Hrvatski Fokus
Kolumne

Posjet Hrvatskom tjedniku

Prezentirat ću dokumentaciju nastalu i u drugim jugoslavenskim tajnim službama osim SDS-a/SDB-a, posebice KOS-a

 

Božićni blagdani su iza nas. Uoči Nove godine, na povratku u Zagreb, posjetio sam redakciju Hrvatskog tjednika u Zadru. S glavnim urednikom HT-a Ivicom Marijačićem dogovorio sam dugoročnu suradnju. Već u sutrašnjem broju HT-a, kao uigravanje u planiranu intenzivnu aktivnost tijekom cijele slijedeće godine, izlazi prvi nastavak moga feljtona „Mala povijest jugoslavenskih tajnih službi“. U privitku je prva stranica feljtona, a ostatak možete od sutra čitati u tiskanom izdanju HT-a.

Ove godine vjerojatno ćete u svakom broju HT-a moći pročitati neki moj prilog, uglavnom na temu Udbe i Bleiburga, u kojima ću iznositi i objavljivati dosad nepoznate podatke i dokumente. Što se tiče Udbe, prezentirat ću dokumentaciju nastalu i u drugim jugoslavenskim tajnim službama osim SDS-a/SDB-a, posebice KOS-u, u prvom redu vezanu uz procese i pojedince vrlo interesantne sa stajališta aktualne situacije u hrvatskom društvu (politika, gospodarstvo, mediji…).

Vezano uz temu Bleiburg, među ostalim iznijet ću činjenice o problemima koji su proteklih godina nastali oko održavanja središnje komemoracije na Bleiburškom polju, s posebnim naglaskom na ulogu, kako pozitivnu tako i negativnu, pojedinih hrvatskih državnih institucija i njihovih reprezentanata.

Bože Vukušić

Povezane objave

Bomba na Bosporu

HF

Športska sjećanja na šezdesete u Zagrebu

HF

Rashrvaćivanje Hrvatske u miru (1)

HF

Koliko pameti sadrže tri bošnjačka favorita?!

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više