Hrvatski Fokus
Kultura

QUEEN – Filharmonijska posveta legendarnim rockerima

Zagrebačka filharmonija priprema simfo-rock posvetu britanskoj grupi u petak 18. ožujka u KD Lisinski u 19:30 sati

 

Zagrebačka filharmonija priprema simfo-rock posvetu karizmatičnim vladarima pozornice – britanskoj grupi QUEEN! Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i Somebody to Love i Bohemian Rhapsody i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera.

Znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi – tromboni! Nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana.

Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije – ugledni filharmonijski glazbenici Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružit će im se prokušani rockeri: Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Orkestar Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi onaj posebni filharmonijski sjaj, a ekipom na sceni ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Anđelka Felja

Povezane objave

Predstavljanje radova njemačkih autora

HF

Moj grad

HF

Dante 700 – I u paklu može biti dobro?

hrvatski-fokus

Književna nagrada Goran Bujić

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više