Hrvatski Fokus
Hrvatska

Školska pedagoginja iz OŠ Slano Ivana Penjak Kasavica odbila se testirati

Na Dan dubrovačkih branitelja, kažem ‘ne‘ zlu, maskama i eksperimentalnom cjepivu!

 

Penjak Kasavica danas je nakon bolovanja došla na posao i odbila predočiti covid potvrdu, odnosno testirati se. ‘Dobro je već pobijedilo! Na nama je jedino da zlu kažemo ‘ne’!’, istaknula je Ivana Penjak Kasavica nakon jutrošnjeg dolaska na posao u Osnovnu školu Slano.

Ispred škole potpisala je službenu bilješku, u kojoj stoji da ‘nije predočila test niti alternativno EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz utvrđen točkom VII. Odluke’, pa nije mogla ući niti boraviti u službenim prostorijama.

Prof. Penjak Kasavica stručna je suradnica pedagoginja u Osnovnoj školi Slano od 2007. i Umjetničke škole Luka Sorkočević u Dubrovniku od 2008.

Danas je nakon bolovanja došla na posao i odbila predočiti covid potvrdu, odnosno testirati se, te iznosi svoje razloge za ovakvu odluku:  

– Danas na Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca 2021., s podrškom svih divnih mladih života koji su izginuli za Slobodu, iz pijeteta prema sebi koja tu Slobodu živim i svima nama želim, a za dobro sve djece na svijetu kažem ‘ne’ zlu, ‘ne’ Ausweisu 3. Reicha koji se danas zove test ili EU digitalna covid potvrda, ‘ne’ maskama, ‘ne’ eksperimentalnom cjepivu, ‘ne’ eksperimentiranju na djeci, svejedno jesu li hrvatska ili afrička, ‘ne’ računarsko bankarskom farmaceutskom lobiju koji iza svega ovoga stoji i ubire profit koji potom koristi za ucjenjivanje vlada i sabora širom svijeta. I mene su poput većine nas odgojili da slušamo i da starijem nikada ne kažemo ‘ne’ i ‘neću’. U najboljoj namjeri naši su nas roditelji i učitelji krivo uputili i rezultat toga danas je pristajanje na maske koje koče dotok kisiku i time bespovratno uništavaju dječji mozak, pristajanje na nepouzdani test koji se baždari po potrebi proizvođača cjepiva i zdrave ljude bez ikakvih simtoma označava ‘asimtomatskim bolesnicima’, pa televizijsko priznanje doktorice Markotić ‘da se na našoj djeci vrše eksperimenti ovim eksperimentalnim cjepivom i da tako treba biti’ – kaže Penjak Kasavica.

Ivana ima i desetogodišnje ratno iskustvo kao novinar, prevoditelj i producent za vodeće svjetske medije poput američkog NBC-News, francusko njemačkog TV kanala ARTE

– Jasno mi je i da nas već godinama truju filmovima punim zla kao i što nas zatrpavaju proturječnim informacijama kako bismo izgubili pojam o tome što je dobro, a što zlo. U Staroj Grčkoj bilo je zabranjeno prikazivati scene ubojstva kako se ne bi zatrovala duša gledatelja. Alternative ima! Možemo živjeti poput naših praroditelja u skladu s prirodom, sami uzgajati svoju hranu i biti sretni. Priroda je puna samoniklog jestivog bilja, gljiva, plodova. Kruh od samljevenih žirova hrasta zdraviji je i hranjiviji od bilo kojeg kruha u prodaji, no agenda protiv sela ucinila je svoje i iako volimo kozletinu, sramimo se naših korijena kada su naši roditelji i praroditelji tu slatku kozletinu proizvodili sami, baš kao i mlijeko, sireve, jogurt, maslac. Isto to bogatstvo jestivih plodova nalazimo i u očuvanim dubrovačkim đardinima. Alternative ima i za one koji žele zadržati dosadašnji način zivota uz suvremenu tehnologiju, ali isključivo u službi čovjeka i za čovjekovo dobro, a zove se Kreativno društvo i već sad u njegovoj izgradnji sudjeluje 800.000.000 volontera iz cijelog svijeta, uključujući i Hrvatsku i Dubrovnik – kaže ova profesorica pedagogije s 22 godine radnog iskustva u vrtiću, osnovnoj i srednjoj školi, osnivačica udruge Škola, osnovane s ciljem očuvanja lijepih običaja druženja 2009., te organizatorica 55 dokumentiranih, volonterskih radionica za djecu i odrasle, a s ciljem promocije sela.

Ona ima i desetogodišnje ratno iskustvo kao novinar, prevoditelj i producent za vodeće svjetske medije poput američkog NBC-News, francusko njemačkog TV kanala ARTE, ARD-a 1. programa njemačke televizije, ZDF-a. Pisala je za Stern, Spiegel, Focus, Suddeutsche Zeitung, a po doseljenju u Dubrovačko primorje i za mnoge dubrovačke medije. Najkasnije 1992. naučila je, kaže, da ne postoji slobodni, nezavisni medij, kako u svijetu, tako ni u Hrvatskoj.

– Od 1991. do 1999. bila sam svjedokom bezbrojnih izvrtanja istine, pa sve što čujem, slušam svojim srcem i zaključujem svojom glavom, a tome učim i svu svoju djecu – kaže žena koja aktivno govori njemački, engleski, francuski i talijanski jezik, a svoje znanje, dodaje, koristi za doznavanje istine i komunikaciju u vrlini, zaključuje. 

Zastrašivanje

Članica je HDLU-a Dubrovnik, a 2009. u Londonu i Radjastanu započinje svoj međunarodni umjetnički projekt Inside vision iliti Sakupljačica ljubavi gdje svoju profesionalnu televizijsku kameru koristi kao alat buđenja ljubavi, koja je za nju ‘naša jedina istina i stvarnost koje se jedino moramo prisjetiti, a što uopće nije lako uz svakodnevno medijsko i ino zastrašivanje strahom i strahovima’.

Dubravka Marjanović Ladašić, https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/skolska-pedagoginja-iz-os-slano-ivana-penjak-kasavica-odbila-se-testirati-danas-na-dan-dubrovackih-branitelja-kazem-ne-zlu-ne-ausweisu-treceg-reicha-maskama-i-eksperimentalnom-cjepivu-1149009

Povezane objave

Svi se srame osim političara

HF

Imenujte novu radnu skupinu

HF

Partizanski luđaci

HF

U i oko ispovijesti jed(i)noga “srpskohrvatskog” pjesnika

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više