Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Hrvatski puk u Srbiji mora biti upoznat s aktualnom Strategijom službene uporabe hrvatskog jezika i pisma

Održana konstituirajuća i I. sjednica Odbora za službenu uporabu jezika i pisma HNV-a

 

Na portalu Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice od 24. svibnja 2023. godine, između ostalog, stoji: „U sjedištu Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji održana je 23. svibnja 2023. godine konstituirajuća i I. sjednica Odbora za službenu uporabu jezika i pisma HNV-a. Sjednici je prisutvovalo pet članova odbora (Ivana Petrekanić Sič, Goran Kaurić, Igor Probojčević, Slaven Dulić i Ljubica Vuković Dulić), dok su dva člana izostala. (Branimir Kuntić i Mirjana Crnković Horvat)

Tijek sjednice odvijao se prema predviđenom dnevnom redu: provedeno je konstituiranje Odbora za službenu uporabu jezika i pisma, za dopredsjednicu Odbora, a na prijedlog predsjednice (Ljubice Vuković Dulić), izabrana je jednoglasno Ivana Petrekanić Sič. Nakon upoznavanja s točkama Poslovnika o radu Odbora, isti je jednoglasno usvojen. Predsjedavajuća je predstavila Pravilnik o naknadama za rad u tijelima HNV-a, nakon čega su se članovi Odbora upoznali sa Strategijom službene uporabe hrvatskog jezika i pisma, koja je aktualna do 2026. godine.”

Budući da nije naznačeno gdje se mogu pročitati navedeni pravilnici očekujemo to u najkraćem roku. Hrvatski puk u Srbiji mora biti upoznat sa aktualnom Strategijom službene uporabe hrvatskog jezika i pisma, kao i sa Pravilnikom o naknadama za rad u tijelima HNV-a iz Subotice.

Miroslav Cakić

Povezane objave

Nikola Primorac – slavni pomorac

hrvatski-fokus

Hrvatska stvorila partnerski odnos s Hrvatima izvan Hrvatske

hrvatski-fokus

Dok je srca, bit će i Croatije!

HF

Program portala HRVATI-AMAC

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više