Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Film Hrvatskoga filmskog instituta o studiju demografije i hrvatskoga iseljeništva

Nikola Knez i filmski entuzijasti iz SAD-a i Hrvatske, najavljuju novi film naslova “Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva”

 

Hrvatski filmski institut, koji je pokrenuo američko-hrvatski redatelj, producent i scenarist Nikola Knez te filmski entuzijasti iz SAD-a i Hrvatske, najavljuje novi film naslova “Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva”.

Ova institucija prepoznala je važnost Studija demografije i hrvatskoga iseljeništva na Fakultetu hrvatskih studija, što se ogleda u opisu filma, koji se u cijelosti može pročitati na mrežnim stranicama Hrvatskoga filmskoga instituta: http://hfi.mobi/page-45.html.

U ovom filmu, sveučilišni profesori i studenti dijele svoje viđenje u novoj akademskoj disciplini koja se bavi problemom iseljavanja generacija talentiranih Hrvata iz njihove lijepe domovine Republike Hrvatske.

U pokušaju da se znanstveno riješi ovaj problem i da znanost ponudi rješenja koja bi usmjerila određivanje budućnosti hrvatske države, na Fakultetu hrvatskih studija, Sveučilišta u Zagrebu, djeluje Odsjek za demografiju i hrvatsko iseljeništvo.

Profesori i studenti upućuju srdačan, nadahnjujući poziv mladima u domovini i dijaspori da se pridruže i podrže njihov novi program – Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva. Ovaj studij priprema buduće naraštaje oblikovatelja javnih politika, istraživača i stručnjaka koji će koristiti znanstvene projekcije i modele za donošenje odluka u najboljem interesu hrvatskoga naroda.

Film pogledajte na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=FcOJCs2saxg

Wollfy Krašić, https://web.facebook.com/1714784848777237/posts/3073458479576527/?_rdc=1&_rdr

Povezane objave

Komu je smetala hrvatska zastava tijekom Plenkovićeva posjeta Subotici?

hrvatski-fokus

Porazno izvješće OECD-a

HF

Bunjevci su integralni i sastavni dio suvremene hrvatske nacije

hrvatski-fokus

U čije ime Žigmanov pregovara s vlastima?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više