cjepiva biti ključna u borbi protiv Omicrona, „veoma zarazne“ nove varijante koronavirusa SARS-CoV-2.

„Kako možemo potaknuti i potencijalno razmišljati o obveznom cijepljenju unutar Europske unije? Za ovo je potrebna rasprava. Za ovo je potreban zajednički pristup, ali mislim da je to rasprava koju trebamo voditi,” rekla je von der Leyen.

Prisiljavanje pojedinaca da uzmu ovo eksperimentalno i potencijalno opasno cjepivo protiv svoje volje bilo bi izravno kršenje Nürnberškog kodeksa koji je uspostavljen 1947. godine, neposredno nakon užasnih medicinskih eksperimenata i nacističkih zločina tijekom Holokausta.

Nürnberški kodeksi izričito navode: „dobrovoljni pristanak ljudskog subjekta APSOLUTNO je NEOPHODAN/BITAN,“ što znači da je pojedinac u stanju „iskoristiti slobodnu moć izbora, BEZ intervencije bilo kojeg oblika sile, prijevare, obmane, prisile, prekoračenja ovlasti ili drugih prikrivenih oblika prinude ili prisile” – tj. oduzimanje vašeg prava na rad ako niste cijepljeni.

Vodeći razlog za stvaranje i usvajanje Kodeksa bilo je nacističko izvođenje odvratnih medicinskih eksperimenata na subjektima bez njihovog pristanka. Ovi zahvati, koji se obično izvode pod zapovjedništvom visokih dužnosnika kao što je bio dr. Josef Mengele, bili su jedni od najgorih i najporemećenijih ikad dokumentiranih. Od tada je za provedbu bilo kojeg medicinskog postupka neophodna potpuna i proaktivna trajna suglasnost temeljena propisanim zakonom u svim zapadnim zemljama koje priznaju načela Nürnberškog kodeksa. 

Prisilno cijepljenje eksperimentalnim „cjepivom“ protiv COVID-19 iznimno je neetično i može se svrstati u ozbiljno i teško kršenje ljudskih prava.

Ukoliko će Ursula von der Leyen zahtijevati ignoriranje Nürnberškog kodeksa ili čak njegovo ukidanje tj. poništenje, to će nesumljivo biti veliki korak unazad ne samo za demokraciju i ljudska prava u EU, nego i za cijelo čovječanstvo. Takva odluka Europske komisije vratit će Europsku uniju u razdoblje nacionalsocijalizma (nacizma) predvođenog Austrijom i Njemačkom.

Izvor:

  1. Julian Conradson: „On the Heels of Austria and Germany Locking Down the Unvaccinated, EU Leader Calls for Throwing Out Nuremberg Code in Favor of Forced Vaccinating All Dissenters,“ The Gateway Pundit, 3. 12. 2021.; www.thegatewaypundit.com

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Alojz Tavčar – poznati genetičar

HF

Postfizikalizam (2)

HF

Voda je plavo zlato

HF

TTIP je napad na sigurnost hrane

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više